Лондон одобри екстрадирането на Асандж в САЩ

Окончателното решение ще вземе съдът
13 юни 2019 18:17,
20
Лондон одобри екстрадирането на Асандж в САЩ
Снимка: Reuters

Британският вътрешен министър Саджид Джавид е одобрил искането на Съединените американски щати за екстрадиране на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж на основания за шпионаж в процедурен ход, който отваря пътя за съдебна битка, предава Нова.

Асандж беше изведен от еквадорското посолство в Лондон в началото на април, след като беше прекарал там 7 години, укривайки се от британското правосъдие. В момента той излежава 50-седмична присъда заради неспазване на съдебна заповед в Обединеното кралство.

Още по темата

Американското министерство на правосъдието потвърди във вторник, че е подало официално искане за екстрадиция. Лондон е подписал искането в сряда, се съобщава в официално комюнике на вътрешното министерство.

Сега всичко е в ръцете на съда, който трябва да вземе окончателното решение по въпроса с екстрадицията на Асадж. Следващото изслушване по случая ще бъде в петък.

"Много съм доволен, че полицията най-накрая успя да го арестува и сега той с право е зад решетките, защото е нарушил закона на Великобритания", каза Джавид пред BBC.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя се мислеше за мгого голям гявол, ама...
15
3
 
3
 
! Отговори
ВЪЛКЪТ преди 4 години
До АнонименХей Анонимчо, ти наистина нищо, ама нищо не разбираш ! Доналд Тръмп отиде в Англия, за да се опита да измъкне Асадж. А не да го убие ! И ще го измъкне ! Чети Анонимчо, чети ! Много се съмнявам, че работиш в швейцарска фирма , защото не си разбрал основните неща ! НИщо лично !
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваше се Великобритания да го продадат на САЩ рано или късно явно САЩ се е съгласил с новата цена която са искали Англия, всичко е просто бизнес, ако нямаха намерение да го продават нямаше и да има измислени обвинения. А Англия винаги се възползва от добрите бизнес възможности.
13
1
 
27
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тежка е съдбата на Героите както винаги, но особено в днешния свят на деспотизъм и хегемония. Асандж, разбира се, е Герой - борец срещу Новия Световен Ред!
12
0
 
28
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Глейте в лондоня, кви са на власт...саджи джави, сиди кан...
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позор и анатема!
10
2
 
28
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
На мижави държавички като Еквадор не трябва да се разчита. Те затова са и мижави, защото са кочини. Ето, примерно Сноудън е под закрилата на Русия и него не го екстрадират. Отваряш картата на света и веднага виждаш Русия, САЩ, Китай, Германия, Индия, Канада, Иран... това Еквадор къде е?! Африка не е ли в Австралия? Или отиваш при големите играчи, или разчитай само на себе си.
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е бизнес..Нищо лично..Затова ли идва дончо-да понатисне тук и там,да обещае някоя супер сделка-и ето-получи се.Какъв свят,какво чудо! Свобода на словото,любов,мир и благоденствие.Къде ми е револвера,та се застрелям...
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено САЩ ще го прицапат, а шведските и британските циркаджии ще си оттеглеят измислените обвинения срещу Асандж.
7
1
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Истината е като свята вода за американските хибридчици!
6
2
 
48
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Да говориш истината в условията на Юдеомасонския Нов Световен Ред е тежко престъпление, което няма да ти се размине, братко Асандж!
5
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ЕКСТРАДИРАТ АСАНДЖ В САЩ ТАКА ЩЕ ГИ ПРОКЪЛНА , ЧЕ ДУШИТЕ ИМ ЩЕ ОТИДАТ ПРАВО В АДА!
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1984++
3
2
 
40
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНЦИТЕ АКО НЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ ТА КОЙ!!!!ТЕЗИ ДО ПОСЛЕДНО ГОВОРИХА, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО ЕКСТРАДИРАТ В САЩ!!!НАЛИ ИНА ОБВИНЕНИЯ В ЕС ЗАЩО НЕ СЕ ЕКСТРАДИРА ТАМ :DБРИТАНИЯ Е ОПОЗОРЕНА НАПЪЛНО И ТОВА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ЗНАЕ!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее евроатлантизмът.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
R. I. P