Ким прие: Среща се с Тръмп в името на мира!

Двамата - на границата между двете Кореи
30 юни 2019 10:38, Петя Славова
59
Ким прие: Среща се с Тръмп в името на мира!
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие поканата на президента на САЩ Доналд Тръмп да се срещнат на границата между двете Кореи, съобщи южнокорейският президент Мун Дже-ин, който също ще присъства на събитието, предадоха световните агенции.

Лидерите на САЩ и Северна Корея ще си стиснат ръцете в името на мира. Срещата ще се състои в станалото символ на разделението на полуострова село Панминчжон в демилитаризираната зона, заяви Мун на съвместна пресконференция с Тръмп.

Още по темата

Тръмп вече пристигна в демилитаризираната зона между двете корейски държави, за да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун, предоха световните агенции.  Тръмп отлетя от Сеул следобед с президентския хеликоптер "Марийн уан" (от Морската пехота на САЩ) малко след като президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че ръководителят на комунистическия Север се е съгласил за срещата. Мун, който придружава Тръмп, похвали него и Ким за проявената "такава смелост" и изрази надежда, че Тръмп "ще остане в историята" като президента на САЩ, постигнал мир на Корейския полуостров.

През 2018 г. Тръмп и Ким преговаряха в Сингапур, което бе първа среща на лидери от Вашингтон и Пхенян. Тогава бе подписано споразумение, според което Северна Корея ще се разоръжи ядрено, а САЩ ще гарантират нейната сигурност. Втората тяхна среща бе в Ханой през февруари т.г., но на нея двамата не постигнаха съгласие и се разделиха, без да подписват нищо, припомниха агенциите.

Подобна среща се случва за пръв път в историята, подчерта южнокорейският президент. Той похвали двамата лидери за смелостта да проведат срещата и изрази надежда, че Тръмп ще остане в историята като президентът, постигнал мир на Корейския полуостров, отбелязва Асошиейтед прес.

"Кога ще се състои трета среща на високо равнище между САЩ и Северна Корея ще зависи от промените, до които ще доведе днешната среща", подчерта Мун, цитиран от Ройтерс и БТА.

Вашингтон и Сеул са на едно мнение за необходимостта от денуклеаризация на Корейския полуостров и нормализиране на отношенията между САЩ и Северна Корея, заяви южнокорейският президент, цитиран от ТАСС.
"Отиваме в демилитаризираната зона и ще се срещна с председателя Ким", заяви от своя страна Тръмп, добавяйки, че очаква срещата с нетърпение.

Сближаването между Корейската народнодемократична република и САЩ изглеждаше в задънена улица след провала на втората среща на високо равнище между Ким и Тръмп във Виетнам, отбелязва Франс прес.

По-рано южнокорейският президент заяви, че евентуално ръкостискане между президентът Тръмп и севернокорейския лидер би било значителна стъпка напред към пълната денуклеаризация на Северна Корея и постигането на траен мир с Южна Корея, припомня Ройтерс. Президентът на САЩ от своя страна заяви, че има възможност евентуална среща "да се окаже много интересна".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Do37ха ха преди 4 години
Явно нито е толкова бедна,нито са толкова жалки,щом Тръмп първи иска среща.Ако е така защо не иска среща с Борисов например?Ким е фактор и Тръмп е достатъчно умен да знае това.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Ким!! Показа че е велик политик и стратег ! Истински радетел за световен мир и просперитет!
47
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Всички соросoиди да хващат Терминал 2 и право в Рияд, да видят какво е екскурзия в Саудитска Арабия, а що не се изнесат и окончателно там при демокрацията... всяка последна неделя в месеца забавление за масите - обезглавяване със сабя на централен площад. Американски прелести!!!
46
2
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Това да отидеш на крака за да искаш прошка от великия Ким, го може само президентът на щатитеее
45
6
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Чик Чи Рик усети че Путларах Акбар му готви капан по кримски сценарий и той се завъртя като дервиш на юг да пълзи през ДМЗ и да падне в краката на Чичо Дони
44
0
 
6
 
! Отговори
До Ludoto Lenche преди 4 години
И аз това твърдя отдавна. Бай Дончо разговаря с Ким в Ханой и позицията му беше нападателна и твърда. Получи ядец. Путин се срещна с Ким на о. Руский. Си се среща с Ким няколко пъти. Преди няколко дни Путин и Си се срещнаха и разговаряха с Тръмп и последният веднага предложи среща на Ким. Всички големи са заинтересовани и правят дори невъзможното за установяване на траен мир на Корейския п-ов. Путин каза пред FT, че мир няма да има, докато янките не гарантират безопасностт на КНДР.
43
2
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Първо условие за нормализиране на отношенията : провеждане на ***-парад всяка година
42
1
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
Тръмп е бизнесмен, не е политик.И заслужава шанс. Да, бори се за интересите на САЩ.Но той това и обеща. Дано му дадат шанс, преди глобалистите да се намесят и да разрешат американските проблеми по по-радикален начин. Засега има само заплахи и бутафорни стрелби. Няма жертви.
41
2
 
4
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Първо условие за нормализиране на отношенията : провеждане на ***-парад всяка година
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АТОМ ЯДЕ ЛИ СЕ....
39
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Друго си е ВЕЧЕ да имаш ядрено оръжие!Търсят те за преговори.Не е като ОЩЕ да нямаш(Иран)...
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и нашите пенсии викат много хубаво живяхме в режима, а после се блъснаха в реалността. Няма пари за пенсии, няма икономика, няма обработваема земя, няма фирми, държавата фалирала, с 100% дълг. Немският дядо ходи на Златни пясъци и пие бира на плажа, а вие си умрете в соц блока с млякото. Че такива работи... Глупостта по хората ходи.
37
7
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ясно ! Прасчо пак ще се забавлява на гърба на краварчетата. Севернокорейските медии ще разтръбят колко велик е техния лидер и как американците му се молят... Ах, колко жалко е да си кравар !
36
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво е "нуклеаризация"?Ако Ким беше пуснал Шеврон, МсДоналд, канцерогенните ваксини на Новартис и ГлаксоСмитКлайн и ГМО царевицата, никой нямаше да го пита има ли изобщо оръжие.Да си попитам - след като КНДР е затворена страна, как така там има чуждестранни туристи от САЩ, ЕС и прочие?
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да гледам соц блокове и бедни магазини. Гледал съм го на живо и още го гледам. Умирайте всички *** от това време, че вече тотално сте изгубили връзка а реалността. Живей си там в илюзията, колко добре си живеят в СК. Честно казано хич не ми дреме, как живеят в тоя диктат. Техен си избор.. страха води до жалък живот. Ама се пак си е техния страх. Да се оправят евела на САЩ, че се опитват поне.. За разлика от всички останали пишманн президенти и женчовци. Бедни галошии
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37 и 38, бай Дончо смело прекрачи демаркационната линия и стана първият американски президент, стъпил на земята на КНДР. С това той ще остане в историята. След края на срещата между Ким Чен Ин и Доналд Тръмп, след огласяване на положителните стъпки, които те са се разбрали да направят за постигане на траен мир на Корейския полуостров, очаквам те най-сърдечно да бъдат поздравени от Государя Путин и Председателя Си.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25ОБАЧЕ И КУЧЕТАТА СВЪРШИЛИ, ТА ЗАТОВА ПРИЕМА- АТОМА, АТОМА, АМА ГЛАДА И КУЧЕТАТА...
32
2
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
До АнонименНа тия еврейски пропаганди може да повярват само някакви наивници . Влез в Тубата и потърси клипчета правени от обикновенни хора , туристи ходили в Сев. Корея . А не "журналисти под прикритие " търсещи рейтинг за медиите си и шокиращи разкрития . Като онази за съветника на Ким дето го обезглавили щото казал нещо , пък после цял свят го видя жив и здрав.Мой колега- холандец ходи там преди месец.Показа снимки. Обикновенна държава . Дори България изглежда мизерно в сравнение с нея .
31
3
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Това да отидеш на крака за да искаш прошка от великия Ким, го може само президентът на щатитеее
30
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Да висиш в съседна държава и да чакаш някакъв жълтък - президент на държава 50 пъти по-бедна и поне 10 пъти по малка от твоята да се навие да се срещнете ...... Безценно. Трябва да си или *** или влюбен . .... или да се казваш Тръмп .