След труса в Калифорния – появи се пукнатина, която се вижда от Космоса

Постепенно е станала по-широка и дълбока
11 юли 2019 07:00,
28

Земетресението, което разтресе Калифорния, е било толкова силно, че е създало цепнатина в земята, видима от сателитни изображения.

Докато жителите на южна Калифорния разчистват щетите, които най-силното земетресение от десетилетия нанесе, учените обърнаха внимание на сателитните снимки от района.

Предстои ли пак голямо земетресение в Калифорния?

Кадрите, заснети от сателити на 4 и 6 юли - преди и след труса, показват пукнатина в земята, съобщава Independent.

Откритието е на "Planet Labs", компания, която постоянно следи състоянието на планетата ни от сателити.

 

Има ранени след труса в Калифорния, магнитудът бил 7,1

Пукнатината се простира през пустинята Мохаве и дори пресича магистрала. Може и да съществува едва от събота насам, но вече се е превърнала в нещо като местна забележителност, предава вестник от Сан Франциско.

В началото пукнатината била широка едва 2 инча, но постепенно станала достатъчно широка и дълбока, че по-смелите хора дори влизат вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12" Но алчните колонизатори мислят друго" Оф :) хайде като отидеш в Калифорния пак ще говорим какво е :)
12
1
 
6
 
! Отговори
ха сега преди 4 години
Като гледам снимките, излиза че България от космоса би трябвало да изглежда като черна дупка, защото при нас и беза земетресение улиците са къде къде в по-плачевно състояние.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най-сейзмичната зона в Америка,там е пустиня и никой нормален абориген не би живял там..Но алчните колонизатори мислят друго- така че очаквай неочакваното..
10
1
 
1
 
! Отговори
warnings преди 4 години
Охраната на региона до Канада препроъчва да се обезопасят всички атомни централи и опасни химически заводи и обекти..Да се преисчислят за серия от унищожителни земетресения най силното над 9 по рихтер. И цунамита ..Опасни анти земни обекти произведени от хората под обемно обсебващ контрол на жестоки врагове/вижте данни з а първо пришестие/ Стресират тежко охраната на Америка чак до Йелостоновия проблем и до Исландия включително
9
7
 
0
 
! Отговори
Обезопасете разлома преди 4 години
В момента вървят информации че в Слънчевата система навлиза бавно тежък обект с голяма свита.Пред него се движи по бързо искуствен обект..Иначе разлома недоволства от тежки увреждания от нарочно инсталирани тежко вредни терористични съоръжения които го облъчват неприятно по дължина..След серия трусове се появи недоволство че най много могат да разрешат земетресения до 9.4 по Рихтер..Иначе било опасно за океана наблизо..
8
6
 
0
 
! Отговори
Предупредих ли ви? преди 4 години
Предупредих ли ви да не ровите в най-забутаното място дето можах да намеря. Предупредих ви. Вие стреляте по мене и колкото да се опитвам да не нанасям щети и да спра тъпия камък .....пръстен с карнеол е намерил .... Намерил го е ....иначе нямаше да падат дървета ... Не е там ....
7
8
 
3
 
! Отговори
Намерил ненамерил преди 4 години
Тоя пръстен беше там да неутрализира друг ... А беше там, за да не може да се случат много неща от последните години ... Та идеята, че когато нещо скъпо извадите от земята умишлено заровено без да знаете причините защо е заровено ... А добре беше заровен некой доста се е постарал да го изрови. На ти сега ....
6
0
 
27
 
! Отговори
ined преди 4 години
Лерки неравности по пътя, в България кратерите по пътищата се виждат дори от Луната
5
5
 
11
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Fakenews в съвършената му форма
4
7
 
4
 
! Отговори
Не съм окован вече преди 4 години
Обаче следите от веригите още седят ... Помагам ви не, не защото ви обичам, а защото малкото копиленце иска да си направи собствен малък ад, а два ада са твърде много на тая земя ....
3
6
 
3
 
! Отговори
Не ... преди 4 години
Не ме интересува ръжена, интересува ме кой го/я държи да го разпарчетосам ... Не ми е проблемът веригата, а ковачът и тоя дето я прилага ...
2
4
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тази...мижава пукнатина я ползват само за...реклама.На снимките се вижда,че смело я...прескачат.Ако има следващ трус,може и да се затвори.Мижава работа,ама нали е...хамериканска,виждала се от космоса -аз не вярвам Това да не е великата китайска стена,която съм я...виждал от Луната.
1
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е полуостровът да се отцепи.