Предстои ли пак голямо земетресение в Калифорния?

Вторичните трусове може да продължат с месеци
18
Предстои ли пак голямо земетресение в Калифорния?
Снимка: Reuters

Най-голямото земетресение в Южна Калифорния от 20 години насам причини относително малки щети, но властите се опасяват, че е възможно вторичните трусове да продължат с дни и дори с месеци, предаде Асошиейтед прес.

Земетресението с магнитуд 7,1 беше усетено в 20,19 минути местно време, вечерта на петък срещу събота. Епицентърът му се намираше на 18 км от град Риджкрест, в същия район на пустинята, където ден по-рано беше усетено земетресение с магнитуд 6,4. То причини щети на сгради, пътища, железопътни линии, водопроводи и газопроводи.

Относително малките щети се дължат предимно на отдалечеността на района, подчерта губернатора на щата Гавин Нюсъм. В района на Риджкрест живеят само около 28 000 души.

Сеизмолози обаче предупреждават, че през следващата половин година в района може да бъдат усетени до 30 000 вторични труса, включително и силни. Предвид вероятността за вторични трусове и температури, които може да достигнат 38 градуса, местните власти изпратиха 200 войници от Националната гвардия, логистична подкрепа и летателни апарати.

Калифорнийската служба за борба с извънредните ситуации в доставила легла, вода и храна и е създала в региона центрове, където хората могат да се разхлаждат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е и ураганите да тръгнат.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕБЕТО ГИ НАКАЗВА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ. МАЛКО ИМ Е. ВРЕМЕ Е И ЙЕЛОУСТОУН ДА СЕ СЪБУДИ!
13
3
 
1
 
! Отговори
възможност преди 4 години
Американската земя има нужда от известна работа с нея. Но ще започна едва когато живея в САЩ заедно със семейството си - така имам и лична заинтересованост. Когато се устроя финансово на новото място и реша, че така е добре. Условия не приемам, условията ги поставям аз. Ако смятате това за омраза, грешите. Ако мразех САЩ точно сега не им трябва много. Но зло няма да сторя. Помощ - само ако ми я поискат.
12
1
 
2
 
! Отговори
предизборно за Тръмп преди 4 години
Не очаквам Тръмп да ме чуе от раз, но проблемът е негов. Предупреждавах Меркел овреме да спре мигрантите вместо да ги кани, ще и струва властта. В момента тя е дори болна, освен властта и пострада и здравето и. Ердо го предупреждавах, че греши, неее, той беше гл;ух. И в резултат любимият му Истанбул си избра опозиционен кмет. И за Ердо нещата тепърва запояват... Тръмп да си туря обица на ухото, докато е време. После можем само да вдигаме рамене.
11
1
 
2
 
! Отговори
Joe преди 4 години
Данчо, надявам се последните коментари да са шеговити. Иначе тежко ти...
10
1
 
3
 
! Отговори
да видим преди 4 години
Ако не се стигне до пирокластични потоци... Как е, Тръмпи, ще махнеш ли визите за българи в САЩ и изпитите за бг доктори в САЩ и да се захващам да хармонизирам или ще гледаме пред телевизора с купата пуканки картини от срутени сгради у вас? Имате две огнища - Сан Андреас и Йелоусоун. Третото, което е за почистване, знаят го всички, но не обръщат внимание. Мога да се справя, но няма да е безплатно. Което искам е дреболия, а което мога да поправя, е доста.
9
1
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 4 години
Поради срив на биосферата предизвикан от остър електромагнитен смог и дигитално холограмна видео терористична техника/камери с обемни скенери и AIDS активатори много хора получават зачервявания на лицата /вкл канцерогенно активни/ и откритите части на телата.Препоръчва се мазане с ХУМА или с БЪлгарско кисело мляко..Продавани в Great Britain йогурти GREEK .. не са годни за лечение..
8
4
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 4 години
От 10 месеца проучвам климата до Атлантическяи океан.Вървят предупреждения до ръководителите на домашните хора развъждани временно с заповед отпреди 8805 години. Цел на развъждането е лекуване вкл с полови контакти ,домашни растения и животни на огромни региони от повърхноста/ тежко поразени от минали жестоки войни с жестоки врагове и тежки оръжия/.След яко укрепване на биосферната охрана проведено несъзнателно от човеците в момента има проблеми с опасна техника произвеждана под вражески контр
7
2
 
4
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Като геолог от години проучвам тезата ,че земетресенията се провеждат от наши колеги от паралелен регион.Които служат на Земята за решаване на тежки проблеми нерешими по друг начин.Експерти да прослушат внимателно звукови магнетофонни или цифрови записи на земетресения вкл много мощни.Средно няколко дни преди земетресението се започва с предупреждения вкл към зайците.лисиците мeчките делфините китовете и други разумни същества ..подават от Калифорния.
6
2
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Като тест инжинер ето какво успях да декодирам от последните часове:Заради тежки увреждания на земята причинявани от сателити с холограми от милиони автомобили сканиращо снимащо следящи станции около разлома /Сан Андреас/ най мощното земетресение което се разрешава засега е САМО 9.4 по интерполираната скала на Рихтер.Препоръчва се да се свалят от автомобилите всички бели скенери/led,xenon,halog инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове.Да се спре облъчването с включени фарове денем
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е .Точно мислех да напиша колко смислен и приятен е закачливия диалог от 1 до 3 и се появиха поредните *** с просташките си коментари-същества не заслужаващи да ползват съвременните технологии.
4
4
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
и какво ни интересува ??!!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2-ри, ти теософски спор ли захващаш? Направо да беше започнал като Остап пред полските попове, които са присвоили колата и душата на А. Козлевич, с крилатото: "Няма Господ! "
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Господ да ви пази от тектонична активност на планета която уж той е създал? Малко тука нещо ... а?
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Речено е: Където е текло, пак ще тече! Господ да ни пази!