74% от терористичните актове в САЩ - от вътрешен тероризъм

Нападенията в Охайо и Тексас внесоха темата за вътрешния тероризъм
6 авг 2019 10:33,
14

Нападенията в Охайо и Тексас отвориха стария дебат за контрола на оръжията отвъд Атлантика, но вкараха в употреба и теми като вътрешен тероризъм.

Още по темата

"Всеки път, когато има подобно събитие в САЩ, винаги опираме до втората поправка на конституцията по отношение на носенето на оръжие, но там американският народ има право да създава легитимни милиции, които да коригират политиците", коментира Боян Чуков, експерт по антитероризъм.

По думите му нападенията трябва да бъдат разглеждани на фона на задълбочаващата се битка между демократи и републиканци, и навлизането в предизборната президентска кампания през 2020 г.

"Всяко едно такова събитие се използва много грубо за политически цели", посочи Чуков.

74% от терористичните актове в САЩ са от вътрешен тероризъм. Не ставало въпрос за мюсюлмани, дошли от чужбина, твърди експертът.

"В този план американците имат много тежка вътрешна обстановка. Битката между демократи и републиканци, за съжаление, води до такива изкривявания", каза Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми Боян Чуков, всяко едно такова събитие се използва за политически цели.И разбира се, че когато нападенията "се случват"в Охайо и Тексас говорим за вътрешен тероризъм, а когато са във всяка друга част на света трябва да се употребява понятието външен, привнесен тероризъм.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им конфискуват оръжията и да им разрешат конституционно право на носене на тояги. Ще има по-малко инциденти.
10
0
 
8
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Щати създадени от Европейската ***/каторжници и много др закононарушители по това време
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли, Путин е виновен!!!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страна на разлом според Хънтингтън.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАЩ е обречена от собствените си противречия ***. Защо ни занимават с тази простотия всеки ден все едно сме краварски щат ? Нормално ли е БТВ новините да започват с новини за САЩ, докато държавата колабира ?
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не просто вътрешен, а бял тероризъм, от десни екстремисти подтиквани от тръмп! Хилари за президент!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ във вътрешната си политика действат безкомпромисно при терористична атака,независимо от къде идва и кой е атентатора.А във външната си политика действат точно обратно.Деистват като терористи с всички средства срещу всички и всеки,които дръзне да им се противопостави,независимо от интересите му и неговата кауза,дори и да е справедлива.Та не ми се вижда,това заключение на експерта да е достоверно.Каквото почукало това се е и обадило.
4
0
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Кулите близнаци в тези 74 % ли са?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да се подфащат като преди има няма 200 години,че да се разделят после по братски.То и така и така вече е даден старта.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви кухи лейка обсъждат и дават съвети на най-великата и развита държава в света!? Пълен смях, ясно е че тази медия е свързана пряко с едни хипи-либерасти отвъд Атлантика, но простотията и лъжите идват в повече. Никъде в САЩ не е разрешено носенето на огнестрелно оръжие, дори в някои щати полицайте носят само палка, тейзър и лютив спрей. В САЩ е разрешено на всеки неосъждат и вменяем пълнолетен човек да притежава оръжие с което да защитава собствеността си от посегателство - това е.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОРЕДНИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЕКСТРЕМИСТ