Тръмп зове за строги проверки при продажбата на оръжие

Републиканците и демократите трябва да се обединят по темата
5 авг 2019 21:38, Нели Христова
9
Тръмп зове за строги проверки при продажбата на оръжие
Снимки: Reuters

Един уикенд и две масови стребли, принудиха Доналд Тръмп да поиска днес от членовете на Конгреса да приемат законодателство, изискващо строги проверки на миналото на купувачите на огнестрелни оръжия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Още по темата

В своята любима социална платформа Twitter, президентът на САЩ заяви, че "републиканците и демократите трябва да се обединят и да одобрят строги проверки на миналото, вероятно съчетавайки това законодателство с крайно необходимата имиграционна реформа".

В престрелките през уикенда 29 души загубиха живота си.

 "Не можем да позволим убитите в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо, да са умрели напразно. Същото се отнася за тежко ранените. Не можем никога да ги забравим, както и многото преди тях", заяви Тръмп.

"Трябва да направим така, че от тези две трагични събития да произлезе нещо добро, ако не и ВЕЛИКО!", каза президентът на САЩ.

Той укори медиите за "гнева и яростта, натрупвали се в продължение на много години".

"Отразяването на събитията трябва да започне да бъде честно, балансирано и непредубедено или тези ужасни проблеми само ще се влошат!", заяви Тръмп.

Предишни опити за прокарване на мерки за контрол върху оръжията бяха блокирани от контролирания от републиканците Сенат.

Камарата на представителите, в която демократите имат мнозинство, одобри по-рано законопроект за контрол върху оръжията, включващ промени в системата за проверка на миналото на купувачите, но той не получи подкрепа в горната камара на Конгреса.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те "тези ужасни проблеми само ще се влошат", поради "отразяването на събитията"Удивителна пиндостанска логика.
8
0
 
1
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Хаджи Дончо сега да попита баба Килари:..- Наистина ли сме толкова "изключителна" нация както твърдиш? Реално швейцарците наистина са изключителна нация.По всички показатели! Включително и по това,че всички мъже които за към запаса на армията си държат оръжието в къщи задължително! Някой да чул за такава пукотевица както в краварника?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагат се нови потници от кевлар и уондърбранежилетки за дамите.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ще разруши стената с Мексико през втория мандат .Вярвайте ми .
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този нepeз пак прави половинчати работи!Не контрол върху продажбата на оръжие, а пълната им забрана. Тази полиция за къф чen e!? - да стреля по невинни хора, примери бол.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчетата са млади ...Идеалисти ,които виждат проблема ,който се отрича днес.Съжителството между расите не работи .То между народите от един Джинс не работи , че ще работи между култури и религии .Но Тръмп просто използва проблема да се хареса преди на хората за мандат в Белия дом ,днес свива страхливо .А трябваше да каже като мъж ,неолиберализма и мулти мулти е провал.Вместо това като плазмодии казва неща дето и Обама не смееше .
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** само допреди това говореше точно обратното .
2
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Мдам .. обвинява всички, но най-вече тези, който го дразнят него. Медии и мигранти. Рядко тъпо същество с невероятно самочувствие. И понеже народа е яко расист го подкрепя въпреки всичките му глупости.
1
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОДАЖБАТА НА ОРЪЖИЕ В ФАЩ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИХОДИ ЗА ДЪРЖАВАТА ТЪЙ, ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!ВСЯКА ГОДИНА Е ЕДНО И СЪЩО САМО ПИ-АЙ СЛЕД КАТО НЯКОЙ МАСОВО Е ИЗБИЛ ХОРАТА!!!СЛЕД СТРЕЛБАТА В ДИСКОТЕКАТА ЗА МЪЖЕ, СЛЕД СТРЕЛБАТА В КИНОТО , СЛЕД СТРЕЛБАТА В ЛАС ВЕГАС ОТ ХОТЕЛСКА СТАЯ ПО ОТКРИТИЯ СТАДИОН С ХОРА!!САМО ПРИКАЗКИ НО ПАРАТА ОТ ПРОДАЖБАТА НА ОРЪЖИЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ПО-ВАЖНА В ФАЩ ТАМ ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА!