Следвайте мотивите: Скептици недоумяват от смъртта на Епстайн

Мнозина смятат, че финансистът не се е самоубил
11 авг 2019 09:08,
77
Следвайте мотивите: Скептици недоумяват от смъртта на Епстайн
Снимка: БТА

Смъртта на финансиста Джефри Епстайн във федерален затвор в Ню Йорк предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията и дори някои политици задават въпроси как е успял да се самоубие в силно охранявана част на затвора, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида допусна, че в смъртта на Епстайн може да има престъпни елементи. Бившият кмет Рудолф Джулиани зададе в Туитър въпроси за смъртта на Епстайн. "Следвайте мотивите", добави той.

Други потребители допуснаха, че смъртта на финансиста не е самоубийство, или че самата смърт е фалшифицирана. Случаят на Епстайн вече предизвика слухове онлайн, предвид познанствата му с влиятелни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън и действащият президент Доналд Тръмп, отбелязва АП.

Още по темата

Джефри Епстайн е бил поставен под наблюдение във федералния затвор в Ню Йорк, където бе държан, за да не направи опит за самоубийство, но то е било снето, предаде Асошиейтед прес, като се позова на добре осведомен източник, пожелал анонимност. Засега не е ясно защо е било прекратено наблюдението на Епстайн.

По-рано той получи наранявания по врата, като не е ясно дали си ги е причинил сам или е бил нападнат в затвора, отбелязва АП.

Според телевизия Ей Би Си на 23 юли 66-годишният финансов магнат е направил опит да се обеси в килията си и е бил намерен да лежи почти в безсъзнание на пода.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар заяви, че е ужасен, след като научил за самоубийството на Епстайн. Смъртта на финансиста във федерален затвор "повдига сериозни въпроси, на които трябва да бъде намерен отговор", каза Бар в комюнике.

Той е наредил на генералния инспектор към министерството на правосъдието да започне разследване на случая. ФБР също разследва кончината на Епстайн.

ФБР и министерството на правосъдието на САЩ ще продължат разследването по повдигнатите срещу Епстайн обвинения за организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни паралелно с разследването на смъртта му, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
26
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 години
той си беше агент и на Моссад ...изпълняваше някакви поръчки техни срещу част от американският елит ...или са го убили или са го скрили някъде . Израел се опитва да удари Иран но Тръмп засега се дърпа ...не ще да прави война ! иначе е ясно че БИЛ И ХИЛЪРИ са яко замесени в секс игричките и разни педофилски изпълнения ...тва се знае отдавна ...нещата са много по мръсни отоколкото много хора могат д аси представят ....тва което чувате по ТВ няма нищо общо с реалността ....
36
4
 
21
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Чета коментарите.Кротки са някак!То не става ли въпрос за Русия или за Путин......Американците може да трепят неудобните,но виж Руснаците опитат ли се само,оле.......НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА ТОВА,НИКОЙ!!!ВЪПРОСА Е ЗАЩО СПОРЕД КОМЕНТИРАЩИТЕ ТУК,КОГАТО СА САЩ КОМЕНТАРИТЕ СА ВЯЛИ,А КОГАТО СА РУСИТЕ Е ФУРОР ОТ НЕГАТИВИЗЪМ?!
35
1
 
22
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Много нагло го самоубиха наистина хората понякога се държат като стадо но все пак не пасат трева.
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Като чуя,че глобалистките-сороски медии наричат нещо теория на конспирацията значи е чистата истина. И обратото когато силно ме убеждават в нещо,значи яко лъжат. Това работи винаги до сега.
33
2
 
8
 
! Отговори
- преди 4 години
На мен ми стана мъчно за нашите евреи дето сме спасили. Четейки за американския елит и тези, на които в Уикипедия пише евреин, всичките произхождат от Източния Блок.
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите отразяват добре менталното състояние на българското общество...
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под 24 часа наблюдение и в Suicide watchlist обаче се самоубива :) Още един с много данни за Клинтън гризна дървото.#ClintonBodyCount
30
1
 
15
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
напълно логично ...тва се очакаваше ....или са го убили или са го скрили някъде за да му запушат устата ... този знае прекалено много ! ако се разговори ше стане страшно за светвоният елит ....педофилия , секс игрички , станаизъм всяккави извратени щуротии прави т. нар. елит .
29
3
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Тактично прекриване на следите.
28
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До ineddo24 gotin vapros ...
27
4
 
7
 
! Отговори
--- преди 4 години
нали следите Русия бе, що ровите там - демокрация е, всичко е наред. оправено е.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кашоги 2 ?
25
2
 
18
 
! Отговори
Покойният... преди 4 години
... е знаел толкова много за задкулисния сексуален живот на свръхвлиятелни хора от американския политически и бизнес елит, че версията за самоубиване би следвало да се разследва наред с версията за самоубийство.Не мисля, че изходът от разследването би бил различен от "самоубийство". Така работи системата. Опасните за нея играчи се отстраняват. А после всичко минава в архива.
24
4
 
9
 
! Отговори
Циник до 25 преди 4 години
Докато има донори от Бангладеш и Столипено... ще живееАпропо - писаха, че сина му, който ще поеме фондациите му... бил още по-екстремен от баща си - в пропагандата и разпространението на "новите ценности"
23
2
 
24
 
! Отговори
ined преди 4 години
А Сорос кога ще се самоубие?
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ци ник......пси хопатоФф......от днес ника ти е москал.......на един Google разстояние си да разбереш какво означава.
21
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
"обвинения за организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни" има ли значение как си е отишъл този чудесен човек ?
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително гнусна пропаганда от страна на умиращите медии. "предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията"Този случай е изключителен скандал и криза в западния свят, но фалшивите новини го представят като "теория на конспирацията"
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един евреин по-малко! Какво по-хубаво за света?
18
3
 
1
 
! Отговори
Циник до 27 преди 4 години
Селтaк... *** там... на психиатър... на психолог... на терапевт... разкажи му как чичо ти те е "абюзвал секшуали" като си бил малък... И не ме занимавай с глупости