Следвайте мотивите: Скептици недоумяват от смъртта на Епстайн

Мнозина смятат, че финансистът не се е самоубил
11 авг 2019 09:08,
77
Следвайте мотивите: Скептици недоумяват от смъртта на Епстайн
Снимка: БТА

Смъртта на финансиста Джефри Епстайн във федерален затвор в Ню Йорк предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията и дори някои политици задават въпроси как е успял да се самоубие в силно охранявана част на затвора, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида допусна, че в смъртта на Епстайн може да има престъпни елементи. Бившият кмет Рудолф Джулиани зададе в Туитър въпроси за смъртта на Епстайн. "Следвайте мотивите", добави той.

Други потребители допуснаха, че смъртта на финансиста не е самоубийство, или че самата смърт е фалшифицирана. Случаят на Епстайн вече предизвика слухове онлайн, предвид познанствата му с влиятелни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън и действащият президент Доналд Тръмп, отбелязва АП.

Още по темата

Джефри Епстайн е бил поставен под наблюдение във федералния затвор в Ню Йорк, където бе държан, за да не направи опит за самоубийство, но то е било снето, предаде Асошиейтед прес, като се позова на добре осведомен източник, пожелал анонимност. Засега не е ясно защо е било прекратено наблюдението на Епстайн.

По-рано той получи наранявания по врата, като не е ясно дали си ги е причинил сам или е бил нападнат в затвора, отбелязва АП.

Според телевизия Ей Би Си на 23 юли 66-годишният финансов магнат е направил опит да се обеси в килията си и е бил намерен да лежи почти в безсъзнание на пода.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар заяви, че е ужасен, след като научил за самоубийството на Епстайн. Смъртта на финансиста във федерален затвор "повдига сериозни въпроси, на които трябва да бъде намерен отговор", каза Бар в комюнике.

Той е наредил на генералния инспектор към министерството на правосъдието да започне разследване на случая. ФБР също разследва кончината на Епстайн.

ФБР и министерството на правосъдието на САЩ ще продължат разследването по повдигнатите срещу Епстайн обвинения за организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни паралелно с разследването на смъртта му, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ци ниЧе детството ти е минало много мъчително. Много ли те "тормозеше" кварталния?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега няма да доживее до 93 години и да обяснява как исляма му е виновен.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки с проблемите си, тука пък има чума по свинете.
14
3
 
9
 
! Отговори
за 13 преди 4 години
До АнонименАМИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БРИТАНСКИТЕ СЛУЖБИ, ЧЕ СА СПАСИЛИ СВЕТА ОТ ПОРЕДНИЯ ГНУСЕН ТЪРГОВЕЦ НА ПЛЪТ, ПРЕСТЪПНИК И ПСИХОПАТ.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРЕЗНЯЦИ, СПОКО. НЕ ПИШЕТЕ ПРАВИЛАТА.
12
3
 
4
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Руснаците са виновни :)
11
4
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Евреите не се самоубиват така лесно. Най-вероятната хипотеза е, че смъртта му е постановка, а тялото му е сменено (във 8чен излезе много информация по темата) и сега има нов идентичност, нови острови и нови малолетни! А, и същите милиарди! Не го оплаквайте!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това прилича на работа на британските тайни служби, подобно на случая с принцеса Даяна. За да спасят честта на коронатата имат разрешение да убият всеки човек на планетата. Може и лично рептила-майка да е издала заповедта, все пак внучето й е замесено, а защо не и татко му с кривия нос
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България хванаха зам председателя на израелския парламент да прави търговия с проституция и го изритаха обратно в израел.
8
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Умрял е от срам, че ще го съдят за перверзните му деяния. Господ на всекиго праша сметката. Епстайн и Клинтън бяха големи приятели едно време.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** до 6ПУСТИНЯЦИ, НЕ ПИШЕТЕ ВИЕ ПРАВИЛАТА ХАХАХА
6
2
 
3
 
! Отговори
УЗНИ СИ ФОРДО, ЛОРДО преди 4 години
че бутате запада е?
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦиникСКЕПТИЦИТЕ ОТ ИЗРАЕЛ ДА СИ ЗАВРАТ КОНСПИРАЦИИТЕ В КОШЕРА.
4
7
 
4
 
! Отговори
Никк преди 4 години
А може и колегите му затворници да са заплашвали. Чувал съм че затворниците, въпреки че са извършвали различни престъпления, мразят педоfилите, не понасят такива гаврили се с деца
3
2
 
27
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Едва ли има общо с това, че познава още доста педофили и прочее *** на най-високи длъжности и е имало голям шанс да ги изпорти. Изобщо няма нищо общо. :)
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така завършват живота си всички "богати".С въже около врата или олово в главата.
1
3
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А МОЖЕ ДА СА ГО ПРАТИЛИ НА ЗАКУСКА ПОНЕЖЕ Е ЗНАЕЛ МНОГО ТАЙНИ А МЬРТВИЯ НЕ ДАВА ПОКАЗАНИЯ