Нарастват жертвите на електронни цигари в САЩ

Починалите са 13, заболелите - над 800
27 сеп 2019 20:18, Петя Славова
15
Нарастват жертвите на електронни цигари в САЩ
Снимка: pexels.com

Стотици нови случаи на разболели се от електронни цигари американци бяха регистрирани през последните дни, като броят на починалите се покачи на 13, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

По данни на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ са били потвърдени 805 заболявания, свързани с употребата на електронни цигари. Това представлява увеличение с 52 на сто спрямо откритите 530 случая преди една седмица.

Още по темата

Заболявания, свързани с вейпинга, са регистрирани в почти всички щати на страната. А потвърдените смъртни случаи са два в Калифорния, два в Канзас, два в Орегон, и по един във Флорида, Джорджия, Илинойс, Индиана, Минесота, Мисисипи и Мисури.

Това лято здравните власти в някои от щатите констатираха случаи на остри респираторни заболявания, предизвикани от реакцията на белите дробове на разяждаща субстанция. Единственото общо между пациентите се оказа употребата на електронни цигари. След това беше предприето национално разследване, което установи нарастване на случаите.

Как са се получили тези нови 275 заболявания през изминалата седмица не е ясно, но повечето от пациентите споделиха, че са пушили продукти, съдържащи THC. Това е психоактивното вещество в марихуаната. Здравните власти съветват потребителите да спрат пушенето на електронни цигари, докато не се изяснят причините за свързаните с тях заболявания и смъртни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: САЩелектронни цигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 4 години
Жив и здрав да си, пуши си катрана и токсичния дим отколкото изпарения с някакви "бактерийки" :) следващия път се информирай вместо да изявяваш мнение, което изявяваш само защото всички останали са на него и нямат никакви проучвания. Ако си беше вдигнал *** малко щеше да разбереш, че жертвите нарастват защото си слагат THC в течностите за електронните цигари. Това е съставка на марихуаната. Проблема е, че ги купуват от черния пазар, тоест абсолютни боклyци са. ТЕ са си виновни, щото са *** ;)
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега марихуаната ги е гътнала! Литий-йонни батерии, течности и най-голямата глупост, че са безвредни... . Машинации за милиарди! Моят пра дядо беше бомбаджия цял живот, пафкаше дунавче без филтър от 16годишен и си умря на 93, не от заболяване, ами от мъка по пра баба ми... .Пафкам си цигарки, спортувам си и батерийки не пуша...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаднa наркоманска и наркотрафикантска държава.Повръща ми се от ценностите им...
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A със нормалните цигари колко стотици хиляди са дали фира?Дайте данните за сравнение !
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, електронни цигари, глупости.Предозирали са с демокрация, понеже те там я произвеждат демокрацията и си имат в излишък. Даже я изнасят за чужбина, без пари, но и там не им я иска никой демокрацията им.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачите са лузъри и нищо повече, дали пушат нормални или електронни цигари няма значение - и с едните и с другите миришат на умряло.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не му пука колко са умрели.Ако ще и всички да изпукат.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми дреме за САЩ ако ще и всички да измрат.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушач съм и естествено пробвах електронните цигари,всякакви екстри пробвах и много пари потроших.Само едно ще ви кажа!Това си е все едно да играеш руска рулетка, не говоря за тези дето си дръпват 5-6 пъти на ден а говоря за пушачи.Ако не искате да получите инфаркт или нещо друго, давайте си на старите.Те също са много вредни, но това е убийство.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че не живея в САЩ. Тука подобни проблеми няма.
3
3
 
8
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Тъй, тъй...сега от цигари, скоро торнадо, ураган, цунами, вулкан....Всичко е по план!
2
3
 
22
 
! Отговори
До 1 13 преди 4 години
Каква нация са САЩ като са интернационална сбирщина
1
5
 
31
 
! Отговори
13 преди 4 години
Нищо ново. В САЩ 80% от населението взимат наркотици, като по-голямата част от тях са с рецепта. В някои щати дрогирането с марихуана вече е законно. Там който спре дрогата купува автомат и отива да стреля в магазина.