САЩ готвят информационна война срещу Русия

Така се противопоставят на евентуална руска намеса в изборите през 2020 г.
26 дек 2019 07:00,
105
САЩ готвят информационна война срещу Русия
Снимка: Pixabay

Киберкомандването на американските Въоръжени сили обмисля информационна война, за да се противопостави на евентуална руска намеса в изборите през 2020 г., пише в. "Вашингтон пост".

Още по темата

Представители на военното киберкомандване разработват тактики за водене на информационна война, които биха могли да бъдат използвани срещу високопоставени руски представители и олигарси, ако Москва се опита да се намеси в изборите догодина, като хакне изборната система или посее раздор, казват настоящи и бивши американски представители.

Космическите войски на САЩ – голям коз на Доналд Тръмп

Една от опциите, разглеждани от Киберкомандването, ще вземе на прицел висшето ръководство и руските елити, но вероятно не и руския президент Владимир Путин, защото това би било възприето като прекалено провокативно. Идеята е да се покаже, че чувствителни лични данни на съответните взети на прицел лица могат да бъдат "поразени", ако намесата не спре.

Засега Киберкомандването и представители на Пентагона отказват коментар на информацията.

Американските военни отдавна прибягват до психологически операции, като например пускане на стотици хиляди листовки в Ирак, за да бъдат убедени иракските военни да се предадат на оглавяваната от САЩ коалиция по време на войната в Персийския залив. Но интернет, социалните медии и смартфоните разшириха до доста обхвата и точността на подобни тактики, пише БТА.

След разглежданите сега опции е взимане на прицел на ключови лидери в службите за сигурност и армията и вероятно някои олигарси. На тях би могло да бъде пратено съобщение, което имплицитно да предупреждава мишената, че ако изборната намеса не спре, то ще има последици. Пращането на съобщението ще бъде придружено от ограничена кибероперация, която ще демонстрира американския достъп до някоя по-специална система или акаунт или пък американската способност за нанасяне на щети, казват запознати източници.
Друга опция включва дезинформация с цел експлоатиране на съперничествата в руското правителство и властовите елити.

Опциите не предвиждат никакъв опит да се влияе на руското общество като цяло, който според американски представители, би имал ограничен успех, предвид контрола на Путин върху страната, включително и върху повечето медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
23
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
Тия що дърпат дявола за опашката??? После пак ще ревът като ощипани моми
55
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми що тъй бе, САЩ нали бяха за мир и демокрация, само Русия разпалва войни по света?
54
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комплексът "Камчия" е 100% собсвеност на правителството на Москва, купен е преди няколко години. Но Москва изглежда не се грижи за имота и не е плащала данъци и затова ще и го вземат и ще стане държавен. Много чужденци имат имоти в България.
53
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то САЩ водят информационна война против Русия от 75 години. Нищо ново.
52
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До NASA Всичко, което пишеш е така, но "руските физици" бяха евреи и си отидоха в Израел. Така, че правилно е да се пише "израелските физици", "или неоизраелски физици", или "поструски физици". Руските еврейски милиционери, обаче не отидоха в Израел. Те станаха президенти и олигарси. Основната и единствена измеряема единица за еврейски патриотизъм е богатството. А нямаше как руските инженери и учени да станат милиардери.
51
26
 
14
 
! Отговори
до неграмотните преди 4 години
Всички хвалите мужиците, ама примери не давате. Ракетните двигатели на примитивите са реактивни и развиват скорост от 5 км/сек, а ракетните двигатели на американците са йонни със скорост 40 км/сек. НАСА има космически флотилии от чинии и безпилотни совалки , а също и военна база на Марс от 1987 г, а мужиците са конструирали свръх-модерната лека кола Запорожец с двигател от немски агрегат. Стига съм ви ограмотявал, оставате си прости селски комунисти... читател
50
10
 
4
 
! Отговори
физик До NASA преди 4 години
Физиците в Русия например много добре знаят че уравненията на Максуел (4 на брой) не описват цялата електродинамика!!!Това го е знаел още Никола Тесла, че тези уравнения са били модифицирани от физици като Херц, а не са дадени във вида, в който са изведени от Джеймс Кларк Максуел!!!
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кибервойна работи само срещу демокрации. Нищо не можеш да направиш срещу противник изолирал Интернет. Да не говорим, че китайците от средата на 2020 влизат в Оруел и точковата им система за социална коректност. Почти сигурно е, че различните псевдодемокрации ще ги последват. Единственото интересно е, къде ще бъде границата. Защото Демокроцията все повече губи привлекателност в условията на настоящата финансово-икономическа ситуация. Накрая идват варварите.
48
10
 
7
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 4 години
Oх...............ти се появи, голям смях пада, като чета твойте коментари, трябва да почнеш да пишеш хумористични романи, ще имаш голям успех...............направо милионер ще станеш......................хаха!!!!
47
15
 
13
 
! Отговори
Ехаааа преди 4 години
Смятай къв страх имат тези от Руснаците.
46
23
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Не знам какво готвят САЩ, но в случая те просто ще отговорят на хибридните-хакерски атаки на Кремълската хунта ... Това трябва да направят и всички засегнати европейски страни и най-вече България, където петата колона е забила ръждивата си арматура дълбоко в снагата и ... Достатъчно е човек да хвърли един поглед и в този форум, за да види профилите на дежурните рушкоговорящи ... !!!
45
15
 
16
 
! Отговори
До NASA преди 4 години
На Запад все още студентите във физическите факултети учат глупости като струнна теория и т.н..........................пародия е образованието по физика на Запад!!!Докато руснаците са много добри в области като акустика и електродинамика, затова само Русия има хиперзвуково оръжие , западните държави нямат такова !!
44
15
 
13
 
! Отговори
До NASA преди 4 години
Руските физици са много по-добри от тези в САЩ, Англия и Франция!!!Искате ли доказателства??
43
15
 
11
 
! Отговори
До NASA преди 4 години
Западната физика е тръгнала по грешен път на развитие, руснаците добре знаят това, затова руските оръжия са най-добрите на света!!!!
42
14
 
10
 
! Отговори
До NASA преди 4 години
Военна индустрия не се прави само с пари, но и с много мозък, а руските инженери и физици са най-добрите на света!!!
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди му викаха идеологическа диверсия, сега му викат ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА!Нищо ново под Слънцето!!!
40
14
 
12
 
! Отговори
NASA преди 4 години
Доста елементарни са кремълските клакьори в този форум, нямат и елементарна представа за военната мощ на Космическа Америка. Фактът, че военният бюджет на крепостните за 2020 г, които в 21-ви век още живеят в дървени бараки, е 48 милиарда долара, а бюджетът на Пентагона е 738 милиарда долара, показва че селските ни комунисти пишат тук глупости и лъжи, като възхваляват примитивна Рус... Скрийте се някъде нещастници и се засрамете!
39
11
 
11
 
! Отговори
za RU преди 4 години
До Руските свинеРусия е велика сила , била е велика сила и ще бъде велика сила!!!
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои отдавна помислиха Щатите и Канада за джуджета някакви си... ама си и вярват де.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами тя никога не е спирала