Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

Съдията пусна лидера на „Русофили“ на посещение при Путин
Обновена: 5 фев 2020 15:50 | 5 фев 2020 15:50,
843
Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е българският магистрат, който е със забрана за влизане в САЩ, стана ясно от посолството на страната у нас.

Още по темата

Публикуваме цялото изявление на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

„Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това огласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) след като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.

Законът също така предвижда възможността държавният секретар да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
662
1
 
51
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Немога да повярвям ,че САЩ са толкова повърхностни да бият черен печат на Съдия само защото е пуснал на Свобода Руски гражданин за които има подозрения ,че е шпионин!!!! Очаквах наистина заслужил черния си печат Българиян като Пеевски на пример !! ЦРУ въобще не е в час с Българския ъндърграунд!!
661
0
 
40
 
! Отговори
селянин преди 4 години
АЗ бивш поданик на Тодор Живков и настоящ на неговия слуга искам по желание ЧЕРЕН ПЕЧАТ от САЩ. И НЕ САМО ОТ САЩ А И ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ И НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПЪТУВАМ , ДА ПОЧИВАМ, ДА СЕ ЛЕКУВАМ. А РАБОТЯ ОТ 30г. и дъното е постигнато. ТОВА ЛИ ВИ Е ХУМАННОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ
660
0
 
43
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
знаете ли защо Господ е унищожил Содом и Гомор?-защото техните жители започнали "ДА ХОДЯТ РАЗВРАТНО пред Господа"..-Това включва не само разврата,но и бруталните лъжи,НАСИЛИЕ,манипулации ,кражби и далавери.....само припомням..
659
0
 
40
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тези вече дори не се и опитват да имитират някаква "загриженост",просто размахват тоягата и турат прангите на СЪДИЯТА.Решението на който и да е съдия може да се ОБЖАЛВА,но НЕ МОЖЕ да бъде обявено за.."корупционно действие"!!!!ВАЖИ И ЗА СЪДИИТЕ В Кравария!!!Наглостта на краварите става ГРУБА и НЕКОНТРОЛИРУЕМА!!!!по тяхната "логика" ВСЯКО решение на Съда,което НЕ им изнася,"може" и дори е "задължително" да бъде определено като "корупционно"...ЖАЛНА НИ МАЙКА!!!
658
13
 
32
 
! Отговори
Доко преди 4 години
Копейките са впрегнати с пълни сили.
657
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американското посолство обяви името на корумпирания българин. Това е Пеевски? Уви, не. Това е Цеко Минев? Уви, пак не. Това е Цветелина Бориславова? Отново не познахте. Това е...Не, за голямо съжаление.Носителят на голяма корупция се оказа съдията от специализираният наказателен съд, който пусна обвинения като руски шпионин Малинов да си вземе наградата от Путин.Херо стовари зъбите си само върху рубладжиите. Останалите могат да продължават да си крадат спокойно.
656
0
 
48
 
! Отговори
реалл преди 4 години
ТОВА Е ПРЯКА НАМЕСА В ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ А СЕГА ДА ВИДИМ ГЕШЕФ ДАЛИ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ КРАВАРИ ВИЖДАМ ЧЕ НЯМА НИКАКВА РЕАКЦИЯ ОТ СТРАНА НА ИНСТУТУЦИИТЕ ИЛИ ВСИЧКИ ИМАТ ПО ЕДИН КОКАЛ ПО УСТИТЕ СИ ЗАДА МЪЛЧАТ
655
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анатема на СулЮ Паси 697Чрез корумпираните ни Продажници,краварите освен че ни окрадоха,усилено работят сега за заробването ни, а след време и за загробването ни..............А защо почти никой не ти вярва? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
654
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от коментарите стигам до извода, че на българина много му харесва да го ограбват и той силно люби цялото семейство на Миталов, барабар с щерка му.
653
3
 
56
 
! Отговори
42106 преди 4 години
Смешници, циркаджии, пълна излагация!Това ли е най-корумпираното лице в България?
652
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като червените *** защитават Божков-черепа, да кажат защо преди години му беше взривена колата заедно с цялото му семейство и едвам оживяха. Никой не взрвява кола на честен бизнесмен.
651
0
 
31
 
! Отговори
Коригирам се преди 4 години
Отговор на к.686
650
3
 
41
 
! Отговори
Отговор на к.692 преди 4 години
До АнонименБожков избяга от тези, които щяха да го тикнат без съд поне за 1,5 г. в затвора и да оберат капитала му като на африканец. Те и сега се готвеха да пренесат скъпоценните му старини в депото на НИМ, а картините му са в депото на НХГ. Да има съдебно решение за тези действия? Има неофициално такова на прокуратурата. Добре че шефът на на ПК по култура се намеси. А съдебната сага тепърва започва.
649
3
 
51
 
! Отговори
ГЕШ преди 4 години
Не виждам защо трябва решението на САЩ за съдия от (уж) независима държава да се публикува в медиите. Дори Русия, която беше водеща държава на зИкономическия съвет СЕВ на страните от соц-пакта не си е позволявала такива волности. Дойде Мустафата и съдебните лидери "предадоха" съдия от спецсъда СНС на САЩ за наказание... Би трябвало да се срамуваме от това р.о-б-ско поведение. Г-н Ушев, засрамете се! Г-да журналисти, не подвивайте колене пред матроните зад океана!
648
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли сме елементарни или да. Тука става въпрос не за едно име , а за проблем в съдебната система. Всички виждат всеки ден как се оправдават и пускат убийци , намаляват се присъди на престъпници и това се прави от съдии. Това е големия проблем и той беше посочен от САЩ , защото в България , който и да го посоче почва кампания срещу него.
647
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасно знаете че почти всички ваши джамии са направени върху църкви от тези, които насила са мъчили дедите и бабите ви да носят чал ми и яш маци. Даже някои от дедите ви са загинали за христовата вяра като мъченици, пък техните невръстни внучета от слаб характер са надявали чал мата живи да останат. До трупа на баща си и дядо си.
646
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Андон Миталов не знам ,може и да не корумпиран,но дъщеря му Гергана Миталова ,кърти яко устоите на държавата и с право не се допуска в САЩ!Даже и ние трябва да се поучим от американците,като изгоним девойчето от Татковината ни!
645
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма право да посочва когото и да било без доказателства, събрани по определения ред. Да обвиняваш някого без да има процес е нарушаване на човешки права. Аз ако съм на съдията бих се обърнал в Страсбург.
644
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нА "БЪЛГАРИТЕ" БУСОФОБИ ТУК Е РЕДНО ЗА ДА ГИ АФЕКТИРАШ ДА НАПИШЕШ ЧЕ АЛЛАХ Е ***, А МОХАМЕД НЕГРАМОТЕН ПЕДОФИЛ И ДА СЕ ЗАКЪЛНАТ В БРАДАТА ПРОСКУБАНА НА МОХАМЕД ЧЕ НЕ СА ИСЛЯМЦИ. И МЛЪКВАТ.
643
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е Васил Божков, да не е тръгнал с камила от Дубай :)