Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

Съдията пусна лидера на „Русофили“ на посещение при Путин
Обновена: 5 фев 2020 15:50 | 5 фев 2020 15:50,
843
Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е българският магистрат, който е със забрана за влизане в САЩ, стана ясно от посолството на страната у нас.

Още по темата

Публикуваме цялото изявление на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

„Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това огласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) след като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.

Законът също така предвижда възможността държавният секретар да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
642
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой българин не мрази Русия, клали са ви и пак ще ви колят. Най-напред в Сирия а после и на ваша теритария която след това ще стане кюрдска. Всички балкански народи са освободени от Русия, без Турция, Албания, освободена от нас и Косово от САЩ. фАКТ.
641
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,иначе какво стана с разследването срещу супершпионина Малинов,какви доказателства има прокуратурата за подривната дейност на русофила срещу Родината ни?Да не се стигне до съда в Страсбург!
640
0
 
50
 
! Отговори
На западняците преди 4 години
доказателствата се джуркат като манджите. Колкото показаха доказателства за Скрипал и новичока, толкова и сега имат доказателства, но от паникьосани хора друго не се очаква!
639
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До впечатлениеТой и Костов казваше Кой-кой-кой-кой-кой така че не се филмирай чак толкова. Виждал съм доста българи на запад като които говорят с акцент нарочно и се излагат. Нещо му се оправи акцента като разбра че се излага. А че подддаквате на ГЕРБ това е очеизвадно.
638
17
 
37
 
! Отговори
из мет руска преди 4 години
Как ще изтърва случая да се разпхравя с руската гни лоч в България! Патриоти, ама руски, не български! Малинов, гни до! Вярно е, че България е страна на духа. Ама как поне веднъж не чух руските политици да кажат: "Благодарим, България, че ни дадохте вяра, книги и азбука!" Напротив, през цялото време ни натякват как ние трябва да сме им благодарни, като удобно забравят 45 години СССР у нас!
637
14
 
35
 
! Отговори
до 702, чернь колхоз преди 4 години
Е, то па колхозниците са ми едни светии. Нашата прокуратура отдавна трябваше да разследва Миталов. Американците само ни правят услуга, като го посочват.
636
1
 
46
 
! Отговори
просто е преди 4 години
Колкото до Миталов. САЩ имат право да пускат у тях си или да не пускат когото искат. Доказателства трябват не на американците, а на нас, за да осъдим Миталов за корупция.
635
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът издава присъда на основание доказателства. Всичко друго е краварска измишльотина. Плод на болни мозъци или икономически интереси.
634
17
 
34
 
! Отговори
лицемери преди 4 години
И преззидентът Радев използва същото лицемерие - когато става дума за личната му отговорност, тогава се крие зад България. Така направи и Малинов при Хекимян. Скри се зад България, работейки за руски интереси у нас. Да не сме си развалели дружбата. Затова, дай да приклякаме пред Кремъл. А Кремъл ни изпраща шпиони, за да се намесва в енергетиката ни и в изборите ни.
633
21
 
34
 
! Отговори
Мали4нов лицемер преди 4 години
Искам осъдени у нас руски шпиони. Ако руските дипломати се измъкнаха поради имунитета си, то Малинов е наш гражданин. Съдия Миталов е наш гражданин. Ако гти оставиш да действат необезпокоявани, виж ги с какво са се занимавали: единият руски дипломат се интересувал от слабите страни на изборните ни закони, т.е., Русия подготвя намеса в наши избори. Другият изгониен руснак се е интересувал от енергетиката ни, и разбира се, за да се възползва Русия. Малинов направо се подиграва с нашите закони!
632
3
 
54
 
! Отговори
Това е американска преди 4 години
вендета, американски аналог на народният съд след 9-ти. Всички неудобни трябва да се унищожат, а роптаят против народната власт след девети. И какво излиза, погледнал се Илия и пак в тия!? Не виждате ли, че ГЕРБ ни влачи чергата към САЩ, затова краварите са толкова активни, карат по принципа разделяй и владей. Но защо църквата спи като мишоци, през турско тя е била опора на народа, сега къде е?
631
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та да кажа отново... ако политбюро бяха увиснали на стълбовете пред народното събрание сега да няма типажи като малиноФ.
630
2
 
46
 
! Отговори
kireza преди 4 години
ДАААА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТЪПЧОВЦИ В СВЕТА НИ ДАВАТ АКЪЛИ!!!ЕДИНСТВЕНО В САЩ ИМАТ СТАТУЯ НА САТАНАТА И СТОИ ДО ЦЪРКВАТА НА ДЯВОЛА....ОТ НЕБЕСНАТА КАНЦЕЛАРИЯ ВЕЧЕ АКТИВИРАТ ЙЕЛОСТОУН ЗА ГРЕХОВЕТЕ ИМ....СЕГА В СВЕТА САМО В САЩ ИМА КОНЦЛАГЕРИ,КЪДЕТО СА ПРИЮТИЛИ ИНДИАНЦИТЕ....СЪЗДАДЕНИ СА ПРЕДИ 150 ГОДИНИ....ХИТЛЕР РЯПА ДА ЯДЕ.....
629
15
 
35
 
! Отговори
по въпроса преди 4 години
А ако подходим делово, Малинов търси да се разхожда из Сърбия, Франция и прочее чужбини, все едно че срещу него няма обвинение. Това означава, че има руски чадър над Малинов и Малинов го знае. Крайно време е да му счупите руския чадър. Да видим тогава дали кщще гледа срещу камерата с поглед на про сти тутка, мръсен и нагъл поглед. Искам да видя присъдата срещу Малинов.
628
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паника в обора. Споко кравари. Няма кой няма да ви напада. Вие сами ще се разпаднете.
627
4
 
46
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
До къде я докарахме с демокрацията.....до безмълвна разграбвана колония. 16 република май щеше да е несравнимо по-добре.....Какъв куриоз се получи за 30 години БГ преход.,...........Последният да не забрави да изключи електричеството, че при едно късо съединение, язък за хубавата територия....
626
18
 
36
 
! Отговори
впечатление преди 4 години
Като говоря за Малиннов. Тоя дотам се е вманиачил на тема русия, че говори с руски изказ, руска интонация, тоест, мисленето му е руско, а не българско. Примери. Цитирам: "поддакват". Не знаете какво значи? Идва от руската дума поддакивать, тоест, непрекъснато някой казва ДА. Друг цитат: "Кой-кой-кой ...?" Типично руски изказ. Именно така се казва на руски. Мога да преценя, т.к. имам съответното образование. Надушвам руския изказ и мислене.
625
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз декларирал, че притежава половин апартамент 124 кв. м. в Лозенец, придобит за... 19 000 лв. Опаа. Че то в сравнение с тоя, Цецо си е направо балък.
624
15
 
35
 
! Отговори
време е преди 4 години
Нуещата с руските шпионие у нас са стигнали твърде далеч. Затова очаквам действия от прокуратурата и съда. Съдия Миталов, да се искат от американците доказателства или направо нашият съд да се самосезира и да заведе дело против него. До този извод сдтигнах, като гледах сутринта при Хекимян наглия Малинов. Мяалинов направо майтап си прави с нашия съд и с обвиненията в шпионаж, понеже Русия натиска за него, и той го знае. Е, време е Малинов да отиде зад решетките.
623
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука пишат само емоционално свързани хора с БСП без грам мисъл. Посочването на курумпиран съдия е знак, че в съдебната власт има проблеми и то сериозни. Всички веждат как се освобождават убийци и се намаляват присъди на убийци и това става от съдии.Няма ли честни и почтени съдии в една Държава няма нищо.