САЩ започва първото клинично изпитание на ваксина срещу COVID-19

45 пълнолетни доброволци участват в изпитанието
17 мар 2020 07:40, Петя Славова
49
САЩ започва първото клинично изпитание на ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС


В САЩ започва първото клинично изпитание на ваксина срещу COVID-19.Първият участник в ще получи експериментална доза в понеделник, според правителствено длъжностно лице, съобщи "Дарик", позовавайки се на AP NEWS

Националните здравни институти финансират изпитанието, което се провежда в здравния изследователски институт на Kaiser Permanente в Сиатъл, щата Вашингтон. Длъжностното лице, което оповести плановете за първия участник, говори при условие за анонимност, тъй като ходът не е обявен публично.

Още по темата

Представители на здравеопазването в страната казват, че ще отнеме от година до 18 месеца, за да бъде напълно валидирана всяка потенциална ваксина.

Изпитанието е с участието на 45 пълнолетни доброволци в добро здраве. Те няма как да се заразят, тъй като ваксината не съдържа самия вирус. Целта е единствено да се провери дали ваксините не показват притеснителни странични ефекти, поставяйки основата за по-големи тестове.

Десетки изследователски групи по света се надпреварват да създадат ваксина, докато случаите на COVID-19 продължават да нарастват.

Президентът Доналд Тръмп настоява за бързи действия във връзка с ваксината, като през последните дни заяви, че работата "върви много бързо" и се надява да получи ваксина "сравнително скоро".

Все още няма доказан начин за лечение. В Китай учените тестват комбинация от лекарства срещу ХИВ срещу новия коронавирус, както и експериментално лекарство, наречено Remdesivir, което е било в разработка за борба с ебола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантиците ще се ваксинират с американската ваксина, евразийците ще се ваксинират с германско-китайската ваксина.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От германската или от американската ваксина ще купим?Американците май ще забранят китайско-германския проект "Ваксина".
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не пуснат лекарство или ваксина докъм средата на април, кривата на заболеваемостта ще почне да пада. Тогава никой няма и да иска да им купува проклетите ваксини. Ще си имат на склад за следващия "изпуснат" вирус.
39
1
 
10
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Преди да се създаде и пусне вирус , първо се прави ваксина.Знайте че който пусне пръв ваксина , той е създал вируса.Това много ми прилича на събарянето на кулите близнаци , тогава обвиниха брадати араби с ножове , сега е малко по-добре измислено , обвиниха Китай.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ го пуснаха за да ударят икономически Китай и Европа и за да си убият бейби бумърите, обаче ги хванаха. UK също е част от играта и иска да си убие пенсионерите и не взима никакви мерки. Англосаксонците са напълно способни на такива долни неща, те и друг хът са използвали биологично оръжие (агент оранжев във Виетнам) и ядрени бомби (над цивилни градове с жени и деца в Хирошима и Нагасаки). Също така сравняват със земята Дрезден и Северна Франция (французите ги мразят до днес затова).
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята американци отново.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей копача, ще те копаме с корона.
35
14
 
4
 
! Отговори
USA преди 4 години
САЩ отново ще спасят света и този път, най-великата страна с най-добри хора
34
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Създателите на вируса, цру не ти ли казаха какви ще са последдтвията тъпоглав
33
1
 
3
 
! Отговори
сс преди 4 години
Първо ще тестват дали ваксината не вреди на хората и ще ги следят 1бгодина. Кога ще тестват дали ще ги пази не се знае.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ ще внесат хиляди военни в европа и се готвят за война....няма ли да има забрана за тях
31
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименЩе купя неговият, защото китайската ламарина не струва, а аз искам да закола Боку Барбоку;))) Ако нямам парите, ще мина на бартер;)))
30
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Всеки разработва своя ваксина вместо да обединят знания и усилия
29
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целият свят е благодарен на САЩ,че държат из късо фанатиците от С.Корея и ислямските камикадзета ! Благодарен и заради санкциите срещу Китай,където робският и обезценен труд и фалшивите стоки биха сринали световния икономически баланс.*** иска да получава висока заплата,но примитивния му ум не преценява,че тази заплата се калкулира основно от цената на труда.Тоест,продава си ножа за 50лв,но за него си купува китайски за 5лв.И очаква,че някои ще купи неговия ! Чакай,***,чакай си !
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците казаха,че САЩ са им го пуснали.Тръмп не е очаквал,че ще стигне до САЩ,но има ваксина.Сега обаче няма как да я покаже веднага.Трябва някой друг уж да я направи,а той да я купи пръв!Добре е за изборите там.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 28 Брех да му се невиди, ти да не се движиш рамо до рамо с Тръмп денонощно, че да знаеш, че не се е тествал? Това твоето не е ли конспирация? Намерил кой да ми говори за конспирации!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27 Китайски учени ти го казаха оня ден, бе!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 25Абе ти не разбра ли,че информацията,че се е тествал е за пред медиите?Изобщо не се е тествал,а и дори да е е знаел,че не е заразен.Или още вярваш в дядо Мраз ти?
24
11
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Ти как разбра кой точно създаде вируса ?И да те попитам кой създаде чумата ,холерата,проказата,тифа,маларията,жълта треска,морбили,когато по време на тези пандемии САЩ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ?Пуууу,аман от конспиратори !
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре а вие кагда ще сделате хубав самовар?