Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова

По £ 3500 получават доброволци за тест на ваксина
Обновена: 9 мар 2020 11:45 | 9 мар 2020 07:46, Елка Василева
96
Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Доброволци ще бъдат заразени с форма на коронавирус във Великобритания в опит да се намери по-скоро успешна ваксина срещу вируса убиец, съобщи вестник „Таймс“. Вестникът пише за опита на българка в Лондон, участвала в подобни експерименти.

Звучи примамливо - 3500 паунда да прекарате две седмици, излегнати пред телевизора, с книга в ръка или пък да играете компютърни игри, пише вестник „Таймс“, цитиран от БНР. Но има една съществена подробност – ще бъдете заразен с коронавирус и няма да имате никакъв физически контакт с околния свят.

В рамките на този глобален експеримент групи от по 24 души ще получават заплащане срещу заразяване с коронавирус по програма за намиране на ваксина за COVID-19, за която са заделени 2 милиарда долара.

Още по темата

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, е само една от повече от 20 фирми и обществени организации, вземащи участие в изработване на ваксина срещу вируса, убил повече от 3500 по света.

Преди да се превърнат в опитни мишки, доброволците ще бъдат подложени на пълни тестове.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова, студентка по право в Лондон, която е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус, е наясно какво може да очаква човек на такова място.

Пиргова е цитирана да казва: „Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието е сензационно, но не отговаря на истината. Поредната информационна партенка
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77 - Вирусът не пробира по цвят, ясно ли ти е, доктор Тъпанчев. То и ти май си завършил във Факултето "чака-рака" науки
71
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...abe te problem s zarazeni li imat ,che plashtata na zdravi hora da se unishtojavat zdraveto ?!?? Tova mi bilo nauchen proekt ?!?? Otpusnali miliardi .Iavno zamesenite hora v tazi gnusotia sa neshto kato ednovremeshnia "Angel na smartta" ot Osviencim !!! Toi pak daval po- dobra hrana na decata deto shte eksperimentira s tiah !????!!? " ucheni " ...kak da e ne im prasnesh "uchenite " glavi s buhalka ...naprimer ?!?? Sveta se prevrashta v gnusno miasto !
70
0
 
7
 
! Отговори
Гледам и си мисля преди 4 години
***, ***, пали гуменките и беж в Лондон да вземаш интервю! Недей да преписваш глупости!
69
0
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Защо публикувате измислици и фейк новини? "че 26-годишната българка Мария Пиргова, , която е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус," Това ако е вярно няма как да участва в друг експеримент, като доброволец, трябва да си 6 месеца клинично здрав, за да участваш, като доброволец. Да не си боледувал през последните 6 месеца. Негодна е!
68
10
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Въпросната българка спешно да дойде в България , за да участва на конгреса на БСП . Събираме пари , за да и купим билет до България. Имаме възможност да използваме вируса за отърване от комунистите окончателно.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е абсолютна безотговорност към себе си и увреждане на здравето!Имаше стар документален филм за такива опитни зайчета в Индия,върху които се правят експерименти на лекарства от фармацефтичните компании и други разни фирми,голямо количество от тях са с увреждания или умират,а и получават увреждания на поколението!Пълна *** к а!
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре прекъсни обучението си 1 година и работи,за да събереш пари,отколкото да рискува бъдещето си тая пат/ка,след всяка инфекция остават последствия за организма,които ще се прояват върху здравето някой ден!Пат ка!
65
2
 
9
 
! Отговори
Питам преди 4 години
а какво ще стане ако носитле на коронавирус не се оправи в лабораторията? Ще го пуснат в България да се разхожда ли?
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 71 Изследователските фирми ако си направят по един лагер в централата на БНС СС дивизия "Еделвайс", могат да открият ваксини за всякакви заболявания. Там е пълно с хитлеропитекомаймуняци , които за едно кебапче и филия хляб са готови на всичко. Освен да викат "Слава на Хитлер" и "Слава на султана", да рушат паметници, които имат художествена, културна и историческа ценност и да се самубиват в ДАНС от тях полза никаква и за *** за зеле не стават
63
4
 
7
 
! Отговори
Никой преди 4 години
И аз отивам да ставам опитно зайче,за 3500 паунда...че то в България за цяла година да работя не взимам толкова
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова--------------Хитро!!!!!Първите имат по-голя шанс, щоту са малку и цялата здравна с-*** работи за тях!Ако например числоту на болните скочи на 5 или 10 хиляди, системътъ съ претоварвъ и започва да "буксувъ", демек, спасявай съ сам!
61
0
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 4 години
Какъв шанс има студент,който ползва обществен транспорт, храни се на обществени места, дели студентско общежитие или квартира с други студенти,(от къде ли не),посещава университет -прекрасно място на мултикултура и този студент живее в Лондон-( многомилионен град)-да не се зарази с корона вируса.? Повече от студентите работят в магазини-продавачи или по кръчми-сервират.А пък тези ,които по няколко пъти се заразяват,обикновенно са мед. лица,работещи непрекъснато на първа линия със заразени
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕРАЗУМНО МОМИЧЕ!-ИМА БЕЗБРОЙ НАЧИНИ ДА НАПРАВИШ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,КАКТО И ДА ИМАШ ПОСТОЯННИ И ДОБРИ ДОХОДИ!РИСКА Е НЕОПРАВДАН...ИСТИНАТА Е,ЧЕ НИКОГА НЕ ЗНАЕШ С КАКВО НОЧНО ТЕ ЗАРАЗЯВАТ.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами тя няма нужда от работа. на студенти от ЕС досега се даваше "заем за издръжка", освен студентския заем, но от 2021 ще спре заради Брексит. вие да не мислите, че кой знае какви влизат право в Англия, познавам българи, които пишат с грешки на английски, но учат право във 2 класа лондонски университети.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До подкрепящите решението на тази студентка.Ако се случи нещо необратимо, ще платите ли превоза до България или пак ще ревнете за дарения от другите? Нали знаете, че Англия е вън от ЕС и не се знае кои от споразуменията ще спазят англичаните. Какви проблеми има дори да е от съседна Гърция, не ми се мисли чак от острова.Щели да я лекуват качествено, щяла да има имунитет - не четете ли, че някои от оздравелите отново боледуват? Явно часовете по биология са недостатъчни.
57
4
 
26
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
Ае стига вече ве ***, толкова ли не разбрахте, че вируса не е нищо особено за 95% от човечеството. Какво сте се затръшкали, така е преценило момичето, така е направило.Масово пушите по кутия цигари на ден, карате пили "само по една бира", пиете всяка вечер по една ракия "за имунитет", ядете кренвирши и всякакви пушени меса, нямате грам здравна култура, а сте тръгнали да се притеснявате, че ще умрете от covid19
56
1
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
Ако става дума за ваксина, трябва здрав човек, който след като получи ваксината ,за се зарази за да се отчете , до колко тази ваксина е работеща
55
4
 
12
 
! Отговори
Snowball преди 4 години
До : СлънчарскиКъде щяла да изкара 3500 паунда за 2 седмици ??? Ейййй това алчноста е водещ фактор при много хора..... Е добре - печели 3500 , а какво губи ? 1. Приятели и познати от университета в който учи - едва ли ще я приемат на 100% след като знаят какви ги е надробила ?!?2. Кой може да ти гарантира на 100% , че си излекуван напълно ?3. Има ли вторични ефекти след заразяване и "излекуване" ?4. Бъдеща майка- това няма да го коментирам въобще !5. Ти би ли се подложил на експеримента ?
54
0
 
7
 
! Отговори
Кочо Честименски преди 4 години
До 179Ромите не учат на Острова.