Лекар в Ню Йорк: Трябва да решаваме кой да живее

Ежедневно в града умират хора на 20-30 години
31 мар 2020 11:58, Елка Василева
77
Лекар в Ню Йорк: Трябва да решаваме кой да живее

Броят на заразените с коронавирус по света расте лавинообразно. До сряда се очаква да надхвърли един милион. Към този момент заразените по света надвишават 750 хиляди, а жертвите са над 36 хиляди.

Епицентър на заразата вече са Съединените щати с над 164 хиляди заразени. Жертвите са над 3000. Кривата на пандемията лети стремглаво нагоре, отбеляза кореспондентът на bTV Ясен Дараков.

Според отговарящата за битката с коронавируса д-р Дебора Бриск, ако американците правят всичко, което изискват властите от тях – висока хигиена, социална дистанция и т.н., жертвите ще са между 100 000 и 200 000. Без мерки скокът би бил десетократен – 2-2,2 млн. души могат да умрат от COVID-19.

Ню Йорк продължава да е център на заразата, там са близо половината от починалите. В спешно отделение в града работи българският лекар д-р Александър Ладев. Като отбелязва, че в неговата болница положението тепърва започва да се влошава, медикът е категоричен, че цялостното положение е изключително тежко.

Още по темата

„Има хора на 20-30 години, които умират в Ню Йорк ежедневно. Не съм очаквал до такава степен да се разпространи и толкова млади хора, които иначе са здрави, да умират (…) Възпалителният процес, който вирусът предизвиква, е много опасен и разрушава белите дробове – независимо от възрастта на пациента“, коментира той пред bTV.

Няма достатъчно апарати за изкуствено дишане: „Трябва да взимаме решения кои хора да оживяват и кои – не“.

Има недостиг и на маски, предпазни очила, защитни престилки и т.н. В резултат много лекари и медицински сестри се разболяват. Има и жертви.

Администрацията на президента Доналд Тръмп е подписала договор с голяма фармацевтична компания и производството на ваксина срещу коронавируса ще започне още преди началото на тестовете ѝ през септември. Ако те са с добър резултат, спешните пациенти ще имат достъп до ваксината в началото на 2021 г.
 


77
Още по темата: Ню ЙоркСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
32
 
10
 
! Отговори
Fancy bears преди 3 месеца
Това е дезинформация пусната от руските тролове.
48
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те американците и досега правеха този труден избор.

Тяхната здравна система не е ,,солидарна,, като нашата.

Това наше докторче да се връща в Родината си да помага
47
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам какво ще решавате- КОI се възвиси на небето оняден. Трупа му нарязаха го на парчета и разни идват да си вземат от мощите я за спомен, я за в печката, я за друго...
46
6
 
10
 
! Отговори
batmario преди 3 месеца
Шистовия газ ше фалира...те занимават Бръмп с някви болни...косвени жертви.Човека спасява империята...
45
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво като мрат населението на Ню Йорк е над 8 милиона повече са от цяла България у нас да не си отиват по-малко.
44
31
 
12
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 месеца
От къде го намерихте тоя ***? Сигурно чисти тоалетните в някоя болница? В Ню Йорк има излишък от апарати за изкуствено дишане! Даже имаше скандал на тая тема! по складовете в Ню йорк залежават хиляди ненужни апарати, които иначе би могло да пратят в Ню Орлианс.
43
13
 
26
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Плъхоядците отровиха Света!
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ню Йорк е Гомора, а за Содом битката е яростна между Лондон, Брюксел, Милано и Париж
41
27
 
17
 
! Отговори
така така преди 3 месеца
хората са го казали - който нож вади,от нож умира.пуснахте вирус,на ви сега вирус.ич не ревете.или си мислехте че вируса е приятел на сащ и там няма да дойде?
40
10
 
12
 
! Отговори
visokrus преди 3 месеца
Това е краят на оранжевото недоразумение.Започвам да се замислям, колко време ще им е нужно на американците да го провесят на някой дирек.Точно той спря Obama care.
39
3
 
32
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 месеца
И В КУБА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ Е БЕЗПЛАТНА !!!
38
6
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 месеца
В КАНАДА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ Е БЕЗПЛАТНА !!!!!!11
37
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами ще мрат 20 и 30 годишни като са с наркомански размазани имунни защити. Тъкмо ще се редуцират ще останат само истински хора щото те са здрави. А и са 300 милиона много природни ресурси черпат окупирали са целият свят. А останалите праат като ветъро. Фииииуййй.
36
4
 
44
 
! Отговори
Въобще преди 3 месеца
2,2 трилиона срещу вируса, ама за медицински застраховки - никс! Да им пикам на богатството на хамериканците. Въобще не им проумявам социалдарвинистската,егоистична логика и ценностна система.
35
0
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 месеца
До до Лекар

Наистина ми се искаше да може да стане ... но в Медицината няма черно и бяло, никой няма да се наеме да си сложи подписа под такава наредба. Никой. Това би било професионално самоубийство. Отчаяние .....
34
11
 
28
 
! Отговори
Прекомерна употреба. преди 3 месеца
7.5 милиарда население на Земята и само 35000 починали това е колкото един стадион от трета дивизия . Загубите ще са в пъти по големи за икономиката и хората ,ако това продължи още един месец .Масови безредици убийства, изнасилвания,грабежи това ни чака през лятото.
33
4
 
22
 
! Отговори
Капитан Америка преди 3 месеца
Някой знае ли къде е в момента Капитан Америка?
32
1
 
16
 
! Отговори
до Лекар преди 3 месеца
Няма да се налага да решавате вие. Ще въведат протокол на базата на възраст и съпътстващи заболявания. Зависи как се развива приемът - ден за ден. Не могат да исакт от вас и да си играете на Господ. Ще ви пожалят съзнанието с ясни инструкции.
31
10
 
51
 
! Отговори
Патриот преди 3 месеца
Америка винаги спасява света.....ама на филми само:)
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Снимката е яка ! - две празни колички а някои виждат на тях камари от трупове.
И в Италия показват празни болнични легла и викат Лелеее , много е страшно.