Погребват в масов гроб в Ню Йорк - там жертвите на COVID-19 растат

Това става на остров Харт, недалеч от Бронкс
10 апр 2020 12:32, Елка Василева
131

Ковчези биват погребвани в масов гроб в Ню Йорк, където жертвите на коронавируса продължават да растат. Това се вижда на кадри от разпространено от Ройтерс видео, съобщи Би Би Си.

Работници в защитни облекла използват техника, за да спуснат ковчезите в голям ров.

Остров Харт, който се намира недалеч от Бронкс, се използва от над 150 години от градските власти като място за масови гробове за хора без близки или за семейства, които не могат да си позволят погребения.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на коронавируса от която и да е страна по света. В четвъртък бяха потвърдени още около 10 000 случая на COVID-19, с които стават 159 937, от които 7000 смъртни.

Още по темата

Испания има 153 000 случая, а Италия - 143,000, докато Китай, където вирусът се появи в края на миналата година – 82 000. САЩ като цяло са регистрирали 462 000 случая, от които почти 16 500 смъртни, посочва Би Би Си.

Кадър от видео, заснето от дрон над остров Харт, показва ковчези в масов гроб.

Възможно е много от ковчезите на видеото да са на жертви на коронавируса, но не е ясно дали те спадат към някоя от посочени две категории - хора без близки или семейства, които не могат да си позволят погребения.

След старта на пандемията погребенията на острова са се увеличили от един ден седмично до 5 дни на седмица, според щатския департамент за изтърпяване на наказанията.

Работата обикновено се извършва от затворници в комплекса на остров Райкърс, но заради увеличението ѝ напоследък били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио намекна по-рано тази седмица, че може да се наложат „временни погребения“, докато не премине кризата.

„Очевидно, мястото, използвано в историята, е остров Харт“, каза той.

Броят на починалите от коронавируса в Ню Йорк в четвъртък бе 799 души – рекорд за трети пореден ден. Но губернаторът Андрю Куомо съобщи оптимистично, че за втори пореден ден намалява броят на постъпилите в болници заради COVID-19 – до 200 вчера, предаде БНР.

Друг лъч надежда бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално ниво бе намалена на около 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Лъжа! На този остров погребват тези които не са потърсени от близките след смъртта им в някоя болница! Как не ви е срам да лъжете!
114
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 119 Тая другарка като си отвори лъжливата мутра и Господ си запушва ушите.Не вярвам да си се хванал на измислиците на ***.
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лесно им настиват бабичките на американците, кво става ?
112
0
 
2
 
! Отговори
Галин преди 4 години
И накрая ??? възможно е да са от коронавирус или не е от коронавирус???
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе в тия всички новини, нещо накрая все не е така
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До естествен подбор"едно време излизате на дуел и който е по-бърз и по-точен той печели и взима мацката."Много филми гледаш.
109
2
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
Ами те в Лондон така разровиха масов гроб от чумната епидемия, та като се замисли човек, тази корона може и да е оживял и мутирал чумен щам от средните векове.
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охоооо някой шаломчо ще иска ли обезщетения от нацисткият New York? Тука за един приятел питам за едни пари разбираш ли.
107
0
 
3
 
! Отговори
Багерист преди 4 години
До Анонимен 111След 1000 години .......Багерист!!!!!!!!!!! ха ха ха!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намалили прогнозите !? Както го раздават по 2000 на ден.. Да не говорим, че силно се съмнявам че се правят тестове за корона , като изключим големите градове
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1000 години, в разгара на строителният растеж, някой спокоен багерист ще разрови вируса, оставен наследство от прахората и колелото пак ще се завърти на същата спица.Пожелавам повече увереност, повече мисъл, и да вярваме че хубавото предстои
104
17
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Вие не сте в час ***.1000 пъти повече . Страшната болест дето 5 седмици вече ,от първия официален случай , у нас и има 600 заразени. Страшна болест . Болест има , ама са ви зомбирали с тия новини , овци
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нали това казвам и аз, че монархиите са много по-добре от другите политически идеологии..."______И кои точно монархии можеш да дадеш за пример, истинска, действаща такава?Без да броим арабските или Индоезия, където пак са мюсюлмани.
102
2
 
5
 
! Отговори
Христова Монархия преди 4 години
До 104 Ти разгада ли ми коментара правилно? Нали това казвам и аз, че монархиите са много по-добре от другите политически идеологии...
101
11
 
16
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 4 години
Старшите ни евроатлантически партньори масово дават фира. Ще изгинат до крак. Така както са тръгнали няма да има кой да ни произведе предплатените изтребители. Мъкааа. Ние нямаме нужда от такива кекави партньори. Не съм щастлифт и мисля овреме да се преориентирам и да стана върл русофил. На мене тия плонжове и салта ми се отдават перфектно.
100
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааааа, не, не вярвам. В америка такива неща не може да се случат.
99
5
 
9
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
И не само от властите. Тази информация идва от редица компании, които правят разни анализи на тези системи. Аз, лично, ръководя няколко проекта в Китай, свързани с Machine learning, Marketing Analytics, Revenue assurance, базирани на данни от мобилните оператори. Не ми се навлиза в детайли, но правителството в Китай изнесе информация именно, защото много външни компании вече я имат. И да, умрелите са не както е казано долу 1000 пъти повече, а над 10 000++ пъти повече от официалните.
98
8
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 4 години
Монархиите, в Англия,Бенелюкс,Скандинавия,Испания ли са *** бе мушморок? Пий си хапчетата ,,мислителю",че си поизостанал със стотици години.!!
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай град Ухан беше изолиран от останалата държава.Отделно и абонатите на мобилните оператори са с 2 милиона по-малко след края не епидемията. Според мен е възможно да са давали и фалшива информация от Китай. Официалната статистика говори за 20 МИЛИОНА, не 2....предполага се, че 2 са починали от вируса, другите си ги обясняват с това, че хората си закрили 2-рата и 3-тата мобилна карта като съкращение на разходите, заради кризата...
96
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай за февруари и март има над 20 000 000 по-малко мобилни абонати....това е официална статистика от властите в КИТАЙ...до сега такъв спад не са имали, всъщност предните години са имали растеж по това време...