Над 4400 починали за ден от коронавирус в САЩ

33 000 са общо умрелите според нови данни
17 апр 2020 08:20, Елка Василева
109
Над 4400 починали за ден от коронавирус в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

За последните 24 часа САЩ добавиха още 4491 починали заразени с новия коронавирус и общият брой на жертвите вече се доближава до 33 000, според данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Това е най-високият брой на починали от началото на епидемията досега, но е възможно в него да са включени и смъртни случаи, които "вероятно" са свързани с COVID-19. Тази седмица град Ню Йорк обяви, че ще добави 3778 "вероятно починали" от COVID-19 души в списъка с жертвите.

Още по темата

Заразените в страната са 667 800.

Вчера вечерта нюйоркчани вместо да аплодират или да скандират "Благодаря" от прозорците си по адрес на лекарите, мобилизирани срещу пандемията, запяха песента на Франк Синатра "Ню Йорк, Ню Йорк". Класическото парче отекна в продължение на десетина минути в няколко от кварталите на града. Музиката се долавяше от много балкони и прозорци, според потребители на Facebook, предаде БТА.

В Ню Йорк заразените са 213 000, а починалите са над 11 500. Вчера губернаторът Андрю Куомо удължи мерките за изолация до 15 май.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаеш ли колко смартфона продава Китай на вътрешния си пазар бе умнико всеки месец .и и без да търгува със сащ ще оцелее
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ей, паникьори такива!!! Четете ли статията колко хора са добавени от към жертвите от коронавирус понеже ВЕРОЯТНО са починали от вируса. Тоест се начисляват много повече от това, което е ррално, което прави тази статистика пълен фалш, но напълно устройва овцата в България, за да се успокои че не е лъгана и че наистина е в ада и да стои вкъщи и да си блее гледайки през прозореца.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия 80 млн Сащ 340 млн китай 1.5 млрд!Кой го допусна пак да попитам?!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Китай няма нужда и да изнасят нищо вътрешния пазар е огромен"Ето едно твърдение, което заслужава поне семестър в икономическите университети по света......))))))плача.
55
4
 
2
 
! Отговори
Бесен преди 4 години
Кой допусна Катай да стане 1.5 млрд?
54
5
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен: Много наивна и остаряла представа за Китай. Светът вече не може без китайските стоки. А заводите китайците си ги имат. Е, Тръмп ще ги обвини, че са създали вируса и ще наложи санкции. Такива са правилата на играта (американската).
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай произвежда дрехи автомобили бяла и черна техника и квота са сетиш днеска всяко второ нещо което пипнеш е направено в Китай няма нужда и да изнасят нищо вътрешния пазар е огромен защо да обяснявам неща на 12 годишни въобще
52
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 48: Стана ми интересно (от това, което си писал) колко човека наистина умират в Китай на ден и го сметнах.В момента Китай има население 1.393 милиардаЗа миналата година смъртността е била 7.6%, което означава че на ден в Китай умират около 290 хиляди човека. Но се раждат повече.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Китай е държава с неограничени ресурси пари човешка мощ и прочие"Мда..и след като нормалните държави изтеглят заводите и спрат технологиите си остава с някакви ресурси БЕЗ пари и човешка мощ......за отглеждане на ориз.
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е държава с неограничени ресурси пари човешка мощ и прочиеТам където има комунизъм няма не искам
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ създадоха Китай и пак те ще го поставят на мястото му.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, Китай и Западът са готови да се унищожат взаимно, но отношенията им са страшно заплетена материя. Акции на западни фирми са на китайци, заводи на западни фирми в Китай, поръчки, пазари, инвестиции, имоти, дългове, лобита, корупция, какво ли не. Вирусът наистина може да е от лабораторията, но никой не е казал, че е изпуснат умишлено. Атака срещу себе си с биологично оръжие, за да зарази някои И САЩ, що за глупост. Япония иска да си изнася заводите от Китай и други ще я последват.
47
2
 
1
 
! Отговори
Азе преди 4 години
Цялата европа е приблизително колкото сащ даже и по малко ТЕРИТОРИАЛНО А не колкото ЕС, ЕС е 2пъти по-малък от САЩ и то без да смятаме Аляска сиреч те са много по рядко населени от европейците но пак зависи от щата ,само НЮ Йорк е колкото България и повече като население но там има китайци индийци араби европейци *** латино си всякакви ,но пак е странно, защото първо беше Китай после Европа имаха време да се очачорят
46
16
 
12
 
! Отговори
рикошет преди 4 години
Американците пуснаха вируса на Китай. Без да предполагат ,че ще се разпространи в цял святи дали господ или др.висша сила го върна обратно към Сащ с голяма сила. Възмездие има.
45
1
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Как пък не спряхте да пишете глупости, има официален сайт и всеки може да си провери 2741 са за вчера.Не мога да разбера, защо взимате хората за *** и си мисля че ще ви стига големите умници.
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ всеки ден и без никакъв вирус си умират 15-16 хиляди души всеки ден.А пък в Китай колко умират всеки ден не можете да го сметнете щото нямате толкова акъл ! - отнася се за тези които тука се опитват да всяват истерия.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бабички имало в Америка бре? Че и как се групирали, повечето в Ню Йорк!
42
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много кофти работа за американците.Потресаваща.Ако в САЩ има някъкъв остатък от демокрация ,то трябва да свалят правителство и президент. Дори и до преврат да се стигне. Уви робите в капиталистическото о-во са мноно (промити мозъци). Тази система убива !
41
5
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен: Ето, започва се. Биологично оръжие от Китай.
40
4
 
5
 
! Отговори
GG преди 4 години
До 39Мангъра е платена мисирка. Като цяло има логика в стадния имунитет, но само ако живееш през средновековието. Въпросният може да се изгради от цялото население поне от няколко заразявания. От един път няма как да стане, а през това време ще умрат много хора.