Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво чака Тръмп?Ако има доказателства да пуска войската и да нападне Китай!Тоя Тръмп обаче е единствения американски президент досега,който не направи война някъде,даже изтегли войски.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
123, за партии ли говориш или за кандидати за президент?Но в САЩ управляват 2 партии. И държавата е демокрация. Всеки може ако иска да се кандидатира за президент, за губернатор всеки може да плюе по Тръмп, без опасност да влезе в затвора, всеки може да пише в ГУГЪЛ мнението си по всеки въпрос.
109
6
 
7
 
! Отговори
До Ангел преди 4 години
Прав си, от днешните бели политици май малко има мъжкари като Доньо !
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчността до това води ! - цял свят си изнесе производствата в Чайна заради евтината работна ръка.Милиони хора по света останаха без работа заради това и накрая стана това което стана.Бълва се производство на стоки които стоят в магазините и почти никой не ги купува заради ниското качество.Резултата е рецесия или просто казано няма реализация на произведеното.
107
0
 
1
 
! Отговори
До 116 преди 4 години
Само 2 ли ?!?!?! Знаешли колко бяха кандидатите за президент на САЩ на последните избори !!Ти може да си чул само за Тръмп и Хилари ,но бяха доста повече !!!
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ни е надеждата. И това доживяхме. Господ да ни пази.
105
3
 
8
 
! Отговори
до 118 преди 4 години
Какво значи - "една държава, където има само две партии"?В Англия има само две партии, които управляват страната от столетия.Което не и пречи да е демократична.Не броя на партиите определя дали държавата спазва демократичните норми или е тоталитарна.До 89та година у нас управляваха също две партии. БКП и БЗНС.Но всички знаеха, че БЗНС е параван и решенията се взимат от БКП.А и в конституцията член първи пишеше, че в България ръководната роля е на БКП.И всички други нямат думата.
104
0
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
И все пак, щом още прилича на пуловер, значи си случил !
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако една държава се управлява от комунисти - това е резултата.За комунистите човешкият живот не струва стотинка. Важно е на комунистите да им е добре, за тях законите не важат и ресурсите на цялата държава са на тяхно разположение.
102
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
В някои страни е пълно с барчета и кафенета, които ги държат китайци ! Айде смей се сега на себе си , но на висок глас, ей така - ХАХАХАААХААХХА !
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уверен съм, понеже едва ли не защото може би е вероятно, пък а дано, ама надали!
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Ангелкажи нещо и за държавата, където има само две партии? другите са забранени, въпреки "демокрацията"!
99
3
 
6
 
! Отговори
Си Дзин Пух преди 4 години
Тръмнп наредил да пратят астронафти към слънцето, но да е през нощта, щели да тестват лечение на К19 с плазма, слънчева.
98
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
"уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория"Уверен, че може би!?! Трудно може да се състави по абсурдна мисъл.
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си мисля,че Тръмп е натиснал поредното копче от куфарчето за да види какво ще стане.Хареса му като натисна предишното и уби един ирански генерал и го обяви за терорист.Трябва да му вземат куфарчето на тоя деди,нещо изкуфя като каза на американците да пият дезифектант.
96
0
 
16
 
! Отговори
до Ангел преди 4 години
ВСИЧКИ го виждат.Проблемът е, че Целият свят, особено Западът е прекалено обвързан икономически с Китай. И после западът напоследък мисля, че прекалено омекна и единственото което прави е да пише декларации и да размахва пръст. Какво направи Западът с тоталитарния режим на Ердоган? Където затворите са пълни с противници на режима и нямат никаква друга вина? Или с това, че вкара войски в суверенна държава?Нищо. Размахва пръст и това е.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай ИМА АМЕРИКАНСКИ лаборатории заради американското законодателство, забраняващо опити с животниКато изключим вече казаното от други, само в 4 от 50-те щата на САЩ са забранени опити с животни за нови козметични продукти от познати съставки, но са разрешени за всичко останало. По груба сметка само лабораториите в САЩ убиват до 100 милиона опитни животни на година, а 800 лаборатории не подлежат заради вида животни на никакви федерални регулации.
94
11
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Аз обаче питам -Защо само Тръмп го вижда това нещо. Европа кьорава ли е !!!!Ако ще ги гърчим Китайците най добре да сме заедно ,да има и за нас парче от баницата !
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От прилипити е.
92
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж си купих чайна пуловер размер L и като го изпрах стана S ! - стана пуловер с къс ръкав.Никога няма да повторя !