Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега може да се очаква, че Китай ще обвини САЩ, че САЩ са ги заразили и ще имат и доказателства за това.
130
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп иска да оправдае неадекватните си действия като намери друг виновник за пред хората. Нищо ново под слънцето. В България със същата цел Бойко Борисов създаде този измислен Национален оператвен щаб, който няма никакви права и засега е *** говорител на правителството за Ковид-19.
129
6
 
5
 
! Отговори
до анонимния 140 преди 4 години
Алоо китайците ли са ти виновни?Китайците си затвориха огнището при тях и се справиха за няколко месеца..По различни данни около 400 000 човека са излезли от провинцията в посока коя да е държава по света. Нима не помниш, че нашите ги прибираха със военен самолет барабар с французи и тн. Всяка държава си прибра хората от там и им мериха само температурата в началото. Пак ли китайците са виновни за това. Или викаш те да се самоизолират за да може тука да си празнуваме празниците на воля....
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До inedБил Гейтс може да е америкканец,но е глобалист, те създадоха Китай,и може да видиш кои други държави са с тях. Бай Дончо ,който представлява официално държавата САЩ не е пуснал вируса.
127
9
 
5
 
! Отговори
ined преди 4 години
Аз пък видях доказателства, че вируса е разработен и патентован от американски институт финансиран от фондацията на Бил Гейтс, после през 2019г е правена симулация за ефективността му и американците са го пуснали в Ухан за да го тестват в реални условия. Само дето сметките им са излезли криви и скоро в САЩ ще има повече умрели отколкото в Китай са били болни. Не случайно Тръмп поръча спешно да се доставят още 100000 чувала за трупове.
126
4
 
5
 
! Отговори
123 до 124 преди 4 години
Говоря за западните политици, които са се наду пили на китайците. Май само Доньо им се опълчва смело както трябва !
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай преди глобалистите да ги направят фабриката за робски труд на света,щяха да умрат от глад.
124
3
 
0
 
! Отговори
aha.... преди 4 години
"Hidhly likely"......abe tova mai mi e poznato ot niakade ?!!! To angliiskite I amerikanskite fafleshti se otlichavat samo po proiznoshenieto !!! Az obache sam ubeden ,che na sveta Ne sashtestvuva gadost v koiato da Niamat prast Amerikancite !!! Tova si e neusporim Fakt !!!
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай какво казват, след като от ноември-декември са разбрали,че вируса е кофти,защо не ни предупредиха,и пуснаха китайските туристи да го разнесат по света и у нас? Защо се хвалят,че поствили провинция Хубей под карантина,а не се поставиха те самите под карантина,за да спасят света от този вирус? По всичко изглежда,че са действали умишлено,с цел заразяване на света,и рухване на световната икономика,и нанасяне на щети на техния главен противник,който ги и издигна САЩ.
122
1
 
5
 
! Отговори
До 110 преди 4 години
Много си прав ! А това е така, защото западняците, водени от алчността си, в голямата си част се превърнаха от християни в лаици, и дори по-лошо, по тази причина стигнаха дотам да стават съюзници с дявола<комунизма>, да въвеждат извратени морални норми<сватби на гейове и др.>, да напълнят Европа с пришълци, нямащи нищо общо с нашата култура, и т.н. ! Живеем в ерата на Антихриста, това е истината !
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 4 години
До Щерю16Нищо чудно да е така...Ггледах едно видео с двама гадатели/американец и ирландка. Американецът каза, че ваксината ше дойде от Израел.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 128Така е , прав си но хората не знаят кое е произведено в завод с лицензирана западна технология.Всеки един продукт има десетки реплики и на всичко пише мейд ин чайна ! Има хора за които и SONY и Ариели е все телевизор и купуват евтиния без да мислят защо SONY струва три пъти по-скъпо. Даже има такива които не си знаят марката на телевизора който са си купили.
119
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КИТАЙ ЩЕ БЕДЕ СЪДЕН ЩОТО СЕ СКЪСАХА ДА ЛЪЖАТ С ДАННИТЕ В НАЧАЛОТО НА ЕПИДЕМИЯТА!А ИНАЧЕ ФАЩ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВСЯКАКВИ ЛЪЖЛИВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ ВСЕКИ И В ТОВА СПОР НЯМА!ДОРИ ВЪВ ФАЩ ИМАТ НЯКАКЪВ ЗАКОН МИРАНДА И С НЕГО ТЕ ТРЕТИРАТ КАТО ТЕРОРИСТ И БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ТЕ ДЪРЖАТ ИЛИ ПРАЩАТ В ГУАНТАНАМО!
118
0
 
4
 
! Отговори
lekar infekciozno преди 4 години
prav ev uhan e virusologicnata laboratoria na kitajcite -osnovnata 4 nivo na sigurnostnCOVID 19 ima 4 vlojki ot RNK na HIVkakto kaza vednaga Rusia tova e boen virus
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изумява ме тази изключителна устойчивост на Донъл Тръмп. Държи се като непобедим. А дали е така, не знам. Гази всякакви авторитети, води американците по някакъв нов път. Да кажат експертите, въпреки че те все повече се излагат със своите прогнози.
116
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е, от китайските комунопитеци тръгна.
115
3
 
3
 
! Отговори
lekar infekciozni b. преди 4 години
prav e
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е пил белина?То и в Ирак имаше химическо оръжие,но после се оказа,че е грешка и с срина живота на милиони.Изобщо не им вярвам .Знаем ги техните ,,доказателства",когато искат да сринат нечия икономика.
113
3
 
7
 
! Отговори
До 125 преди 4 години
Виж сега, ще те поправя - което производено там, но по лиценз от западните фирми, е качествено, понеже технологията е тяхна. Некачествени са стоките, които са изцяло местно производство.
112
5
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Еврейски тайни агенти са пуснали този вирус в Китай за да засегне техния враг 1 в момента - Иран...