Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
18
 
! Отговори
NO COMMENT преди 4 години
Уверен, че може би...
10
18
 
16
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Г-н Тръмп, какъв дезинфектант си боцнахте, преди да излезете и да кажете тази глупост?Патентите на корона вируса, който ни удари, са регистрирани в американското патентно ведомство. Там ясно се вижда структурата оригиналния вирус, а след това лесно може да се проследи например кога е добавен протеина за респираторните заболявания, протеина за пневмония и т.н. и т.н.Накрая стои агенция с 3 буквено име, която просто е отишла в Китай, пръснала е на летището в Ухан и вече имаме заразени.
9
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп видял че нищо не може да направи на дракона след като пил белина.
8
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Вируса си е измислен от американците.Всички гадости се измислят от техните учени и военни. Щом е нещо за унищожаване 90% са намесени американци и 10 % западноевропейци.
7
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От руските еничари какво да се очаква, освен защита на престъпника китай! САЩ имат доказателства за престъплението на Кси ПАНДАТА, АМЕРИКА ЩЕ НАКАЖЕ ПРЕСТЪПНИКА това ще е за НАЗИДАНИЕ на бъдещите убийци на невинни по света!
6
8
 
20
 
! Отговори
Барба Доньос преди 4 години
Пийте си дезинфектанта!
5
9
 
39
 
! Отговори
фактолог преди 4 години
Пълна измишльотина е, че вирусът е тръгнал от пазара в Ухан. Такива пазари за диви животни и насекоми има на много други места в Китай и в други азиатски държави. Но само в Ухан има институт по прилепите. Сега, дали от мърлящина или умишлено е тръгнал вирусът от Института в Ухан е трудно за доказване.
4
21
 
23
 
! Отговори
равно преди 4 години
Тръпм = ПсихоСащ = агресориКакъвто президента ,такава и нацията им.
3
10
 
18
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Американците като цяло много пъти са лъгали, но на бай Доньо му вярвам !
2
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя лудият за връзване няма равен на него .Не президент ,а за психиатрията.
1
19
 
22
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял на сън доказателства.