Вицепрезидентът на САЩ се самоизолира, ще работи от вкъщи

Има заразен с коронавирус в екипа на Майк Пенс
11 май 2020 08:28, Елка Василева
7
Вицепрезидентът на САЩ се самоизолира, ще работи от вкъщи
Майк Пенс. Снимка: архив, БГНЕС

Американският вицепрезидент Майк Пенс е в самоизолация, след като човек от екипа му е дал положителен резултат за коронавирус. По информация на източник, цитиран от Асошиейтед прес, Пенс ще работи от вкъщи.

Според източника Пенс е взел това решение въз основа на препоръка от медицински служители. Вицепрезидентът е бил тестван няколко пътиь след като е бил изложен на COVID-19, като за сега резултатът е бил негативен, предаде БНР.

До стъпката се стига, след като трима от членовете на групата към Белия Дом за справяне с коронавируса са в карантина, след като са били в контакт с говорителя на Пенс Кейти Милър. Един от тези членове д-р Антъни Фаучи заяви, че няма да се самоизолира напълно и ще носи маска на обществени места.

Още по темата

Жертвите на COVID-19 в САЩ са най-малко 79 000, а заразените - най-малко милион и триста хиляди.

Междувременно администрацията защити призивите си за експедитивно отваряне на бизнеса. В интервю за Ей Би Си икономическият съветник Лари Кудлоу коментира, че указания от властите в комбинация с иновация от частния бизнес са ключът към безопасно връщане към нормалните икономически условия.

Пандемията удари по американската икономика и остави милиони без работа. Кудлоу очаква безработицата през този или следващия месец да е над 20 процента, според АФП.Само преди няколко дни беше обявено, че безработицата през април е билa 14,7 процента. 20.5 милиона души в страната са останали без работа миналия месец- това е един от най-лошите показатели за заетостта от Голямата депресия насам.

До момента са одобрени около три трилиона долара за справяне с последствията за икономиката от пандемията.Законодатели работят над нов пакет, но все още няма индикация за наличие на нужната двупартийна подкрепа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези бройки и проценти излиза, че от общо около 340 милиона население на САЩ, около 139,5 милиона са американците, които работят (119 милиона) или са безработни (20,5 милиона). Останалите 200 милиона само деца и старци ли са?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как точно се работи от дома? Мисирките съвсем изтрещяха.Работа от дома, НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА.Това е като да си оправил жена си, но по интернет!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кой си ти да казваш какво ще мислим?
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не ги мислете американците, гледайте при нас какво се случва.
3
0
 
1
 
! Отговори
Mather преди 3 години
Рефлексивно название, нищо чудно. Не си ли чувай майките да казват на детето си "Ела, мамо, тука".
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A клоуна кога ще се зарази?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този индивид нарича съпругата си.....mather......