Близо 100 хиляди души загинаха от коронавирус в САЩ

Заразените се увеличиха след облекчаването на мерките
23 май 2020 18:30,
48
Близо 100 хиляди души загинаха от коронавирус в САЩ
Снимка: БГНЕС

Заразените с коронавирус се увеличиха в САЩ на фона на облекчаване на мерките. Броят на потвърдените смъртни случаи в САЩ, причинени от новия коронавирус, надмина 96 000, най-големият в световен мащаб, сочат данни на университета Джонс Хопкинс. Повече от пет милиона души са били заразени по целия свят, като над 1,6 милиона от тези случаи са в САЩ, показват данните, цитирани от The Wall Street Journal.

Още по темата

Президентът Тръмп призова управляващите в петък отново да отворят местата за поклонение на нацията като „жизнено необходими обекти“, като се мотивира с препоръките за безопасност от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Той каза, че ще "прескочи" всички губернатори, които не са съгласни с това, въпреки че не уточни как ще го направи, допълва „Фокус“.

Докато някои щати вече разрешават да се отворят отново храмове, други - като Род Айлънд - все още не планират да го правят, въпреки изявлението на президента.

Случаите с коронавирус в Монтгомъри, щата Алания, се увеличават бързо, с 35% през изминалата седмица до над 1 050; болниците там казват, че има недостиг леглата за интензивно лечение. Алабама в петък допълнително облекчи ограниченията заради разпространението на вируса, отваряйки отново местата за забавления като аркади, кина и боулинг зали.

Губернаторът на щата Невада Стив Сисолак заяви, че неговият щат има за цел да отвори отново казината в Лас Вегас и на други места на 4 юни. Ню Йорк обяви, че райони като Лонг Айлънд могат да бъдат отворени още през следващата седмица.

Въпреки ускоряването на темповете на повторно отваряне на държавата, ограничителните мерки продължава да оказва натиск върху американския пазар на труда. В четвъртък новите данни показаха, че около 2,4 милиона американци са загубили работата си до 16 май. За целия април работодателите в САЩ са съкратили над 20 милиона работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са голяма държава и в различните щати е различно. Най-засегнатият от вируса щат е Ню Йорк с около 19,5 милиона жители. Там ситуацията е по-зле и от най-засегнатите държави в света. Един от всеки 52 човека от населението е регистриран с вируса, а един от всеки 668 човека от населението е починал. Това са 370 хиляди заразени и над 29 хиляди починали.
22
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Кой е този щат Алания бре, Павеле?! Оти си толко бос? Имаш над 10 правописни грешки в публикацията! Засрами се.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са 330 милиона население, но 100000 е много. В момента САЩ са на девето място в света по починали от вируса на човек от населението, ако изключим три държавици с под 80000 човека население, като Сан Марино, която е на първо място. Все пак САЩ са далеч зад Швеция, която е на шесто място.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка новина, която пристига отсащ по принцип е лъжлива, акоима нещо вярно е недоглеждане.Защото новините влияят на индекситена борсите и трябва да ги поддържат --или има манипулирана новина илиизобщо няма информация.
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлична новина. Тръмпунякът гиводи в правилна посока.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаба ракия ...ще каже Бай *** Тулупа...Важното е той да не в тази бройка...
17
2
 
10
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Какво неловко мълчание! Ако статията беше за Русия, вече щеше да има 100 коментара.
16
8
 
7
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Почти 100 000 починали в Краварника от COVID-19 - Перушан постигна мечтата си "America First"...
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Много интересно ти какво мислиш, че значи това което каза.:)
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ 240 000 умират всеки месец по други причини, или по около 8000 на ден.По-интересно е да разберем починалите по различни признаци: възраст, пол, раса, наднормено тегло, професия, злоупотреба с наркотици и други вещества.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз ...що не кажат колко умират от дрога !!!
12
3
 
1
 
! Отговори
sasho преди 3 години
i oshte kolko sha izmrut
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По данни на института Джон Хопкинс смъртноста у нас на заразените е 5.9% което хич не е малко съпоставено с броя на установените случаи. Подобна смъртност има в държави с много голям брой заразени или такива без адекватна здравна система. Сравнено със смъртноста от сезонен грип,която е 0,1процента е повече от ясно, че сме изправени пред нещо непознато, което не е ясно как ще се развие. Преди години общественото здравеопазване у нас беше на едно от челните места в света, но го съсипаха.
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Центъра по контрол на заразни болести в САЩ, който е най - големия света, казаха че 35% от случаите са безсимптомни и смъртността е 0.26%. Много интересно сега паникьорите какво ще кажат!!
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пепи"100 000 ако са наистина от корона вирус е много.Ама 95 процента са от други болести."Да, бе! Сигурно от акне...
8
12
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Прав е доктор Мангърво.
7
8
 
20
 
! Отговори
До Пепи преди 3 години
Не е апокалипсис, но пак са много. Годишно в щатите от сезонен грип умират около 65 хиляди човека, но тук говорим без карантина, без ограничителни мерки, а в момента имаме близо 100 хиляди за 2 месеца и половина пре положение, че щатите са в карантина и стоят по домовете си, носят маски и са ограничили социалните си контакти до минимум.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алания или Северна Осетия е субект на Руската Федерация. Да не са я купили като Аляска?
5
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Население при което огромен процент са хора с наднормено тегло, диабет + редовно използване на разни антидепресанти и легализирани наркотици изписвани като успокоителни + изключително скъпа медицинска помощ + липса на каквато и да е медицинска помощ на чернокожи, латино и нелегални имигранти.САЩ е един трудов лагер, където ако се разболееш отиваш по най-бързия начин на оня свят. САЩ е удобен хотел за милиардери и останалите живеят в матрицата при тотален контрол и полицейщина.
4
23
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ЦРУ дърпат конците, нямат нито един починал от корона. Идеята им е да сложат чопове на хората и да ги следят. Това след като измислят тъпата ваксина против корона.