Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож

Той вече се сдоби и с обвинение
30 май 2020 08:06, Красимир Ангелов
75
Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож
Снимка: БГНЕС

В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при арест в Минеаполис цветнокож, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил задържан четири дни след инцидента, който предизвика вълна от съпътствани от насилие протести, които започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна.

Още по темата
В понеделник 44-годишният бял полицай притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша.

Дерек Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията още във вторник.

Малко след новината за ареста, прокуратурата в Минесота съобщи, че на Човин са били повдигнати обвинения в убийство от трета степен - тоест убийство, извършено при опит за нанасяне на телесна щета на жертвата, но не непременно за причиняване на нейната смърт, предаде Асошиейтед прес.

Възможно е на вече бившия полицай да бъдат предявени и други обвинения.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън каза, че е разговарял днес със семейството на Джордж Флойд и призова за справедливост. В кратък онлайн коментар Байдън, вероятният кандидат на Демократическата партия на президентските избори в Съединените щати наесен, обвини за смъртта на цветнокожия "системния расизъм", който нарече "отворена рана" на американското общество.

"Време е за дълбоко и трайна полицейска реформа в Съединените щати", призова той.

Байдън отправи завоалирана критика към президента Доналд Тръмп, без да го спомене поименно. "Не е време за подстрекателски туитове. Не е време за подбуждане към насилие", заяви демократът, който вероятно ще се изправи срещу президента републиканец на изборите през ноември.

По-рано вчера в коментари в Туитър, Тръмп нарече протестиращите в Минеаполис "бандити" и заплаши да постави града "под контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах видеото, полицаят направо му доставяше удоволствие да го притиска с крака си черния.Явно расизма си остава болната тема в Щатите.
26
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грабежите вече се наричат "протести". Дотук беше с Америката
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяко стадо има м'ърша... Нормално е и сред полицаите да има такива с наклонности към насилие.Просто трябва да им орежат правомощията.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клипът, който всички гледахме показва само последната част от историята. Не става ясно какво се е случило преди това. Може да е имало яростна съоротива, вадене на оръжие или кой знае ище какво. Тези неща следва да се изяснят в съда.Всички знаем, че в САЩ всеки е въоръжен и затова полицаите никак не си поплюват и първо стрелят, после питат. Оредните безредици избухнаха, когато застреляха един в колата му, но преди това той беше извадил пистолет и стреляше по тях.
23
2
 
23
 
! Отговори
Един път преди 3 години
цветнокож, друг път афро-американец, нещо като дървено желязо!? Всеки човек си има цвят, само ченото ли е значимо!? Там нег.рите се държат като нашите игани, не признават закони, вирят си носовете, налитат на бой, как да се държи полицията, още повече, че този е буйствал и налитал да се бие. Какво трябва да прави полицая, да стои като нашите, иганите да ги пребиват ли, спомнете си за пребитият военен в едно село? Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Грешката на полицая е, че не е стрелял!
22
6
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Как е говорел,като не може да диша?Адукато ке има работа!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фалшивата двайсетачка най-вероятно е подхвърлена от полицаите.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка, построена върху геноцид и робство, рано или късно ще трябва да плати сметката за тези престъпления. Каквото посееш, това ще пожънеш. Каквото търсиш, това ще намериш.
19
3
 
4
 
! Отговори
Е преди 3 години
Знаел е ,че са фалшиви,защото после бяга а покупките.И от магазина звънят на полицията.
18
2
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
До АнонимеНДобре че си ти да не съм аз най-npocто!
17
5
 
19
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Точно пък за такова обвинение, подчертавам обвинение, а не престъпление - фалшиви 20 долара да убият човек си е чист расизъм. Напълно е възможно и на него да са му ги пробутали тия пари и той изобщо да не е знаел, че са фалшиви.Ако беше арестуван за доказано убийство или изнасилване тогава можеше да му стъпят на врата, но само за 1 фалшива банкнота не!!!
16
4
 
23
 
! Отговори
Абе преди 3 години
ДоА този умрелият криминален тип може би нямаше да умре ако не е разпространяваше фалшиви париМоже да не е знаел, че са фалшиви. Работата на полицията е да изясни откъде са попаднали тези пари в него, разпространил ли е други банкноти, а не да го екзекутира. Утре на теб ако ти пробутват някъде фалшиви пари и после те хванат ще искаш ли да те удушат като кyче преди да стигнеш до съда?
15
15
 
7
 
! Отговори
Chcjvivib преди 3 години
Чета и не мога да повярвам, каква агресия се излива изпод клавиатурите. Обаче в реалния живот пишещите са най-обикновени, страхливи мишки.
14
6
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Ннегъра умря от много неща, но не и от това че полицая го беше притиснал с коляно отзад във врата! Полицаите имаха камери на ревера и лесно може да се види, защо са го арестували по този начин! А иначе ще го осъдят полицая, за да угодят на негратта, както стана и с Оджей Симпсън не го осъдиха за да усмирят ннеггирте! В сащ може да си всичко друго, само да не си бял! Аз се чудя на нашите българи в Чикаго какво правят още в тоя зоопарк, а не се завърнат в Европа!!!
13
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ ПЛАКАТИ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ПОЛИЦИЯТА А НЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕНА ПЛАКАТИТЕ ПИШЕ: ПОЛИЦЕЙСКА БРУТАЛНОСТИ ТУК ИМАШЕ АБСОЛЮТНА ПОЛИЦЕЙСКА БРУТАЛНОСТ АФРИКАНЦИТЕ СА ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА АМА И ТОВА КОЕТО СЕ ВИЖДА НА ВИДЕОТО Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА !!!
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този умрелият криминален тип може би нямаше да умре ако не е разпространяваше фалшиви пари
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдънясалия вече потрива костеливи ръчички, но в Укропия бавно и полека се възстановява делото срещу сина му и най-вероятно по-близо към изборите и на Байдънясалия ще бъде заформено съвсем не майтапчийско разследване.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ-СТРАННОТО Е,ЧЕ ПОЛИЦАЯТ И ЖЕРТВАТА СА РАБОТЕЛИ ЗАЕДНО В ЕДНА И СЪЩА КОМПАНИЯ КАТО ОХРАНИТЕЛИ,НА ЕДНА И СЪЩА ЛОКАЦИЯ. НОЩЕН БАР. ПЗНАВАТ СЕ И ИМА ИНТЕРВЮ С РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ! ЯВНО СА ИМАЛИ НЕУРЕДЕНИ СМЕТКИ. ЕДНА ГОДИНА ЗАЕДНО! И ИЗВЕДНЪЖ УДОБЕН МОМЕНТ.ИЗВОДИТЕ СИ ГИ ПРАВЕТЕ.ЖАЛКО Е ,ЧЕ ДЕМОКРАТИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ЯХНАТ ВЪЛНАТА НА НЕДОВОЛСТВОТО И ПРЕВРЪЩАТ ПРОБЛЕМА В ПОЛИТИЧЕСКИ!
9
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До баба мараТАКА СЕ ДЕЙСТВА САМО В НАЧАЛОТО ДОКАТО МУ СЛОЖИШ БЕЛЕЗНИЦИТЕА НЕ 5 МИНУТИ ДА ГО ДУШИШ ИЗЧАДИЕ АДОВО
8
9
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДИНЯ ПРЕДУМИШЛЕНО ГО УБИДРУГИЯ ГО ПАЗЕШЕ ДА ГО УБИЕ АБСОЛЮТЕН СЪУЧАСТНИКА ТРЕТИЯ МУ ПРЕМЕРИ ПУЛСА И КАТО РАЗБРА, ЧЕ Е УМРЯЛ НЕ СТОРИ НИЩО БЕЗДЕЙСТВИЕ;3 ОБВИНЕНИЯ СА ТУК А НЕ САМО 1