Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож

Той вече се сдоби и с обвинение
30 май 2020 08:06, Красимир Ангелов
75
Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож
Снимка: БГНЕС

В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при арест в Минеаполис цветнокож, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил задържан четири дни след инцидента, който предизвика вълна от съпътствани от насилие протести, които започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна.

Още по темата
В понеделник 44-годишният бял полицай притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша.

Дерек Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията още във вторник.

Малко след новината за ареста, прокуратурата в Минесота съобщи, че на Човин са били повдигнати обвинения в убийство от трета степен - тоест убийство, извършено при опит за нанасяне на телесна щета на жертвата, но не непременно за причиняване на нейната смърт, предаде Асошиейтед прес.

Възможно е на вече бившия полицай да бъдат предявени и други обвинения.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън каза, че е разговарял днес със семейството на Джордж Флойд и призова за справедливост. В кратък онлайн коментар Байдън, вероятният кандидат на Демократическата партия на президентските избори в Съединените щати наесен, обвини за смъртта на цветнокожия "системния расизъм", който нарече "отворена рана" на американското общество.

"Време е за дълбоко и трайна полицейска реформа в Съединените щати", призова той.

Байдън отправи завоалирана критика към президента Доналд Тръмп, без да го спомене поименно. "Не е време за подстрекателски туитове. Не е време за подбуждане към насилие", заяви демократът, който вероятно ще се изправи срещу президента републиканец на изборите през ноември.

По-рано вчера в коментари в Туитър, Тръмп нарече протестиращите в Минеаполис "бандити" и заплаши да постави града "под контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
*** е над 2 метра и 120 кг затова 4 полицаи не могат да го озаптат така седеиства когато не се подчиняваш на полицеиски заповеди сега защо разбиватмагазините и палят кофите за *** като не са доволни защо не се върнатобратно в Африка откъдето са дошли
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицайте, притиснали към земята починалия цветнокож, бяха не по-малко от трима.Един от тях му беше стъпил с коляно на врата. Не става ясно арестуван или само задържан?
5
18
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Браво на полицая! Гледах клипа и в него няма нищо нередно! Без силна полиция няма държава!
4
10
 
8
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Джендер общество "Русофили" подкрепя дейността на американския пролетариат в борбата срещу белите-расисти.
3
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Байдънясалия вече потрива костеливи ръчички.Все пак знае как се материализира Майдан!Но си прави сметка без кръчмаря Дончо!
2
1
 
28
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Ами ***/ цветнокожи/ ! Преди 26 години един такъв закла бялата си жена като и агне и под натиска на тия го оправдаха !!! Джей О Симпсън май се казваше.
1
2
 
25
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Ако беше го гръмнал направо ,нямаше да е виновен !!