Българка в Минеаполис: COVID-19 беше катализатор за протестите

Масовите протести прераснаха във вандализъм и сблъсъци с полицията
4 юни 2020 11:30, Ния Христова
16
Българка в Минеаполис: COVID-19 беше катализатор за протестите
Снимка: БГНЕС
Коронавирусът, заради който милиони останаха без работа и то предимно сред чернокожите и латиноамериканците, стана катализатор за протестите в САЩ. Това заяви българката Анна Горанова, която живее в Минеаполис, в интервю за bTV. 
 
Масовите протести в Съединените щати бяха предизвикани от убийството на чернокожия 46-годишен Джордж Флойд от полицай в Минеаполис. Протестите прераснаха във вандализъм и редица сблъсъци с органите на реда.  
Още по темата
 
Анна Горанова разказа, че живее в предградията и там не е имало никакво напрежение. Не е имало и наложен вечерен час. Тя сподели, че в центъра на града е станала свидетел как всички магазини, бензиностанции и банки са блокирани с плоскости, за да не бъдат разрушени и разграбени. 
 
Българката твърди, че след предприетите мерки от местната власт ситуацията в Минеаполис се е успокоила. Местните жители почистват улиците и събират дарения за пострадалите бизнеси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй са параформирования по сектори на действия създаващи напрежения в широк кръг маси заради непознаване в сферите по сектори на практикуване по специалности излагащи ги на манипулиране с надстройки за определени цели чрез краткотрайни визуални материали променящи настроения за разрешения в реалност проблеми от естество на познания,но не пред всички минават тези им номера за цветни ситуации.
15
4
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Отворете си очите вече и разберете, че Тръмп е фалшив месия.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорос добре режисира.само дето още балерини като черни лебеди не е изкарал да танцуват. това сме го гледали вече
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Тива е, като с Бойковите протести. Почват и след 2 часа гледаш едно момчета си стоят спокойно ... ама са с кърпи на лицата. И седят с ръцете в джобовете ... и после почват да налитат на бой, да мятат камъни, да терошат. Протестират срещу еднит ви срещу другите, само и само да нагнетяват. ТеИ и АНС са платени. В САЩ са просто една малка група крадци.И в двата случая се опитват, да изкарат че протестите са едва ли не невалидни, заради действията на малка група от хора.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останал си без кеш заради пандемията, чакаш да убият поредния друсан до козирката и осъждан 50 пъти генгста мадафака, и после отиваш да крадеш от магазините. Колко удобно.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Катализатора са Добре, но не можеш ли да го напишеш като хората, че да е от полза.
10
4
 
7
 
! Отговори
Моята Религия преди 3 години
Тръмп е Божество на Земята, Пратено за да Спаси Бялата Раса - той е Голямата Бяла Надежда!
9
4
 
5
 
! Отговори
Катализатора са преди 3 години
Световните Комунисти, Уханска Чума беше също тяхно "Активные Мероприятия". К0мундетата от Пекин и марионетката им в САЩ - Обонго Хюсеин Обанана и вицето му, чийто син е поличул 1 500 000 000 долара от Централната Банка на Комунистически Китай, са зад всичко случващо се в САЩ!
8
1
 
4
 
! Отговори
Наебевски преди 3 години
та значи че хамириканцити дискриминират е ясно, винаги е било така, ся друг е въпроса че покрай протеста се грабят стоки от магазини, маркови стоки?! е тва кво общо има бе джанъм? *** работа значи. това не е начин да промениш системата, това е начин да те заклеймят и толкоз
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3, все едно пишеш за Лойко?
6
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Бах този българин в Маями дето в 4:30 сутринта пише коментари в български сайтове.
5
4
 
5
 
! Отговори
Истински мъж преди 3 години
Тръмп е исински мъж, даже в най напрегнатия момент не се поколеба да направи инспекция на бункера си. Това е истински държавник!
4
4
 
10
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Май вестта за края на Тръмп и разпадането на Америка се оказа "силно преувеличена".
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основна стратегия на Тръмп е да обвинява другите, така че винаги да е прав, но това не може да продължи безкрайно. Разбира се папагалите нямат критично мислене и това е една от причините перчема да се набутва в собствения си капан, както направи със стратегията си срещу заразата. До преди 5 месеца го харесвах.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българка в Минеаполис. Звучи гордо. Само да не е като вица за бай Иван. Преуспях в Минеаполис, мамо! 😁
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е сигурно! Какъв катализатор ***, аз съм в Маями, да не би да имаше протести преди това или по време на пандемията. Антифа само чакат да стане нещо и да се мобилизират подпомагани от всички медий които са открито срещу Тръмп.Просто им е трън в очите защото бизнесмен влезна в политиката и им видя цялата разбита подкупна система.Един българин в Маями.