Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ

Последвали примера на Исус
8 юни 2020 22:58,
98
Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ
Снимка: БГНЕС

Бели полицаи и жители на град Кери, Северна Каролина се събраха, за да измият краката на своите чернокожи религиозни лидери, пресъздавайки библейската история за това как Исус измива краката на своите ученици, пише „Дейли мейл”.

Още по темата

Вярващите поеха в единно шествие, въпреки лятната жега, за да изразят своя протест срещу бруталното убийство на Джордж Флойд от полицай и да призоват за край на расизма.

Членовете на религиозната общност Legacy Church Center, водени от пасторите Фейт Уокома и съпруга й Собома, организираха молитвеното шествие за единство, а събралите се хора, запазиха осем минути и 46 секунди мълчание, времето, за което белият полицай е притискало до смърт коляното си към врата на Флойд. Те се помолиха и за страната, допълва БГНЕС.

Като част от събитието бе ритуала за измиването на краката, при който трима бели служители на реда и трима други участници измиха краката на пасторите Фейт и Собома Уокома.

На снимки и видео, споделени в социалните медии, е документиран моментът, в който участниците се молят заедно, докато пасторите седят на пейка, а техните бели съграждани, коленичили, им измиват краката.

Измиването на краката е религиозен ритуал, изпълняван от различни християнски деноминации, основан на поръката на Исус Христос, че последователите му, следвайки неговия пример, трябва да мият краката си един на друг като израз на смирение и любов.

Видео от събитието, споделено в социалните мрежи, достигна огромен рейтинг.

„Мощен, ярък израз на това как изглежда помирението“, написа един потребител на „Фейсбук”. “Така започва изцелението на расизма”, добавя друг. „Любов и смирение на Бога“, коментира трети.

Вяра и Собома Уокома заявиха, че били вдъхновени да превърнат съботния митинг в място, където вярващите могат да се съберат и открито да разговарят за демонстрациите, разтърсващи цялата страна.

„Като разглеждаме историята на гражданските права, църквата винаги е била съществена част от промяната. И ние не искаме това да е просто черната или бялата църква, или азиатската”, казва Фейт Уокома.

„Затова решихме да се съберем с другите църкви и бяхме приятно изненадани, когато от полицията казаха, че искат да бъдат част от шествието. Кметът искаше да участва също “, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
27
 
! Отговори
Кййай преди 3 години
Това ще донесе само етническа война но тозиа път между черни и бели. Това искат от Ротшилд
20
1
 
15
 
! Отговори
После да съроставят преди 3 години
резултатите:1/ Какво е съотношението между белите граждани на САЩ и тези от афроамерикански произход, които са избрали да живеят на гърба на данъкоплатците?2/ Сред данъкоплатците, какъв е процентът на белите и какъв е процентът на афроамериканците?3/ Съпоставка и по отношение на раждаемостта, и по отношение на това какъв е процентът на белите деца и на афроамериканчетата сред малолетните и непълнолетни престъпници и наркомани?4/ На каква възраст започват да създават деца едните и другите?
19
0
 
14
 
! Отговори
Нека сега в отговор преди 3 години
на този християнски жест, да се организира група социолози от афроамерикански произход, която да осъществи изследване на тема:1/ Какъв процент от 40-те милиона, които са на соц.помощи, са афроамериканци?2/ От тези афроамериканци, живеещи на соц.помощи, колко са онези, които някога изобщо са работили нещо?3/ Каква част от тези хора търси работа?4/ Колко са онези сред тях, които нямат намерение някога да работят и са решили да живеят на гърба на данъкоплатците?5/ Същото изследване и за белите
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жална ни майка, при такива обстоятелства . Събирам пари за еднопосочен билет за Луната, тук след време ще е пълна лудница . До къде я докарахме, да сме във филмаПланетата на маймуните.
17
3
 
27
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Такъв резил НЯМА никъде!
16
3
 
24
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Човекът е като снега - радваш му се, когато е бял ...
15
3
 
29
 
! Отговори
Глобално лицемерие преди 3 години
Бели лицемери миха черните .....продават се мамо....веднага черните станаха бели.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ме моа ги мисля.Изобщо.
13
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По коментарите разбирам, че българите са по-големи дивaци от американците.В смисъл, американците са си дивaци, няма спор. Обаче мислех че ние като европейци сме някак... по-цивилизовани.Май янките се оказаха по-цивилизовани?Сред полицаите имаше и чернокожи.Защо като чуете "полицай", веднага си представяте бял?
12
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще падна от стола..то не бе нео либерализъм, не бе чудо, ама това вече..
11
5
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Преди краката ги миха отпред и отзад чисто голи
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има "църкви" където проповедника пуска гърмящи змии да хапят хората и така да докажат, че имат сила.------И доказва ли?
9
2
 
37
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Щом така им харесва. Не виждам какво ни интересува нас европейците. А, сетих се, копирали са го от Италия, там папата миеше краката на затворниците.
8
1
 
34
 
! Отговори
Трясък след трясък преди 3 години
А "онеправданите борци за права" сами се изгавриха със себе си, както и робовладелец не се е гаврил. Оскверниха с *** злобни надписи паметника на 54-ти Масачузетски доброволчески пехотен полк - в него са служили само черни войници, които са се сражавали в армията на Севера срещу Юга, тъкмо уж за свободата и правата на озверелите си потомци с IQ колкото стайна температура. Няма спасение и надежда за онези отвъд голямата локва.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мозъкът е най-засегнатият орган от короната, дори при безсимптомните случаи.
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго миха ли им?
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми то както е тръгнало вече като бял полицай види афроамериканецнаправо да му направи една сви. .И кой от къде е!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шоу маст гоу он!Направо заменете Холивудската продукция с новата мода - бляк лайф матър,а уайт лайф хич не матър и ще ни плацикат краченцата!
3
2
 
42
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Содом и Гомор!Това не са никакви църкви, а спорища на манипулатори и секти. В САЩ могат да те осъдят за глупост, а тези неща никой не ги поглежда. Има "църкви" където проповедника пуска гърмящи змии да хапят хората и така да докажат, че имат сила. Ако има стари хора ги манипулират да прехвърлят имотите си на църквите, а не на децата си.А притчата и смисъла е не да мием краката на свещенниците си, а на бездомниците искащи подслон в дома ни.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки се занимава с това което не му е работата.