Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ

Последвали примера на Исус
8 юни 2020 22:58,
98
Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ
Снимка: БГНЕС

Бели полицаи и жители на град Кери, Северна Каролина се събраха, за да измият краката на своите чернокожи религиозни лидери, пресъздавайки библейската история за това как Исус измива краката на своите ученици, пише „Дейли мейл”.

Още по темата

Вярващите поеха в единно шествие, въпреки лятната жега, за да изразят своя протест срещу бруталното убийство на Джордж Флойд от полицай и да призоват за край на расизма.

Членовете на религиозната общност Legacy Church Center, водени от пасторите Фейт Уокома и съпруга й Собома, организираха молитвеното шествие за единство, а събралите се хора, запазиха осем минути и 46 секунди мълчание, времето, за което белият полицай е притискало до смърт коляното си към врата на Флойд. Те се помолиха и за страната, допълва БГНЕС.

Като част от събитието бе ритуала за измиването на краката, при който трима бели служители на реда и трима други участници измиха краката на пасторите Фейт и Собома Уокома.

На снимки и видео, споделени в социалните медии, е документиран моментът, в който участниците се молят заедно, докато пасторите седят на пейка, а техните бели съграждани, коленичили, им измиват краката.

Измиването на краката е религиозен ритуал, изпълняван от различни християнски деноминации, основан на поръката на Исус Христос, че последователите му, следвайки неговия пример, трябва да мият краката си един на друг като израз на смирение и любов.

Видео от събитието, споделено в социалните мрежи, достигна огромен рейтинг.

„Мощен, ярък израз на това как изглежда помирението“, написа един потребител на „Фейсбук”. “Така започва изцелението на расизма”, добавя друг. „Любов и смирение на Бога“, коментира трети.

Вяра и Собома Уокома заявиха, че били вдъхновени да превърнат съботния митинг в място, където вярващите могат да се съберат и открито да разговарят за демонстрациите, разтърсващи цялата страна.

„Като разглеждаме историята на гражданските права, църквата винаги е била съществена част от промяната. И ние не искаме това да е просто черната или бялата църква, или азиатската”, казва Фейт Уокома.

„Затова решихме да се съберем с другите църкви и бяхме приятно изненадани, когато от полицията казаха, че искат да бъдат част от шествието. Кметът искаше да участва също “, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва новия световен ред! Времето е много близо когато българите ше мият краката на всички роми.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самоунизяват се. Падението е пълно. Деградирали представи за престъпление и наказание. Съсипват живота на един човек който си е свършил работата и героизират един най-обикновен престъпник.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом папата го направи ясна работата.*** искат властта.
38
1
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Добре че няма снимки от пърформънса. Жалка картинка ще да е било.
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка се провали.
36
2
 
26
 
! Отговори
българин преди 3 години
Скоро ще въведат закон , според който черните да могат свободно да опъват полицаи , когато им се прииска !
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук по на изток пък Сидеров и Копейкин мият задните части на Путин.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който ругае велики бели хора като Хитлер и Мусолини и се бори срещу собствените си расови интереси на бял човек... един ден целува краката на маймуни. Едно време ни бяла строили покрай булевард "България" на една жега, за са махаме радостно със знаменца на една ***, която с помощта на СССР и Китай разруши една от най-успешните държави създавани от бели хора в Африка. Баща ми беше бесен и същата вечер ми каза на кого съм махал. Чувствах се като клоун...
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзуменияНяма нищо чудно. След като им стига акъла да пият белина за да се предпазват от корона вируса.... Защо не?
32
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртна присъда за полицая-убиец!
31
2
 
42
 
! Отговори
истина преди 3 години
Един нарконам,престъпник,обирджия да се издига в култ,до къде я докарахме.Полицаите били виновни,че си вършат работата.Имах един колега навремето ми казваше:Гледай какво нещо имам куче в къщи идва някой,то започва да лае и аз му се карам да не лае, и за какво ,ами то си върши работата животинката предупреждава,че някой идва!И сега тази пасмина от африканци които уж били цивилизовани,граби,троши,бие бели хора издевателства.И това нормално ли е в тези хора да направят протест Да ,но да трошиш..?
30
1
 
41
 
! Отговори
Изумения преди 3 години
Не спира култа към затворник, наркоман и наркоразпространител, изоставил безсрамно жена си и три месечното им бебе, без да им дава и стотинка 6 години. Нямат право да тровят света с криворазбраната си философия. Черен, безработен, надрусан, затворник и престъпник за бъде възвеличаван така е грозно, докато алчна му бивша жена краде пари от народа с фалшиви сълзи.
29
2
 
11
 
! Отговори
kireza преди 3 години
АМЕРИКА Е ИДОЛЪТ НА НАШИТЕ ПРОДАЖНИ САТАНИСТИ,ТАКА ЧЕ ЧАКАЙТЕ МИЕНЕТО НА КРАКАТА НА СИНГАРЕЛИТЕ ОТ НАШИТЕ ПОЛИЦАИ....БОЖЕ,ВЪРНИ САТАНИСТИТЕ В ПРЕИЗПОДНЯТА....ШВЕД,КОЙТО ПРЕДСКАЗА РАЗПАДАНЕТО НА СССР,ПРЕДСКАЗА И РАЗПАДАНЕТО НА САЩ....
28
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Света е полудял и всички лудост и и беди идват от САЩ.
27
1
 
21
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
Голяма смрад е било...
26
0
 
27
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Заглавието не е етнически коректно! Трябва да бъде: Европеидни полицаи миха краката на африкански пастори...
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси унижението!?
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достигнато е дъното. Опитайте поне децата си да възпитате като хора с бяло расово съзнание. И дано един ден с огън и меч посекат тези, които донесоха проказата на комунизма, мултикулти култа, т.нар. антирасизъм и прочие еврейщини. Колко поколения бели хора са дали живота си за да имате живот сега... Явно са го дали напразно. За да може труда им, идеите им, саможертвата им да бъдат поругани от маймуни и мразители на нашата раса. Срам ме е, че сме банда страхливци.
23
0
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
С удоволствие ще повърна!
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сред погромаджиите, които през последните дни палят, трошат, рушат и разграбват магазини, колко процента са бели и колко процента са афроамериканци?Сред хората, чиято собственост пострада от погромите, колко процента са бели и колко са афроамериканците?Компенсирането на щетите от тези погроми ще е за сметка на данъкоплатците. Добре ще е да се изтъкне каква част от тях са бели хора и колко процента са афроамериканци?Пред фактите и боговете мълчат - това е древна сентенция.