В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид

Бутнаха негов паметник и го хвърлиха в езеро
Обновена: 10 юни 2020 11:53 | 10 юни 2020 11:50, Елка Василева
381
В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид
Снимка: архив, БГНЕС

Паметник на Христофор Колумб в Ричмънд, в американския щат Вирджиния, беше съборен от протестиращи, запален и накрая хвърлен в езеро, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи по-малко от два часа след като демонстрантите се събраха в градски парк и скандираха за сваляне на монумента.

Още по темата

След събарянето на паметника на негово място беше поставена табела с надпис "Колумб представлява геноцид". Самият монумент беше запален и изтъркалян в езеро в парка.

На мястото нямаше полицейско присъствие, но в района беше забелязан полицейски хеликоптер след свалянето на паметника, който е собственост на града.

По-рано активисти говориха пред събралото се в парка множество за тежките борби на индианците и чернокожите в САЩ. "Трябва да започнем от самото начало, трябва да започнем с хората, които първи са стъпили на тази земя", каза една активистка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
5
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
какъв им е проблема ?Щом Колумб е им пречи - куфара и обратно в Африка да избягат от геноцида !
206
3
 
16
 
! Отговори
Аз казах! преди 3 години
Черните просто не могат да допуснат, че трябва са спазват правила. Някак не им се вързва.. глей кво става в страните, градовете и кварталите населени предимно от ***... Еми не могат. Не могат. Кой и кога реши , че белия и черния човек са еднакви? Проблема е не , че черните искат равни права с белите, проблема е , че искат равни РЕЗУЛТАТИ!!!
205
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
Черните да се връщат в Африка като не им харесва в САЩ.
204
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Черните прекаляват. Вярно че Клинтън спечели изборите на два пъти като обещаваше небивалици, но като всяко нещо в природата, явно настъпва момента махалото да се обърне в обратна посока.
203
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и руснаците им се смеят.
202
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой и само бой по *** им тикви.
201
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са исторически, дори библейски моменти.Ставате свидетели на пренаписване на историята.Планетата на маймунитте.
200
11
 
16
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 3 години
Слаба ракия сте в БГ! Америка е построена изцяло с робски труд; черните-стотиците хиляди ирландци-милионите китайци-всичката *** от Източна Европа и в днешно време най-новите им роби-Амигосите, които бачкат повече от всеки един гореизброен робски контингент..по строежите като ги гледам как работят и кви майстори са дребните..направо шапка им свалям. Ако си мислите, че сме най-работните-далече сте от истинатаНа входа на Освиенцим са го написали швабите кво требе! Айде приятно живуркане в БГ
199
6
 
9
 
! Отговори
До Гост+ преди 3 години
Северноамериканските индианци са натикани в резерватите, защото са предпочели да се противопоставят на християнската цивилизация. Южноамериканските за разлика от тях са я възприели, и сега някои от тях живеят дори по-добре от нас !
198
1
 
24
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Някой да им обясни, че ако го нямаше него, и тях нямаше да ги има !
197
3
 
27
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Черните са свършили работата на индианците с паметника на Колумб, щото малцината оцеляли днес индианци се мотаят дрогирани в резерватите, където са натикани от Белия баща. Не че ако индианците бяха по-развити и откриеха Европа, нямаше да стане същото с европейците. Човек, просто така е устроен - да тормози околните копгато се усети по-силен
196
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южна Африка е кристален пример какво се случва когато небелите вземата властта от белите.Красота,толкова е хубаво та чак е ужасяващо.Защо обаче не се говори за това,защото има небял расизъм към белите,затова.
195
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как хубаво са живели преди британците,супер,*** то вадене на сърца,*** то хвърляне на деца от скали,*** то пиене на кръв за потентност ехаа че живот е бил.Сега какво имат вода и течащта вода,асфалт ама асфалта не се яде както казват тукашните болшевики.Оказва се че необолшевизмът с кодовото име либерализъм е по-страшен от всички болшевизми досега=фашистки,нацистки,съветски!!Либералите НЕОболшевики ще е..т мамата на света.
194
4
 
10
 
! Отговори
42 преди 3 години
Аушвиц за последните жалки остатъци от престъпния либерализъм и мултикултурализъм.
193
1
 
36
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
В Африка и сега се изтребват племената.Само до преди 2 години в Ориента имаше държава с роби и публично рязане на глави.Половината население(жените) в мюсулманските държави имат по-малко права и от най-масовия убиец в затвор на САЩ.Ама е модерно да реват защо било така в 15ти век.Истината е,че в Западните държави има пари и то лесни за всеки неолиберал,цветен или ***.
192
1
 
24
 
! Отговори
G преди 3 години
Ами да започват отначало. От кое по-точно искат, от *** обратно в Африка и индианците на континента или от гражданската война? сащ са шамопини в създаването на държави на "малцинствата", ами да дадат и те пример как се прави и отделят няколко щата за черния човек. Убеден съм, че няма да изкарат и 50 години в Негарландия преди да си направят хабитата достоен по хубост на африканско гето. Живи и здрави да са!
191
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Афроамериканците трябва да приемат историята на страната си,а тя е,че са дошли като роби в нея. Иначе и досега щяха да си живеят в Африка. Рушенето на паметници няма да заличи историята на САЩ.
190
1
 
5
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До БПФНе знам дали някога си бил из Карибите, но Доминиканската Република далеч не е с най-висок стандарт в региона.
189
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните са най-големите расисти.Последния геноцид е с африкански корени.
188
1
 
25
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
В Ричмънд,Вирджиния? Столицата на гордата Конфедерация? Що за път е минало това общество за да падне толкова?