В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид

Бутнаха негов паметник и го хвърлиха в езеро
Обновена: 10 юни 2020 11:53 | 10 юни 2020 11:50, Елка Василева
381
В САЩ обявиха: Колумб представлява геноцид
Снимка: архив, БГНЕС

Паметник на Христофор Колумб в Ричмънд, в американския щат Вирджиния, беше съборен от протестиращи, запален и накрая хвърлен в езеро, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи по-малко от два часа след като демонстрантите се събраха в градски парк и скандираха за сваляне на монумента.

Още по темата

След събарянето на паметника на негово място беше поставена табела с надпис "Колумб представлява геноцид". Самият монумент беше запален и изтъркалян в езеро в парка.

На мястото нямаше полицейско присъствие, но в района беше забелязан полицейски хеликоптер след свалянето на паметника, който е собственост на града.

По-рано активисти говориха пред събралото се в парка множество за тежките борби на индианците и чернокожите в САЩ. "Трябва да започнем от самото начало, трябва да започнем с хората, които първи са стъпили на тази земя", каза една активистка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците могат спокойна да обявят, че триъгълникът има четири страни и да преследват всеки, който го отрича. Ако някой си спомня видеото с интервюто колко страни има триъгълника/
326
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колумб и геноцид ...тия хамериканци тотално са изперкали ....
325
1
 
1
 
! Отговори
рускиня до 332 преди 3 години
допълнение - спомням за недоволство, когато в македония е била разрушена паметна плоча на българските воини. И в украина направили същото. Та това са твои съмишленици - те направили това, за което ти толкова мечтаеш
324
1
 
5
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Значи Клумб е геноцид.Разбрах накрая какво е геноцид и дискриминация.Бледите трябва работят по 10часа на ден за да може по тъмните да си получават помощите,безплатното лечение да не плащат данъци и осигуровки и още куп други привилегий от които бледите не могат да се възползват защото са бледи.Когато накараш един по тъмен да работи било геноцид и дискриминация,той има само права.Е те това е геноцид само не знам за кого.Давайте в същия тон Южна АФрика е жив пример как от РАЙ става АД.
323
1
 
3
 
! Отговори
фа преди 3 години
*** не променяйте историята си.. За афро-американците прав им път към ЮАР , там си имат образцова държава която са я превърнали на обществена тоалетна
322
3
 
1
 
! Отговори
рускиня до 332 преди 3 години
само да спомена,че паметник на съветския воин е посветен на хора,които освобождали хората в концлагери, където твоя дядо ги изпратил от Западни покрайнини. Като много добре знаел за тяхната съдба - газови камери, пещи, смърт. Та този момент виждам не те харесва - ти също би искал фашизъм да прозъфтява, а ти да изпращаш хората в пещи? Бравос, ивропеецо
321
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
талибани
320
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и альошата
319
3
 
2
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
да се учим от богатия левичарски американски опит и да съборим ***
318
1
 
7
 
! Отговори
Сюлейман Ага преди 3 години
Политиката на Дълбоката държава в САЩ след края на Студената война се свежда до едно: колете навън, за да не се колим вътре...
317
1
 
8
 
! Отговори
Хуту-Тутси: нож,... преди 3 години
Ако някой не спре байдънистите, САЩ ще заприличат на Руанда с ракети.
316
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Алгоритъм-варваризамЗа индианците си прав и сега страните от латинска америка населени предимно от индианци са едни от най-криминалните.
315
1
 
11
 
! Отговори
Нелсон преди 3 години
Не съм расист, но в САЩ да не стане като в ЮАР след като падна апъртейда и чернокожите вземаха властта. От развита страна на нивото на западноевропейските ЮАР се превърна в обикновенна африканска страна.
314
1
 
8
 
! Отговори
Алгоритъм-варваризъм преди 3 години
Ами то и при Английската,Френската и Руската революции са бутали статуи,палили са черкви,че даже са сменили имената на месеците от календара. Американските *** не откриват колелото - същият варваризъм. И не ми хвалете индианците, прочетете за човешките им жертвоприношения,скалпирането,кола на мъченията и черепите превръщани в сувенири на Карибите. Индианските империи са били изключително варварски и затова Кортес и Пизаро са ги срутили с по няколкостотин конкистадори.
313
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Тъй както винаги се случи, Колумб Америка откри, ала си нямаше пари,патента си да заверии кръстиха я на Веспучи. Радой РалинВеликите открития се правят в името на човека, а след това се оказва, че са срещу човека. Историческата отговорност и вина на колониалните държави е огромна и не бива да се забравя. Нашата малка държава е била колония на гърци и турци, но българите не сме били никога колониалисти! Можем да се гордеем с това, даже прекалено сме либерални, вижте сърбите
312
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колумб е допринесъл много за Света. Не е престъпвал тогавашните закони. Служел е вярно на Краля си и родината. Флойд е престъпник по сегашните закони. Наистина, не разбирам?
311
13
 
0
 
! Отговори
от Германия преди 3 години
До Две кафета, моляС новия ред, който проблем ще има само за такива бели мачовци като тебе. Новото време ще бъде за толерантните и мултикултурни общества.
310
3
 
7
 
! Отговори
Текумзе преди 3 години
има ли американци и кои са те ......аз се сещам единствено за индианците , всичкото друго е *** събрана от кол и въже , осъдени англия и заточени в америка
309
1
 
11
 
! Отговори
акъл преди 3 години
М..уни и леваци. Паметниците на такива хора им напомнят какви са ***.
308
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 30 дни на всеки американец му дадоха по 1000 долара и по 500 долара на дете.И ............. те започнаха да събарят паметници.