Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу

Филонайз Флойд се изправи пред конгреса в САЩ
11 юни 2020 08:50, Нели Христова
162
Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу
Снимка: БГНЕС

"Целият свят го познава като Джордж, но аз му казвам Пери. Вчера ние го погребахме. Това беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Аз съм големият брат сега. Така че е моя работа да се грижа за братята и сестрите си, децата на Пери и всички онези, които го обичаха. А това са много хора. Аз трябва да съм силен, защото Джордж вече го няма." Така започна своята реч Филонайз Флойд пред Конгреса в САЩ, където вчера даде показания за убийството на брат си Джордж Флойд. 

Още по темата

"Не успях да се погрижа за Пери, когато го убиваха. Но сега, говорейки тук, пред вас, мога да се погрижа неговата смърт да не е напразна. Да се уверя, че е повече от едно лице върху тениска. Че не е просто още едно име в списък, който продължава да расте", каза още Филонайз.

Той участва в изслушвания в Конгреса ден след погребението на брат си, превърнал се в символ на демонстрациите в САЩ и по света с призиви за промяна на полицейските практики и за слагане на край на расовите предразсъдъци.

“Джордж винаги правеше жертви за семейството си. Жертваше се и за напълно непознати. Наричахме го нашият “мил гигант”. Припомних си това, когато гледах видеото от убийството му. Той все още наричаше полицая “сър”. Той имаше маниери, не се съпротивляваше. Той слушаше какво му казват полицаите. Мъжете, които го задушиха за 8 минути и 45 секунди - Джордж все пак ги наричаше “сър” докато те отнемаха живота му”, сподели братът на Флойд. 

“Уморен съм! Уморен съм от болката, която изпитваш, когато виждаш нещо подобно. За това съм тук да ви помоля да я спрете. Спрете болката. Нека повече не сме уморени. Джордж молеше за помощ, но никой не го чу. За това чуйте мен сега!”, замоли се Филонайз. Той настоя Конгреса да приеме промени, които ще спрат полицейското насилие в страната. 

“Джордж не е наранил никого през онзи ден. Не заслужаваше да умре за $20. Питам ви, колко струва животът на един чернокож мъж? $20? Годината е 2020. Достатъчно. Хората, които маршруват по улиците, ви казват, че е достатъчно. Светът трябва да направи правилното нещо. Хората са ви избрали, за да направите позитивна промяна. Името на Джордж вече значи нещо. Направете така, че и вашите имена да имат значение”, заяви Филонайз. 

“Ако смъртта му промени света, то той е умрял така, както е и живял. Сега вие трябва да се уверите, че смъртта му не е напразна. Не успях да кажа на Пери сбогом, докато умираше. Бях ограбен от тази възможност. Но ако сега ни гледаш отгоре... Пери, виж какво направи. Ти промени света. Благодаря ти за всичко. Благодаря, че се грижеше за нас, докато беше на Земята и дори и сега. Надявам се да намериш мама и да почиваш в мир”, завърши Филонайз.

На заседанието, председателствано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джерод Надлър, започна разглеждането на предложения на конгресмените демократи за промени в закона за полицията във връзка с националния дебат относно начините на действие на полицията и расовото неравенство в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
До АнонименИ за пореден път , Флойд никога не е имал обвинение за разпространение на наркотици , а за притежание - под един грам....Една от първите присъди на Флойд , от общо 9 / ДЕВЕТ / е за притежание на кокаин - 200 грама . Пише го в досието му което все още можеш да намериш в Гугъл. Позаинтересувай се и от п0рно кариерата му с Кимбърли Бринкс.Припомни си и първоначалните данни от аутопсията - надрусан до козирката и потвърденото че е бил болен от коронавирус/симптом - затруднено дишане/
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бла,бла 57 не разбирам , защо човек с мнение различно от твоето , автоматично се превръща в руски ***
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога този престъпник ще го изкарват герой ? Не може *** демокрация да е по-демокрация от нормалната. Престъпността се ограничава със сила а не с молитви.
49
1
 
15
 
! Отговори
D преди 3 години
а него като го молеха за помощ той чу ли?? Или да си остави детето и да опира пистолет на бременна жена е нещо по-различно? Въпросът не опира до цвета, а до човек.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джордж все пак ги наричаше сър докато те отнемаха живота муАко те стиснат така за гушата, не само сър ще ги наричаш, ами и Ваше Величество.
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка ми падна в очите никога не бих живял там.Безправова държава.Ако някой е извършил престъпление има полиция следствие а тълпата трябва да бъде разгонена своевременно.Използването на протестите за политика показва че тези са на нивото на Либерия.
46
4
 
13
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Обърнете внимание на списвачката на тия "статии" - *** Христова. Всички либерални шитни, които се бълват тук са не само, но главно от нея. Всичко за това да се изкара Флойд жертва, за прекрасната либерална премиерка на Нова Зеландия и т.н. и т.н. Хора, ползвайте си мозъците и не позволявайте такива "новини" да ви носят, защото това им е целта. Същото важи и за руските *** тук, които коментират под всяка статия. Мислете с главите си! Бъдете здрави!
45
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42 Ти някога да си прочел за голяма "риба " хваната в разпространение на наркотици и да е бил черен . Големите " риби " са бели , латиноси . Ескобар черен ли беше ?И за пореден път , Флойд никога не е имал обвинение за разпространение на наркотици , а за притежание - под един грам Никога не съм разбирал хора , които изопачават фактите , за да си натаманяват тезата
44
3
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Че полицая приложи повече от необходимата сила при ареста, това е повече от ясно. Не ми е ясно обаче, как един дребен престъпник започна да става борец а правата на черните по света. И кой е отнел правата на черните, като даже в щатите имаха и черен президент. Тези, както и нашите черни трябва да разберат или да бъдат накарани да разберат, че законите важат за всички - и за бели и за черни.
43
0
 
9
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Ти да си чул Майкъл Джордан Майк Тайсън 50 сентс Снууп Догг да даде 💰 за гладните деца в Африка.Дори и сред въглищата има по важни и по-малко важни.Така е то.
42
1
 
15
 
! Отговори
Българин007 преди 3 години
И бременната жена с опрян в корема от него пистолет е молела за помощ ... но никой не я чу !
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Африка на хиляди черни деца умират от глад и дума се не чува. Но за някои си бандит искат целио свят да пламне. Чиста пропаганда !
40
2
 
14
 
! Отговори
Един преди 3 години
Винаги съм се чудел защо правят по толкова много деца и после не могат да ги гледат и трябва да крадат, че и се оправдават с това, че не могат да си гледат децата. Това хора ли са или животни? размножават се като животни, това е ясно....
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45 В случаят какво е обвинението към Флойд Защото полицаят взе правосъдието в ръцете си , и уби Флойд . Кой знае ,защо го направи . Накрая да не вземе да се окаже , че е някакъв личен мотив . Разследването ще установява
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам ви, колко струва животът на един чернокож мъж?Хмм. Явно не много за Флойд след като насочв пистолет къ корема на бременна
37
1
 
15
 
! Отговори
ИзбЕрател преди 3 години
Ама братът на "ангела" Флойд наистина казва истината . Той е почти невинен. Почти . Всъщност какво са 9 криминални присъди и престой в затвора за човек от неговия етнос ?Тук в БеГе-то може дори и общински съветник да стане А защо не и кмет?
36
2
 
19
 
! Отговори
дедо ви преди 3 години
Просто тъмното стадо си търси повод да размива магазини краде. Това им е в гена!
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка свърши като правова държава щом народа почна да казва кой невинен и кой не
34
2
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
Айде стига сте занимавали целия свят със един убит престъпник,какво ме интересува? Такава трябва да е съдбата на всички до един като него!!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото *** зедно с подкрепящите ги бели леви екстремисти трябва да се върне в Африка или да се ликвидира.