Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу

Филонайз Флойд се изправи пред конгреса в САЩ
11 юни 2020 08:50, Нели Христова
162
Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу
Снимка: БГНЕС

"Целият свят го познава като Джордж, но аз му казвам Пери. Вчера ние го погребахме. Това беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Аз съм големият брат сега. Така че е моя работа да се грижа за братята и сестрите си, децата на Пери и всички онези, които го обичаха. А това са много хора. Аз трябва да съм силен, защото Джордж вече го няма." Така започна своята реч Филонайз Флойд пред Конгреса в САЩ, където вчера даде показания за убийството на брат си Джордж Флойд. 

Още по темата

"Не успях да се погрижа за Пери, когато го убиваха. Но сега, говорейки тук, пред вас, мога да се погрижа неговата смърт да не е напразна. Да се уверя, че е повече от едно лице върху тениска. Че не е просто още едно име в списък, който продължава да расте", каза още Филонайз.

Той участва в изслушвания в Конгреса ден след погребението на брат си, превърнал се в символ на демонстрациите в САЩ и по света с призиви за промяна на полицейските практики и за слагане на край на расовите предразсъдъци.

“Джордж винаги правеше жертви за семейството си. Жертваше се и за напълно непознати. Наричахме го нашият “мил гигант”. Припомних си това, когато гледах видеото от убийството му. Той все още наричаше полицая “сър”. Той имаше маниери, не се съпротивляваше. Той слушаше какво му казват полицаите. Мъжете, които го задушиха за 8 минути и 45 секунди - Джордж все пак ги наричаше “сър” докато те отнемаха живота му”, сподели братът на Флойд. 

“Уморен съм! Уморен съм от болката, която изпитваш, когато виждаш нещо подобно. За това съм тук да ви помоля да я спрете. Спрете болката. Нека повече не сме уморени. Джордж молеше за помощ, но никой не го чу. За това чуйте мен сега!”, замоли се Филонайз. Той настоя Конгреса да приеме промени, които ще спрат полицейското насилие в страната. 

“Джордж не е наранил никого през онзи ден. Не заслужаваше да умре за $20. Питам ви, колко струва животът на един чернокож мъж? $20? Годината е 2020. Достатъчно. Хората, които маршруват по улиците, ви казват, че е достатъчно. Светът трябва да направи правилното нещо. Хората са ви избрали, за да направите позитивна промяна. Името на Джордж вече значи нещо. Направете така, че и вашите имена да имат значение”, заяви Филонайз. 

“Ако смъртта му промени света, то той е умрял така, както е и живял. Сега вие трябва да се уверите, че смъртта му не е напразна. Не успях да кажа на Пери сбогом, докато умираше. Бях ограбен от тази възможност. Но ако сега ни гледаш отгоре... Пери, виж какво направи. Ти промени света. Благодаря ти за всичко. Благодаря, че се грижеше за нас, докато беше на Земята и дори и сега. Надявам се да намериш мама и да почиваш в мир”, завърши Филонайз.

На заседанието, председателствано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джерод Надлър, започна разглеждането на предложения на конгресмените демократи за промени в закона за полицията във връзка с националния дебат относно начините на действие на полицията и расовото неравенство в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81 и двата доклада посочват - убийство е На полицията - причина спиране на сърдечната и дихателната дейност На независимия - задушаване Обобщено звучи така -"Independent autopsy and Minnesota officials say George Floyd's death was homicide""Homicide" означава убийство
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82"ама се различават по причината за смърта". Това ме закова! Да, поръчката е да се изкара убийство от полицай. Разбрахме го.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78За Чората има 2 коренно противоположни експертизи! Доктора - демокра ще пише каквото му е угодно. Част от полицейските шефове миха и краката на черни пастори. На фона на безчинства.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74 Тоест ти без да си патолог , без да си присъствал на аутопсията , казваш че твоето мнение е меродавно . А мнението на 2 екипа , които са извършили аутопсия независимо един от друг - е измислица някаква . И двата доклада казват - убийство , ама се различават по причините за смъртта
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Това какво общо има с убийството на Флойд ."Какво убийство бе? Меланигера е умрял от свръхдоза фентанил + метамафетамини + коронавирОс. Полицая не му прави абсолютно нищо. Това затискане на главата с коляно не причиниява никакви щети на трахеята.Аутопсията е еднозначна: не е умрял от физическо задушаване.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама кви имена имат тея кюнци...
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77Виждал ли си снимка на белите дробове на прекарал корона вирус? Никой не го кара да се бори с полицайте и да излиза от полицейската кола. След такава дива съпротива какво очакваш?
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63"Лекарят от аутописията намира данни ,че е бил заразен с коронавирус , но това няма отношение към смъртта му , защото е било по всяка вероятност в началото на април месец ". И това го казва лекарят ,който е към полицията , а не независимия Снимането му в порнофилм - сблъсква се с общоприетия морал , но не знам да е престъпление
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един меланигер който си е получил заслуженото. Дай боже и на останалите да се случи подобно.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от всички тероризирани от полицията, умниците решиха да направят звезда престъпник XD
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново разгледах видеата. Няма как полицая,натиснал с коляно долната част на черепа му да го е задушил.Тези,дето са направили експертизата са като нашия "експерт",намерен умрял на детска площадка.На брата ще кажа:когато полицайте го помолиха да влезе в полицейската кола,той чу ли ги?Последното видео показва съпротивата му вече вкаран в полицейската кола и как излиза от другата врата,където го притискат.Корона вируса,плюс една от субстанциите са му докарали затруднението с дишането при борбата.
61
0
 
9
 
! Отговори
промо преди 3 години
напишете какво става с делото за убиеца на Милен Цветков ?
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха видях видеото полицаите просто се опиаха да го качат в патрулката той почна да се дърпа имал клаусттофобия всеки превтъпник може да твърди така.Отидете в затвора всеки ще ви каже че е невинен е и?
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63 Относно наркотиците на това инфо съм попаднал ""Floyd was sentenced to 10 months in jail for having less than one gram of cocaine in a December 2005 arrest.He had previously been sentenced to eight months for the same offense, stemming from an October 2002 arrest""Aко може ти да посочиш , къде има инфо ,че е хванат с 200 грама - добре .
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за американската полиция !!!
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56А, ти да си чел някъде убиеца на Милен Цветков да е разпространявал наркотици? Този "герой", ЧЕРНОКОЖ полицай го измъкна от колата му! Та за расизма толкова. На помощ му се притече бял. В четворката има и жълт полицай. И отново ни обясняват, че било от разсизъм? Ами да бе слязъл сам. Да не бе се съпротивлявал. Ако бе разритал полицайте, всички тук щяхте да ги подигравате, нали? Чакъра го бяха пуснали да пие вода. Той хвана пушката. Тази човечност ни струва около 65хил.евро.
56
0
 
16
 
! Отговори
НеРазбрал преди 3 години
Какво стана- направиха ли паметник на криминалният , или чакат да бъде одобрен от църквата за светец? До кога ще ни занимават с престъпни елементи? Познавам поне десет човека, на които са им слагали белезници( в Щатите могат за много работи, да закопчаят, включително и за превишаване с 30 мили, над ограничената скорост), но на никой дори и с пръст не са го докосвали, след това! Защо ли пък е свален от колата, и затискан така, нима не е предизвикал с нещо полицаите? Да би мирно седяло, не би...
55
0
 
18
 
! Отговори
ss преди 3 години
като крадеше взломяваше заплашваше и продаваше наркотици на хората беше хубав, да ва таковам в бри кетите...
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61 "Престъпността се ограничава със сила а не с молитви" -----Това какво общо има с убийството на Флойд . Полицията не е съд и екзекутор В САЩ има над 2.1 млн души по затворите . На 1-во място са в света . Извод - или САЩ са полицейска държава и вкарва който си пожелае в затвора , или правораздавателната им система си върши работата и престъпниците си получават заслуженото Според теб , кое е вярното ?
53
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
*** брат!!!