Демократите в САЩ: Махнете статуи, свързани с Конфедерацията

Тръмп категорично отказа дори да обмисли смяната на имената
11 юни 2020 07:45, Ния Христова
48
Демократите в САЩ: Махнете статуи, свързани с Конфедерацията
Снимка: БГНЕС
Нанси Пелоси, председател на долната камара на американския конгрес, поиска 11 статуи, които са свързани с Конфедерацията от времената на Гражданската война, да бъдат премахнати от сградата на институцията. 
 
"Монументи на мъже, които са защитавали жестокостта и варварството за постигане на изцяло расистки цели са гротескни пред идеалите на Американската демокрация и свобода", заяви Пелоси, цитирана от Франс прес.
 
Сред въпросните 11 статуи са и тези на президентът на Конфедерацията Джеферсън Дейвис, на заместника му Александър Стивънс и генерал Робърт Лий. През XIX век по време на Гражданската война те се борят за отделяне на южните щати и запазване на робството в тях.  
Още по темата
 
Американският президент Доналд Тръмп по-рано категорично заяви, че дори няма да обмисли смяна на имената на военни бази, които са кръстени на фигури от Конфедерацията. За него това би било обидно за армията. 
 
Междувременно Тръмп обяви, че съвсем скоро ще поднови предизборните си митинги. Първият ще бъде в Тулса, Оклахома.
 
От Ройтерс отбелязват, че рейтингът на американския президент, който иска да бъде преизбран през ноември е спаднал заради реакцията му по време на пандемията от коронавирус.
 
Тръмп продължава да е скептичен за опасността от COVID-19, който отне живота на над 112 000 души в Съединените щати. Страната е с най-високият брой починали от заболяването в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Света вода ненапита преди 3 години
Империите на маи,ацтеки и инки са били абсолютно варварски и са подлагали на геноцид подчинените им етноси. Затова Кортес и Пизаро са срутили като картонени кули тези империи - местните веднага са преминали на страната на испанците за да се спасят от геноцида на варварската си върхушка.*** в Африка са продавани за роби точно от вождовете и шаманите им.
37
0
 
10
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Тотална демагогия от страна на демократите! Това си е направо заличаване на историята на Америка, за да угодиш на 20% от американското население - шоколадовите муни които искат гагста бро, дънки на четала и рап, но не и да работят. Грозно но характерно за демократите. Само че, не ги искат. Фамилията Клинтън и последвалите ги клонинги вече омръзнаха на американците. Тръмп ще вземе и втори мандат.
36
0
 
8
 
! Отговори
един преди 3 години
Удри здраво. бай Тръмпе!
35
1
 
6
 
! Отговори
Знаеш ли преди 3 години
До Мечката-бик Тооо.... туй маите,ацтеките и инките да принасят човешки жертви е белег на голяма цивилизация! Или пък колът на мъченията и скалпирането? Или пък смаляване на човешки черепи до топка за тенис и продаването им като сувенири по Карибите? Или пък Вуду магиите? ГооолУеми цивилизации! Когато гледах "Апокалипто" на Мел Гибсън и коренно си промених представите за малтретираните индианци.И знаеш ли защо Пизаро и Кортес с по няколкостотин души са превзили империите на инките и ацтеките?
34
1
 
22
 
! Отговори
Стига бе преди 3 години
Тия демонократи вече тръгнаха против собствената си история ! Демагогията вече им избива по шевовете !
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I hates the glorious Union-'Tis dripping with our blood-I hates their striped banner,I fit it all I couldI followed old mas' RobertFor four year near about,Got wounded in three placesAnd starved at Point LookoutI got the rheumatismA campin' in the snow,But I killed a chance o'YankeesI'd like to kill some mo'.Three hundred thousand YankeesIs still in Southern dust,We got three hundred thousandBefore they conquered us.They died of Southern feverAnd Southern steel and shot,I wish they was three millionInstead of what we got.I can't take up my musket
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
O I'm a good old rebel,Now that's just what I am.For this "fair land of freedom"I do not care a damn.I'm glad I fit against it,I only wish we'd won,And I don't want no pardonFor anything I done.I hates the Constitution,This great republic too,I hates the Freedmans' Buro,In uniforms of blue.I hates the nasty eagle,With all his braggs and fuss,The lyin' thievin' Yankees,I hates 'em wuss and wuss.I hates the Yankees nationAnd everything they do,I hates the Declaration,Of Independence, too.I hates the glorious Union-'Tis dripping with our blood-I hat
31
6
 
12
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Все едно ние да съборим паметници и изтрием в историята си създателите на България ! Е, САЩ имат само 200 г. история и то правена от авантюристи и всякаква ***! Изчезването на такава "изкуствена" държава е закономерно ! Та кой там има национално самосъзнание - черничките, лилавичките, жълтичките, мелезите, прищълците от кол и въже ???
30
7
 
10
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Спокойно можем да кажем : САЩ не са вече държава ! САЩ са съюз на Столипиново, Факултето, Максуда , Комлука !!! Изчезва лидераът на демокрацията в света ! Демократите на САЩ ( техните комунисти) в момента ликвидират държавата си ! Ще си имат "царе", "Мещерета? , кланове.... ! Е, дотук с държавата САЩ !
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали ДП на САЩ тогава взривява Америка и обявява Конфедерацията срещу щатите на Севера.Републиканеца Линкълн премахва робството.Обратно ,опонента му Джефърсън Дейвус демократ иска робството.Нали затова се води войната.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп пак е прав. Явно трябва луд, за да се държи поне един нормално. Дотам е стигнало.
27
0
 
22
 
! Отговори
орт преди 3 години
Може би искат да издигнат паметник на Жан-Жак Десалин и на Робърт Мугабе.
26
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До АнонименМалкото му дебарцинче ли имаш предвид? :)
25
3
 
27
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Надявам се да бьде преизбран - голям лидер на своята страна
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ми дреме, кои паметници ще искат да махат? Тук е важно какво става, т.е. колко ще продължава корупцията, защото нищо не се е променило в последните 30 год! Какво отвличате вниманието на хората ?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като махнете "димукратити" ,купени с ко..му..ни..с..ти..че..ски пари и нещата ще си дойдат на мястото
22
13
 
11
 
! Отговори
Мечката-бик преди 3 години
Цялата им държава е стъпила върху кокалите на коренното население...индианци и африкански роби, цинично наричани афроамериканци, насилствено затрити след набезите на Кортес и едрата шарка, която донасят за "подарък" с вандалското си нашествие!
21
2
 
36
 
! Отговори
42 преди 3 години
Бяла Америка гласува за Тръмп. А тя все още е над 220 млн. и продължава също да расте.
20
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗДРАВНАТА СИСТЕМА НА САЩ Е МНОГО ПО-ДОБРА ОТ РУСКАТА НАПРИМЕР СЪЩО И ОТ БЪЛГАРСКАТА. ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРОШЛЯЦИ, НО Е ФАКТ.
19
2
 
35
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Доста рано днес си се надрусал ! Българите не са против америка а против нещастните демократи и техния собственик Сорос. Ок ли си сега другарю Гендар Сороски ?