Осъдиха полицая от Атланта за убийството на Брукс

Смъртта му доведе до нова вълна от протести в САЩ
18 юни 2020 07:39, Ния Христова
12
Осъдиха полицая от Атланта за убийството на Брукс
Снимка: БГНЕС
Полицай от американския град Атланта беше обвинен в убийство и десет други престъпления, след като афроамериканец почина по време на пътна проверка. Обвинението срещу Гарет Ролф беше повдигнато по-малко от седмица след като смъртта на 27-годишния Ръшард Брукс доведе до нова вълна от протести срещу расизма.
 
Според обвинението Ролф е ритал Брукс, след като той е паднал на земята, а Девин Борснан, другият униформен присъствал на случилото се, е стоял на рамото на Брукс, докато той се е борил за живота си. Срещу Броснан също има повдигнати обвинения, сред които за нападение от първа степен.
Още по темата
 
Миналия петък Ръшард Брукс почина при опит за арест след положителна алкохолна проба. Беше разпространен видеозапис, на който може да се види как едно сравнително спокойно общуване ескалира, припомня БНР.
 
Властите смятат, че Брукс е сграбчил електрошоковия пистолет на един от униформените и се е затичал, като се е опитал да използва оръжието срещу полицая. Запис показва как униформеният е по Брукс е стреляно два пъти, докато той е бил в гръб.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Iss преди 3 години
Обвинен или осъден последни?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ се състезават стрелци и бегачи.На старта застават един бял стрелец и един черен бегач и съдията дава старт на състезанието.Това е състезанието в САЩ.Дали е правилно и справедливо?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите не могат да бягат и да скачат.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избягал е, за да не го хванат и задушат на земята.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цивилизационни различия - това е причината за нееднаквия начин на реагиране.Едните рушат държавата, която хрантути даром над 80% от тях и децата им.Други се опитват цивилизовано и справедливо да отсъдят по отношение на онези, които рискуват здравето и живота си, за да защитят градивните граждани от всевъзможни посегателства.Повечето посегателства идват от средите на тези, които днес са обявени за "жертви".И какво се получава?В предизборната надпревара се правят мили очи на беснеещи л.ум.пени
7
0
 
5
 
! Отговори
НЕ Е СПРАВЕДЛИВО !!! преди 3 години
И в двата случая полицаите са си вършили работата.Който оспорва това, да иде сам да се разправя с дрогирани и пийнали афроамериканци, които се съпротивляват при задържане. Но да има предвид,че там социалните помощи са стабилни и дори прошляцитеса добре охранени и яки.Първо да се поинтересуват от физическите габарити на пострадалите,после да съдят полицаите!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ вече когато те назначат за полицай , заедно с униформата ще получаваш и затворнически дрехи . Само мазохисти биха останали на такава работа . Или наивни идеалисти. Което и обяснява защо все още не са напуснали .
5
4
 
5
 
! Отговори
Лабут преди 3 години
Много лесно раздавате присъди тука, ама като ви изритат няколко пъти в полицията квичите като кучета!
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат Н.Много лесно застрелвате хора бе мишо.ци!Това означава, че всеки малко пийнал или бягащ човек трябва да бъде убит!Да е въоръжен и агресивен е друго....
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официално вече в САЩ са над закона.
2
2
 
27
 
! Отговори
Сат Н. преди 3 години
Полицаят е длъжен да застреля всеки, който проявява агресия и бяга от арест.
1
0
 
27
 
! Отговори
Мисирчак Днешен преди 3 години
Между повдигнати обвинения и осъждане има голяма разлика....Знам че сте в шок още от вчера,ама това не ви задължава да пишете глупости!