Тръмп не бил уведомен за "руско спонсорство за талибаните"

Разузнаването не намирало това за правдоподобно
29 юни 2020 15:38, Елка Василева
12
Тръмп не бил уведомен за "руско спонсорство за талибаните"
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е бил осведомяван за разузнавателната информация за руска активност в Афганистан, тъй като службите не са я сметнали за „правдоподобна“, предаде АФП.

Експлозивна статия на „Ню Йорк таймс“, в която се цитират анонимни официални лица, твърди, че президентът на САЩ е бил уведомен за разкритията, че Русия потенциално е давала награди на свързани с талибаните екстремисти за убийства на американски войници, предаде БНР.

Още по темата

Тръмп обаче отрече да е бил осведомен, след като статия повдигна нови въпроси за неохотата му да се конфронтира с Русия заради поведението ѝ, което, ако информацията е достоверна, е заплаха за националната сигурност на САЩ.

„Разузнаването ми съобщи само, че не намират това за правдоподобно и заради това не са докладвали нито на мен, нито на вицепрезидента Майк Пенс“, написа Тръмп в Twitter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Куриозът наречен Западна Демокрация! Една добре известна като "фейк" преса публикува "разкрития" замесващи международни отношения, без всякакви доказателства. Вместо статията да бъде заклеймена най-малкото като нелогична и без всякакви факти, се вдига врява "до бога", като Президентът е обруган и едва ли не запитан "защо все още не е обявил Русия за най-големият враг на нацията"? Почти всички като умопомрачени започват да настояват за директна конфронтация с Русия - мозъкът е окончателно промит!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със спрей за слънчев загар,около очите е покрито и такаполучавате това, което виждате на снимката.
9
4
 
3
 
! Отговори
Русофил- преди 3 години
Напълно логично е руснаците да са го правили. Помислете: талибаните винаги са били добри приятели с Запада. Според конспиративните теории е лъжа, че те имат нещо общо с 9-11. Не е доказано убедително, че са били свързани и с Бинладен. Те отдавна простиха на Запада за интервнцията им в Афганистан и детронирането им. Ако бяха врагове и терористи, Западът не би преговарял с тях сега, т.е. талибаните не биха посегнали дори и на един войник на НАТО, ако накой не им плаща за това. Логично, нали.....
8
1
 
3
 
! Отговори
Демагог- преди 3 години
Забелязали ли сте, че сензационните "Експлозивни"статии на западната "фейк" преса обикновено се коментират и подхранват от "бивши" военни и/или разузнавателни дейци. Така демагогията предназначена за промитите мозъци действа по-ефективно, особено като не се обърне внимание на факта, че изказалите са "бивши"
7
1
 
3
 
! Отговори
Чарли Уилсън преди 3 години
навремето Брежнев, Андропов, Черненко и Горбачов също не са били уведомени за американското спонсорство на талибаните, защото разузнаването не го е намирало за "правдоподобно" :)))
6
2
 
2
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 3 години
поредната американска пропагандна хибридка!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го бяха уведомили, щеше да изпрати благодарствео писмо на Путин.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един сериозен човек и още повече президент на велика световна сила не може да си позволи да пада до ниво селски клюки от типа "руско спонсорство за талибаните".
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те афганците и без пари убиват нашествениците в страната им. А по въпроса, САЩ забравиха ли когато обучаваха и въоръжаваха афганците против СССР?Не разбирам какво нередно виждат в новината ако изобщо е истина.
2
6
 
11
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Поредните измислици на военнолюбците.
1
1
 
9
 
! Отговори
L. преди 3 години
Тя стана като в оня филм, където американецът канеше съветския полковник на гости в Чикаго. Руснакът пита - там не стрелят ли по комунистите? Американецът отговаря - при нас стрелят по всеки.