30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Тази псевдо новина нещо не я виждам по другите уважаващи себе си издания и медии!? Измамата - "Разделяй и Владей" е в пълна сила! Боко тиквата се опитва и той да хване вълната, да накара хората да си седят вкъщи и да се страхуват, обезумели от страх да не могат да мислят трезво!Мафия! Борисов - оставка, веднага!
114
9
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
А знаете ли мислих си, че няма извънземни но дълбоко съм грешал. Снощи прибирайки се вкъщи като завивах зад ъгъла на болка се блъсна в едно същество, то ми помаха, а после една летяща чиния си го прибра. "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е"
113
1
 
4
 
! Отговори
sss преди 3 години
Не можем да отречем, че коронавирусът е с изключително чувство за хумор и ирония. Да не говорим, че е доста отмъстителен. А,дали короната не е заразил участникът в партито под формата на екстази? Сега очаквам и про-ковидите да направят трагичен филм за този случай. хахахаха...палячовци
112
1
 
1
 
! Отговори
търсете преди 3 години
Знам, че първосигналните хора ще се уплашат да узнаят, че коронавирусът може да има и езотерична съставка. Затова пък, други едни хора ще започнат да търсят. В момента трябва да се потвърди или отрече тази възможност. За да разберем дали коронавирусът поразява избирателно и ментално, трябва да се съпоставят жертвите му. Кои са умрели и какво общо имат помежду си. Освен съпътстващите заболявания. Има ли и друга съставка, освен физическата?
111
2
 
5
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Имам усещането, че коронавирусът притежава паранормална съставляваща, тоест, носи поражение не само физически, но и действа върху аурата на хората. Направи ми впечатление, че от него умират хора със специално отношение към него. Например. Китайският лекар, който първи го откри в заразени хора. Хора, които активно работят против коронавирус, не е задължително да са медици и обслужващ персонал. В случая - участник в парти.
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теорията казва, че когато на квадратен метър има повече от 3-4 души вируса се обърква и не знае кого да зарази. За това няма нужда от маска и дискотеките може да са отворени. Няма проблем.Иначе в автобуса и магазина маските са задължителни.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи."Дарвин!
108
5
 
4
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Тоз, на снимката, е на не повече от 18. За останалата част от статията- същото.
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега природата се прочиства от глупави ,,мокри пръчки,, с нисък имунитетНа втори етап ще си отидат и мокрите пръчки с приемлив имунитет, защото сезонният грип не пробира
106
30
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Коронаворус е най-нескопосаната измама за последните 200 години !А, подобни истории са пълна измислица.
105
13
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахах преди 3 години
хахахахахахахахахахахаххахахаИзключително увлекателна история!!! хахахахахах
104
4
 
11
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Айде лека нощ. И да сънувате Радев и Бойку в креват персон и половина.
103
19
 
11
 
! Отговори
Сарсамати преди 3 години
До Анонимен 116Къде го видя тоя коронавирус,бе ***?Ами,ако ти кажат,че майка Тереза е починала от сифилис ще повярваш ли?Коя зодия си?
102
10
 
20
 
! Отговори
Нове преди 3 години
Пълни глупости
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 116Нямаше да си я скъса, а да си я изяде. Ама сега не му стигат подправките и е ангажирал шеф Ангелов да му я сготви.Брей, колко не гледате телевизия...
100
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91Мангъров се кълнеше, 1е до юни коронавируса не изчезне. Ако не изчезнел, щял да си скъса дипломата. Е, юли стана, нито коронавируса изчезна, нито дипломата се скъса. Тенеке-сурат, с две думи.
99
7
 
9
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Съдът в Каталуня отмени извънредното положение. Ех тез каталунци бе - бай ***, *** мноо прoсти.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HeinrichHimmlerНе са 40000, бре, от 400000 до 4000000 са, това само в София. Що не си смениш ника на Гьобелс?
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До vКак да е фейк?! ПАнаирите на центъра ли са фейк? То си е КОВИД-парти!
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110Абе, шемет... Що пишеш до 123?!В бъдещето ли пишеш?