Бум на заразените с коронавирус в САЩ, но младите още го смятат за шега

Повече от половината болни в Аризона са под 40 години
17 юли 2020 07:00, Нели Христова
82
Бум на заразените с коронавирус в САЩ, но младите още го смятат за шега
Снимка: БГНЕС

"Не се интересувах от COVID-19. Това бе шега за нас, младите."

Броят на случаите, заразани с коронавирус в Аризона, се изстреля светкавично след отварянето на икономиката на щата. Нощните заведения заработиха отново, а младите хора бяха нетърпеливи да се върнат към нормалния си начин на живот. Цената за това обаче бе висока.

Още по темата

"Наистина си мислехме, че е шега. Че коронавирусът е някакъв вид фалшива новина, че няма да ни хване или ако го направи - за нас, младите, няма да е сериозно", обяснява пред BBC 30-годишният Джими Флорес.

Но това далеч не е така - повече от половината случаи на болни от COVID-19 в Аризона са под 44-годишна възраст.

Джими става един от тях и далеч не преминава през заразата леко. Той прекарва 8 дни в болницата след няколко вечери, които прекарва в нощните клубове.

"Никога не съм си представял, че ще лежа в болница, дишайки през кислородна тръба. Мислех си, че ще умра", спомня си Джими.

За щастие той успява да пребори болестта и решава да разкаже за преживяното, тъй като младите ще се вслушат в думите на някой, близък до тях, който е преминал през COVID-19.

Но губернаторът на Аризона не дочака младите хора да се вразумят и заради скока на заразените нареди бизнесите, които не са от първа необходимост, отново да затворят. Сега щатът се справя с последствията от това, да отвори икономиката си прекалено рано.

"Това прави този вирус - възползва се от безотговорното и глупаво държание на хората. За това трябва да имаме политика, която да противодейства на това глупаво държание. За да получиш резултатите от тестовете си, чакаш 8 дни. Но това не е адекватна информация. Тези резултати вече не са реални.

И ако човекът е бил болен от COVID-19, властите вече са изпуснали нужното време, в което е трябвало да го изолират от семейството и приятелите му и да предприемат необходимите мерки", обяснява Уил Хъмбъл, бивш директор на Агенцията за публично здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма корона вирус?Те някои мислят и че земята е плоска.О свещенна простота!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 48И моят коментар е до 32 (вече)
41
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус има, но проф. не знам коя си, каза, че са открили при повторно изследване силно заразена кръв с ковид 19 на пациент боледувал януари от ресапираторно заболяване.Това означавало, че вирусът е в България поне от ЯНУАРИ.7-ми месец и има по-малко от 7 хиляди доказано позитивни и няма 300 починали с ковид 19, а не от ковид 19, щото нали СЗО не позволява аутопсии, да не би да се лъсне измамата.Та за кви пет лева говорите?
40
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Аз лично съм убеден, че го изкарах още януари месец след 10 дневно пребиваване в Италия. Тогава нямаше тестове, но си се върнах от там болен. Имах температура (малко под 38) 2-3 дена,а после още десетина дни ми беше не много добре. Толкоз! Всички от семейството ми го изкараха и съпругата ми,и синът ми, и майка ми.Всеки организъм е индивидуален разбира се, както и имунната система, някои може наистина да го карат по - тежко, но хайде стига тролщини и платени мелодраматични статии!
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление щраусоподобните трябва и те да преболедуват вируса като този американец, за да схванат за какво става въпрос. Страхът драги щрауси няма нищо общо. Бъркате го със здравия разум.
38
2
 
11
 
! Отговори
До 45 Име преди 3 години
Казваш, че понеже и мен няма да ме намериш във Фейсбук, то аз не съществувам. Голям умник си, няма що.
37
1
 
5
 
! Отговори
Пояснение преди 3 години
Коментарът ми не е към 35, а към 32:"Какво момче какви пет лева? Някой от вас познава ли болен от коронавирус, който е бил интубиран ? ......."Много бързо сменят номерацията.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте коментара за Уплашения човек малко по-долу, вижте и гласувалите.Не е лесно да си стра хлив...
35
3
 
10
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Същият процент е със СПИН и броят на починалите също !!! Такива са 5те лева ,проблемът е за теб ,но не пречи на разумните хора ,защото като ти стане лошо ,независимо от какво ,тичаш в болницата а не в мола ,дискотеката или парка!!!Пълни са болниците с такива ,,умни храбреци"......Щом мерките работят и по примитивните хора и пубери ги смятат за излишни
34
4
 
13
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Той и шопът, като видял жираф в зоопарка и казал: " Такова животно няма".Съществуват прекалено много неща в света, които хора като вас и мене не могат да осмислят, че ги има. Даже да ни ги покажат и да ни ги обясняват с дни. Чудя се кога ли ще спрат да пишат мас.медиите, когато учени:физици, астрономи и др. направят поредното научно откритие, защото повечето от хората въобще не успяват да разберат за какво иде реч.И сега е така.
33
2
 
5
 
! Отговори
B преди 3 години
В България е същото.
32
8
 
21
 
! Отговори
До 41 и подобни преди 3 години
Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено!!!Трябва някой близък ,да попадне в интензивно отделение ,или като Н.Щерев да си отиде ,за да повярвате!Същото беше и през 90те със СПИНа,докато повярват и почнат да се пазят !!Деца невинни и глупави ,не сте безсмъртни!!!
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади и глупави.
30
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уплашен човек - половин човек.от 7 700 милиона по света за 8 месеца са са заразили 13 милиона.Какъв вирус, какви карантини какви 5 лева?
29
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ болниците получават 40к долара за интубация. Дали не е далавера?
28
12
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
По-голямата част от света би се радвала Америка да се срине заради коронавируса(или заради каквото и да е друго),но това просто няма да стане!Повече от половин милион няма да умрат,па ако ще и всички да се заразят.Впрочем,интубирането там явно е някаква далавера,щото правителството плаща за него още толкова,колкото болниците получават от осигурителните институции.
27
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът е опасен, много по-смъртоносен от сезонния грип, но как да вразумиш мaлoyмниците, които са си втълпили обратното?
26
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво момче какви пет лева? Някой от вас познава ли болен от коронавирус, който е бил интубиран ? На един познат баща му го изкара на 65години с два дена температура 38 и 1-2 седмици кашляне - като всеки грип. В същото време февруари мои познат на 43год. изкара много тежък бронхит, лежа в болница - тогава нямаше корона вирус. Пълно измислици.. такъв вирус няма. Няма вирус който да е еднакво силен и лятото и зимата.
25
17
 
16
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Коронавирус, коронавирус, опасен и заразен! Скоро изкарахме една настинка в къщи - донесе ни я детето от детската градина. Явно тя е по-заразна, защото доста познати с малки деца също я изкараха. Тоя коронавирус за мен е една измислица. Скапват хората, скапват децата. На възрастните не им пречи толкова, но за децата е пагубен. Затвориха ги в къщи, спряха образованието, спряха социалните контакти. Ако не върнем живота към нормалното ще стане много страшно за децата.
24
5
 
6
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Едва ли има човек,който да мисли, че няма корона вирус, но не Е толкова смъртоносен , да държат цял свят под дом арест... А и икономиката и псих състояние на хората ще колибрира от тези марки на управляващите!За това и има сваляне на органиченията.... А САЩ там Е друга история, друга тема...