От Белия дом: Тръмп е спасил живота на 3-4 млн. души

Говорител защити подхода на президента на САЩ към пандемията
22 юли 2020 08:05, Елка Василева
30
От Белия дом: Тръмп е спасил живота на 3-4 млн. души
Снимка: архив, БГНЕС

С подхода си към пандемията от коронавирус президентът на САЩ Доналд Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души, заяви Белият дом в момент, когато броят на заразените в САЩ продължава сериозно да се увеличава, предаде ДПА.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса.

"Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на брифинг, без да посочва източник за тези данни.

По думите й "е важно да се отбележи другата страна на здравното уравнение за това какво причиняват на американците продължителните карантини", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак.

Тръмп настоява за бързо връщане на икономиката към нормалния ритъм. Той многократно е казвал, че действията на неговото правителство по време на пандемията са спасили живота на милиони хора, като понякога се е позовавал на изследване на лондонския "Империал колидж", прогнозирал, че коронавирусът може да вземе 2,2 милиона жертви в САЩ, ако разпространението му не бъде овладяно, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Всеки който разбира английски трябва да гледа пресконференциите на Кayleigh Мcenany!!! А не размазаните от нея журналисти с памперси на устите, да им обясняват какво била казала. А тук да им преписват глупостите.Стра
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на брифинг, без да посочва източник за тези данни."Какъв източник на данни и трябва на авторката на статията? Става дума, че Тръмп спря идващите от Китай и след това от Европа. Какво има за неразбиране?Ако авторката можеше само, да разбере какво ги прави Кейлиеит Макенани, жалките *** журналисти на прескоференциите, щеше да потъне от срам заради статията която е преписала с гугълтранслейт.
18
2
 
3
 
! Отговори
Българин до 10 преди 3 години
Завършил е училището в село Долна Митрополия и курсове, а не академия, в САЩ, като други български пилоти! "Перфектният" му английски се разбира с преводач! Bye-bye!
17
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Ха-ха/16Мрът около 3 на хиляда... освен ако здравната система не е претоварена.А янките (принципно) са си диваци като нашите *** бекове и не носят маски.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборната реторика започна.
15
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
да спасил ги е като ги накара да пият белина и да не носят маски
14
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Съгласно статистиката за процента на смъртността от коронавируса,ако приемем,че цялото население на САЩ се зарази(330 млн),то ще умрат по-малко от 3млн.души.(под 1%).Как ги е спасил тия 3-4млн.-той си знае.
13
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Не забравяме.. а ти?/10Отделно, заводите са си американски - дагоду стадото дето гласува за брюкселските ценности.ПП. 30 милиона маски бяха обикновени, 6+ милиона ФФП2, ставащи за корона вируса.
12
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Не забравяме.. а ти?/10Но не ги възстанови. И резервът им остана без маски.Защо пропускаш този момнет?! Не е изгоден на брюкселската пропаганда ли?
11
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Чуди се какво да измисли :D Няма такова самочувствие.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато САЩ се занимават в паметниците си ЕС започва да изкупува страните в Европа.
9
7
 
9
 
! Отговори
Турта ... сахар... преди 3 години
До ДжоГумен Гадеф е завършил академията "Максуел" в САЩ и говори перфектен английски... а любимата ти Турта ...сахар ... Тиквоний по това време е търкал наровете на затвора Панкрац в Чехия с Карамански , доказан ДС доносник е с прякор Буда и сигурно още си пази комунистическата партийна книжка .Така че глупостите ти за Москва нещо не вървят...А Тиквата го водят за носа и управляват ВСИЧКИ.... дори и тайните служби на Папуа Нова Гвинея ако решат могат да командват тоя неграмотен еднокнижник
8
3
 
5
 
! Отговори
Не забравяме.. а ти? преди 3 години
До Христо ХристовДостатъчно ниско падам аз за да съм на едно ниво с теб за да ти опровергавам гл0постите.Белгия унищожава маски предназначени за грипа H1N1 , КУПЕНИ 2009Г. И НЕГОДНИ ЗА УПОТРЕБА.... не е хубаво да четеш новините само до удобната част .Ако ще казваш факти , не ги режи наполовина... Неграмотен ли си или бавноразвиващ?И да браво на Тръмп че осигури маски за янките лишавайки подло европейците от поръчаните и платени от тях маски. Този ФАКТ спомняш ли си го или не ти е удобен?
7
8
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Имаме си - Гумен Гадеф също го камандва Масква
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ни президент, като президента Тръмп!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще да е някоя първо априлска "новина" дето малко късно я побликувате
4
6
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До неграмотвите и бавномислещи троловеАз казвам факти и че на тяхна база твърдението е възможно.Няма да падна да споря с вас или с телевизор. Спорете си сами.ПП. Браво на Тръмп, че осигури маски на всяка цена на янките.Да припомня, че 2018 здравния министър на белгия унищожи 36+ милиона маски от резерва без да жи възстанови.
3
4
 
12
 
! Отговори
Не забравяме.. а ти? преди 3 години
До Христо ХристовНе сме забравили как Април Тръмп официално обяви коронавирус за "нищо особено" и лично похвали китайския премиер за доброто справяне с болестаНе сме забравили как опита да купи изслкедванията на европейска лаборатория за коорнавирус за да може САЩ да са изключителните собственици на тази ваксинаКак конфискува маски и мед.материали предназначени и купени от Европа...Как пред лекари препоръча пиене на белина и дезифектанти и десетки умряхаКак излъга че пиел хидроксихлорин..
2
12
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Възможно е. Да не забравяме, че Тръмп спря полетите от Китай краа на Януари, а ес почна да ги спира десет зни след като Тръмп спря полетите от шенген. към 22 Март.Да ве забравяме реакцията на човекомразещата урсула относно граничния контрол и ездействието на ес по време на пандемията.ПП. Не знам в щатите дали са имали такъв недостиг на маски като в европа.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимум!!!