Коронавирусът нанесе тежък финансов удар в САЩ

Икономиката едва ли ще се възстанови бързо, пише датско издание
6 авг 2020 12:22, Петя Славова
29
Коронавирусът нанесе тежък финансов удар в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американската икономика винаги е била в състояние да се възстанови бързо, но този път страната ще бъде изправена пред най-продължителната криза в историята, пише датското издание Berlingske, цитирано от БГНЕС.

Според автора на материала коронавирусът е нанесъл тежък удар върху Съединените щати. През второто тримесечие най-голямата световна икономика преживя най-голямата рецесия в следвоенния период. БВП е спаднал с 32,9 процента в сравнение със същия период на миналата година.

Още по темата

Намаляването на икономическата активност и най-високата степен на безработица след 30-те години на миналия век са намалили данъчните приходи, а държавните разходи са се увеличили. Потреблението е намаляло, инвестициите в бизнес и жилища също, а броят на новите молби за обезщетения за безработица започва отново да нараства.

Никой не вярва в бързото възстановяване извън Белия дом, пише вестникът. Ръководителят на Федералния резерв (ФРС) Джером Пауъл заяви по-рано, че “развитието на икономиката до голяма степен ще зависи от разпространението на вируса”. Броят на смъртните случаи от COVID-19 отново е над хиляда души всеки ден.

През март Сенатът на САЩ реши да отпусне два трилиона долара в подкрепа на икономиката на страната, през май правителството отпусна още три трилиона долара за тази цел. През юли започнаха дискусии за нов пакет от трилион долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Емиии... много добре им се получава.Със или без тях, на кого му пука?Да си печатат зелената тоалетна хартия и да си вярват че са велики.