Богатите в ЕС не искат да плащат цената на кризата

България се превръща в камъче в обувката, смята Любомир Кючуков
Обновена: 20 юли 2020 23:03 | 20 юли 2020 22:40, Анисия Иванова
71

750 млрд. евро са предвидени от ЕС за справяне с финансовите последици заради коронавирусната пандемия. Лидерите на Европейския съюз не могат да се разберат четвърти пореден в Брюксел ден кой колко пари да получи.

Сумата за безвъзмездна помощ е намалена от 500 на 400 млрд. евро. Какви решения ще вземе Брюксел и ще успее ли Бойко Борисов да издейства помощ с изгодни условия за България?

400 млрд. евро е безвъзмездната помощ, другата част са нисколихвени заеми. Това е общ дълг, въпреки че ЕС избягва да използва това понятие", дипломатът и бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков пред Bulgaria ON AIR.

А ако не се стигне до консенсус и финансова помощ, то това ще бъде по-катастрофално от самата криза, убеден е експертът. По думите му, ако ЕС не може да действа съвместно в криза, тогава излиза въпросът за необходимостта от ЕС.

"ЕС се опитва да поеме върху себе си функцията за финансиране на възстановяването. Ресурсът е огромен, но тук не става дума за пари, а за политики. Става дума за това как тези пари ще се използват. Очаквам, че компромис ще бъде постигнат, макар и много труден. Не очаквам грантовете да бъдат силно намалени", обясни Кючуков в предаването "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че се е загубила спойката в ЕС и страните са тръгнали в различни посоки. Френско-германският локомотив пък е получил нов импулс преди кризата. Конструкцията определено скърца, изтъкна дипломатът.

"Бих го нарекъл бунта на богатите - те не искат да плащат цената на кризата", отбеляза Любомир Кючуков.

Той подчерта, че средствата за България няма да бъдат намалени заради политическата обстановка в страната. Но в Брюксел вече се говорело, че страната ни започва да се превръща в камъче в обувката - най-вече заради корупцията в страната.

"Основната констатация е, че България продължава да има проблеми", заяви Кючуков.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
тигана преди да преди 2 месеца
сме хванали рибата: ЕС и ЕБ дали разполагат с такава сума в трилиони
като заделени налични, едва ли и икономиките на ЕС ще успеят да ги
осигурят, май като америка фърст ще печатаме хартийки без покритие - да
му мисли останалия свят ...
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е тъ п о твърдение: "богатите не искат да плащат". Отговорните, благоразумните не искат да плащат дивотиите на безотговорните шмекери. То в самата Италия Севера иска да се отдели от ашлаците от Юга! Миналата година наперения премиер на Италия отговори със среден пръст на забележките, че се държи безотговоно. Сега квичи дайте ми безвъзмездно пари! Какъв съюз сме! Мразя принципа: който има да дава. Как ще го митивираш да се държи отговорно.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 52

Като спомена бкп и москва и се сетих за плевнелиев. Пак ли е ходил на собирки и кръжоци?
ПП. Даже не коментирам боко, цветанов и паси.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 58

Баща ти за советский союз ли развяваше червения байряк ма 24 Май?
И си вземи хапчетата да се успокоиш.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До Анонимен 56 (57):
Беден си в главата, а след две години ще си още по-беден, естествено..
54
5
 
18
 
! Отговори
Тиквойко с Каскета преди 2 месеца
Но в Брюксел вече се говорело, че страната ни започва да се превръща в камъче в обувката - най-вече заради корупцията в страната.
53
8
 
13
 
! Отговори
за ЕС преди 2 месеца
Български лев или евро..................изберете сами!!!
Национален суверенитет (БГ-лев) или пълно подчинение на глобалистката и банкерска мафия (МВФ, Централна Европейска Банка и т.н.)-Euro!!!
52
12
 
16
 
! Отговори
за ЕС преди 2 месеца
Отказът от българският лев за сметка на еврото ( валута, лансирана от глобалистката и банкерска мафия и антибългари като Кристалина Георгиева и пишман финансисти като Владо Горанов ) е отказ от национален суверенитет!!
51
11
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 2 месеца
Няма напускане на ЕС и след 100 години, сега ни вкараха в чакалнята на еврозоната................механизъм ERM2 ли беше??
След 2 години..............минаваме на евро и ставаме 2 пъти по бедни.............80 % от българите!!
Но такива като Владо Горанов и Томислав Дончев................те ще са добре..............простите българи да му мислим!!!!
50
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм ЗА напускането напускането ни от европейския съюз. Само лоши неща видяхме от това присъединяване. Една шепа хора се облагодетелстваха на наш гръб. Тези хора трябва да бъдат наказани. Ние никога няма да сме равнопоставени в Европа. Ние за богатите страни сме ***.
49
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цената на кризата в Бг трябва да бъде платена от мръсната мутра от Банкя и всични,които го защитават. Тулупа заедно с останалите ,които унищожиха България трябва да гният в затвора доживот! А на всички,които защитават него и управлението му трабва да им се наложат рестрикции. Да им се намалят пенсиите,да им се спрат напълно помощите.....и др. Дори смятам,че е добре да бъдат уволнени от работа,за да могат мислещите хора,които страдат заради простотията им да има как да си изкарват хляба!
48
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да изпратим гербавите престъпници при прадядовците им!
47
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оф БКП-то взело кинти от Масква и пишат ли бришат. Като излезем от ЕС ще ни паднат заплатите и пенсиите на половина та да се изравни с Русия, Бразилия нали са в Евразийскиат Съюз.
46
0
 
32
 
! Отговори
У преди 2 месеца
Не знам за България, но трябва да купя един по-скъп от китайските изм.уред и в у нас няма, защото се търсят еФФтинии или няма наличности и т.н. Обаче в Полша за 30г се е появила фирма гигант в електронната сфера и има това дето ми трябва. Доста се рових и се оказва, че поляците са изместили немски и холандски фирми от този пазар. Така че проблемът е в нас и че сме в периферията на ЕС. Реално разрушихме почти всичко което можеше да оцелее в сег.условия и затова не ни уважават, защото сме слаби!
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
..бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков пред ..

А той е много беден!

За коя криза говорим - за тази която от 30 г. остави България без индустрия, селско стопанство и най-вече без природните и богатства или за грипа от който по малко хора умират отколкото от старост
44
15
 
8
 
! Отговори
Ko40 преди 2 месеца
БГ да напуска ЕС, западна европа само ни използва, А до 2004г имахме стандарта на швейцария. Ууууууу, лош ЕС
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До за ЕС 47
А случайно да ми обясниш КОГА НЯКОЙ ти е обещавал, че ще "бъдеш равен на западенските държави по стандарт на живот"?????? ЧЕ НАЛИ ТЕ И ЗАТОВА ИМАТ ТАКЪВ СТАНДАРТ, защото досега САМО ОГРАБВАТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ, ТАКИВА БА-ЛЪ-ЦИ като нашата!!!!!!!!! Първо залъгват управляващите с разни стъкълца и гривнички (като индианците!) и после ни превръщат в колониални, бананови републики!!!! И понеже ВЕЧЕ НЯМА КОГО ДА ГРАБЯТ....ето и защо сега настъпва кризата!!!
42
4
 
15
 
! Отговори
за ЕС преди 2 месеца
България е членка на ЕС само формално, но никога няма да бъдем равни на западните държави по стандарт на живот................никога, така са решили западните глобалисти, гадини и лицемери..................без значение кой ще управлява територията...............ГЕРБ, БСП или ДПС...............тия партийки са само за вътрешна употреба!!!
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 44
Как да поканиш мафиот и доказан крадец на трапезата си. И приборите ще ти открадне даже.
40
4
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 2 месеца
Абсолютно правилен коментар..................България е много далече от Европа и ЕС във всички отношения, манталитет, разбирания за живота, стандарт и т.н.!!
Приеха ни, защото имат нужда от територии и ресурси западните гадини и лицемери..................нищо хубаво не можа да се очаква от франсета, шваби и ингелизи!!!