Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: САЩубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Имаше нож в джоба на панталона", че това не е повод за полиция, и аз имам нож в джоба, режа си месото с него, понеже пластмасовите ножове от кетъринга се чупят. Докато е в джоба, не мисля, че е странно, е, зависи и от ножа де :)
69
2
 
8
 
! Отговори
ТРАГЕДИЯ преди 3 години
Мисля че в такъв трагичен за човечеството момент, мога само да цитирам изявлението на майката:"У-У-а-А-а-А-А-У-у-у-у-А-А-у-а-У"В превод , дайте ми много пари и забравяме за случая!
68
2
 
14
 
! Отговори
Беден IT 3000лв кеш преди 3 години
Много хора се питат защо в БГ не стават тия работи.Ми защото тук престъпниците са и полицаи. Те размахват пистолети от А8-ци, засичат те, маневрирайки насред кръстовището, препсуват те, попребият те, пък си заминат.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно затова сега съдят доктора който застреля крадеца който бягаше от него Полицай може да стреля само в изключителен случай - ако има заплаха за неговия живот , а не да стреля по някой който бяга от него
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм съгласен,че е безмислена проява на садизъм.Имаха достатъчно време да го гръмнат 2 пъти в краката оня да падне и да му вземат ножа.Те го застреляха 10 пъти в горната част на тялото.Да бе умря.След като го застреляха можеха да викнат националната гвардия с танкове и хеликоптери да стрелят с ракети и снаряди даже една малка атомна бомба да пуснат а защо не и няколко.Не е сигурно може да е още жив.Отвращавам се от такива прояви на страхливост.20 човека стрелят с автоматично оръжие труп.
65
0
 
11
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
"Вчера в магазина един нямаше маска и отказа да сложи, говори глупости на продавачката и имаше нож в джоба на панталона. Не го извади наистина, но се държа като човек търсещ конфликт. Това е опасно. Трябваше да викнат полицията."Трябваше. Ти що не викна, мишко?
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки тук, ако сестра му, или дъщеря му, или жена му е касиерка в бензиностанцията, ще крещи "ЗАСТРЕЛЯЙТЕ ГО ТОЯ" докато тича с нож нататък, ама иначе, като е на чужд гръб, той миличкия, интелигентен, възпитан и с нежна душа, нищо не е направил.
63
1
 
9
 
! Отговори
Вижда се Ясно бе... преди 3 години
Повече от ясно е, че хладно-въоръженият(със заплашително изваден нож) се запътва към входа на бензиностанцията. Естествено, че е недопустимо да влиза - можеше да вземе заложник. Полицията защити мирните граждани вътре, които бяха под пряка опасност.Е можеха да го стрелнат само в баджаците - не беше нужно чак да го убиват. Ама те си знаят. Там поне има съд, ще се разберат. И като обещаят повече да не правят така, всичко ще е ток.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е заклал няколко човека е избягал и е казал къща!Затова никой не е имал да го пипа, а те са го гръмнали все едно не играят на криеница.Ама те май не са играели на криеница.Значи правилно са го застртелялиСега да депортират и роднините в някой зоопарк и готово!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро всичко ще си дойде на мястото!Русия ще прегази османските амбиции на ***.Турция на колене!Всички турци ще работят принудително, който не иска ще става гориво!
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се стреля по човек който бяга от теб
59
3
 
8
 
! Отговори
АНТИРАСИСТ преди 3 години
Щом така са преценили , значи е правилно .
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамежливо е вилнял с нож!!!Пред мен застреляха БЯЛ мъж с нож на Александърплатц в Берлин преди няколко годийни!Посред бял ден пълно с хора и деца!!!Никой не каза че е проява на наслилие!Тези вече се изтъркаха с глупостите си!На който не му харесва- Африка е голяма , бананите са много!
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да се спомене за немските варвари които през ПСВ обстрелват с тежка артилерия безугледно християнски църкви във Франция като катедралата в Амиен и Реймс където са били коронясвани френските крале.Ето това са Варварите.Ето това са истинските варвари.Османците не са разрушили Света София.Кой е варварина.Немските бюргери начело с Кайзера и Лудендорф.Тул даже не говорим за Хитлер който е бил обикновен кашик.Толкова за варварите.
56
2
 
17
 
! Отговори
XXL преди 3 години
Браво на американската полиция! Ето така трябва! Това трябва да се случи и тук! Ще вади бо*лука НОЖ срещу хората и какво, браво ли да му кажат? Верно тъмнокожите са от друга мая, все с тях проблеми!
55
1
 
8
 
! Отговори
Белите Брези преди 3 години
До ЧакъраДругото класическо в България е барети да правят акции срещу Иво Карамански, пазен от барети и си спретват малка война във входа на жилищни блокове с 50 семейства вътре.ХАХАХАХАХАХ
54
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
АКО НЯКОЙ ИСКАРА НОЖ В ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ- ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕН НА РЕШЕТО НЕЗАБАВНО!!
53
0
 
14
 
! Отговори
Прозорецът на Оверто преди 3 години
Те ти ново двайсе! Социалната тревожност е новата оправдателни дефиниция за всички престъпници. В САЩ представата за добро и зло упорито се размива от либерастите чрез технологиятя "Прозорецът на Овертон".
52
0
 
20
 
! Отговори
ff преди 3 години
ако не бяха го застреляли можеше друг невинен да лежи мъртъв
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧакъраПосле пращат Отряд Кобра и лудият не спал 3-4 дни -но подготвил засада в апартамента си -Ги ИЗПОСТРЕЛВА И ОТРЯДЪТ С "ПОДМОКРЕНИ ***' НАПУСКА СПЕЦОПЕРАЦИЯТА ХАХАХАХАХА