Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: САЩубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
13
 
! Отговори
Док преди 3 години
Аууу, как му раздадоха демокрация на тоя!!!
49
2
 
16
 
! Отговори
Чакъра преди 3 години
Тука няма такива неща. Само се барикадират, тежко въоръжени, полицията им се моли да се предадат 2 дни, после тъкмо преди айдука да е заспал от дву-дневно будуване, идва бате Бойко и му прави къщата на Швейцарско сирене с гранатомет.Ха-ха-ха
48
21
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Осъзнавате, че само е заплашвал и не е колил никой нали? Това, че заплашваш не значи, че ще наръгаш. Повечето хора са силни само на думи ... Ама понеже е чeрен и нещата стават други ... Ето това е расизма. По същия начин по Европа като чуят "българин" и си стискат чантите ... Няма значение дали си бял или професор.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самоубийство с ченге.Масово разпространено в САЩ.Писва ти и вместо ти отиваш и предизвикваш ченге.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО НЕ СА ГО ЗАСТРЕЛЯЛИ В КРАКА? АМИ ЗАЩОТО ПОЛИЦАЯ НЕ Е УЦЕЛИЛ ТАМ, ЦЕЛИЛ СЕ Е В КРАКА ПЪК Е УЛУЧИЛ ГЛАВАТА.
45
0
 
20
 
! Отговори
ййй преди 3 години
Аз ли нещо не разбирам?Каква би била мотивацията ти да ходиш с хладно оръжие, призоваван да го хвърлиш от 15 полицая с извадени оръжия и сигурно превъзходство, пред теб, а ти да не го правиш?Какво им минава през главата на тия? Друсани ли са? Как изобщо ти идва на ум такова нещо.Това не се казва. Много е странно! И не знам как на никой не му прави впечатление това... честно!
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в магазина един нямаше маска и отказа да сложи, говори глупости на продавачката и имаше нож в джоба на панталона. Не го извади наистина, но се държа като човек търсещ конфликт. Това е опасно. Трябваше да викнат полицията.
43
0
 
20
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Да се научат че като им каже полицията нещо, се изпълнява а не се бяга. Човек със чиста съвест не бяга!
42
2
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не го стрелят в Краката -=Защото е ясно че няма Здравна Осигуровка и Някой ( Държавата) Трябва да плаща после Болница лечение и посока затворът!! Така е по лесно! Навремето в Южна Африка правеха така !!
41
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Я , какво измислиха - ,, социално - разтревожен ".....??!! Браво ! Сега пак ще се понесат !
40
0
 
8
 
! Отговори
преди 3 години
До Анонимен 51Както се видя края на Южна Африка
39
0
 
30
 
! Отговори
преди 3 години
Направо луд! "Социална тревожност" е новото наименование на лудост. .. И бял да е бил, пак е щяло да се случи същото. Ама за бели не врещят!
38
20
 
2
 
! Отговори
CounterTerrorist WIN преди 3 години
Преди месец-два, започнаха да въртят някакви клипчета, как нападат полицаи с ножове и те стрелят в самозащита.Доста хитър ход - сега могат само да монтират един нож в ръката на всеки, чрез Фотошоп и ето ти начин да гърмиш безнаказано всеки, без зададени въпроси.Хитър ход на милицията, но и нечестен.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАМИ ЗАЩОТО КАТО СТРЕЛЯТ В КРАКАТА СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ Е ЗДРАВ И ПАК ЩЕ КОЛИ ПО МАГАЗИНИТЕ. АКО БЕШЕ ХВЪРЛИЛ НОЖА Е ХУКНАЛ ДА БЯГА ЩЯХА ДА ГО СТРЕЛЯТ В КРАКАТА.
36
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма да се промени, белите няма да клекнат на черните никога. И с право. Ако отстъпят на черните означава краят на Съединените щати.
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Социална тревожност" е да нападаш втори магазин с нож, това не е опит за въоръжен грабеж
34
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Защо не стрелят в краката? Все пак е с нож не картечница ...
33
5
 
9
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Нашите протестиращи и те показват социална тревожност :)
32
1
 
22
 
! Отговори
Тежък Побой с Гаври преди 3 години
Тази снимащата не спря да псува и да кълне.Що за грозен език ве? Добре, че на полицая не му се отпусна ръката да я думне и нея.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ ИМАТ ПОЛИЦИЯ! БРАВО!