Шокиращо безразличие - 2/3 от американците не знаят нищо за Холокоста

23% от тях са убедени, че той е мит
Обновена: 16 сеп 2020 22:55 | 16 сеп 2020 22:08, Нели Христова
353
Шокиращо безразличие - 2/3 от американците не знаят нищо за Холокоста
Снимка: БГНЕС

Близо 2/3 от младите американци не знаят, че 6 млн. евреи са били убити през Холокоста. А повече от 1 на 10 души вярват, че самите евреи са причинили Холокоста, сочат данни на ново проучване, което показва шокиращо безразличие към едно от най-големите престъпления на XX век.

Според проучването, което обхваща млади американци от 18 до 39-годишна възраст, близо 48% не могат да посочат името на нито един концентрационен лагер или гето, създадени по време на Втората световна война. 23% от участниците вярват, че Холокоста е мит или че жестокостта е била преувеличена. Един на всеки осем души (12%) заявява, че не е чувал или не мисли, че е чувал за Холокоста.

Повече от половината - 56%, признават, че са виждали нацистки символи в социалните си мрежи, а 48% са попадали на публикации, които отричат или изкривяват истината за Холокоста.

"Тези резултати са шокиращи и тъжни, но и ни показват защо трябва да действаме сега, докато все още има оцелели от Холокоста, и да дадем гласност на историите им", казва Гидиън Тейлър, президент на Конфедерацията по еврейските материални искове срещу Германия, който поръчва проучването.

"Трябва да разберем защо не се справяме добре в образоването на младите за Холокоста и други уроци на миналото. Тези резултати трябва да ни събудят и да действат като препоръка за следващите стъпки на правителствата", добавя Тейлър пред The Guardian.

Проучването е направено на щатско ниво и разделя щатите според точки, базирани на три критерии - дали младите хора определено са чували за Холокоста, дали могат да посочат един концентрационен лагер, лагер на смъртта или гето и дали знаят, че са убити 6 милиона евреи. Според тези критерии най-добре се справя щата Вашингтон, където 42% от младежите покриват и трите условия. Следват Минесота (37%) и Масачузетс (35%). Най-зле са се представили Флорида с 20%, Мисисипи с 18% и Арканзас със 17%.

В цяла Америка 63% казват, че не са знаели за смъртта на 6 млн. евреи в концлагерите. 36% смятат, че убитите са с 2 млн. души по-малко. 11% от населението на САЩ вярва, че евреите сами са причинили Холокоста, като най-много са поддръжниците на тази теория в щата Ню Йорк - 19%. В национален мащаб 44% от анкетираните са успели да идентифицират лагера "Аушвиц" и само 3% са били запознати с "Берген-Белзен". 6 от 10 анкитирани в Тексас не са успели да назоват нито един лагер или гето.

Въпреки това, почти две трети (64%) вярват, че обучението за Холокост трябва да бъде задължително в училищата. Седем от десет души са категорични, че не е приемливо човек да поддържа неонацистки възгледи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не се интересуват от това имало ли нямало ли....Интересува ги да имат работа, да си плащат сметките(ипотеките) и вечерта да има с кого да си легнат(не е задължително да е един и същ всяка вечер) От там нататъка се сетили някакви да ги питат за Холокоста от преди 75 години... за тях по-важно им е сега дали афроамериканския живот има значение..... дали Оскарите ще си имат квотата от ЛГБТ, инвалиди и др ... тоест живят си живота СЕГА и не ги еня много за историята те и без друго нямат много..
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромна част от чернокожите и "работещите бедни" и "работещите богати" са толкова зомбирани и ограничени, че изобщо си нямат никакво понятие за човешка история, световна география и всичко друго освен знанията им по оцеляване и работа. Има една прослойка между 5% и 10%, които имат знания за света.
21
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Никой не харесва евреите . Германците като са тръгнали към Франция почти не е имало битка. Французите са се предали само и само да ги отърват от евреите.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама знаят кога Мегън Маркъл, Ловато, Кардашиан и такива мултимилионери кога хоят да метнат ласото в тоалетната.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как германия д спечели каквото и да било тъй като е слаба държава без необходимата сила.За цялата ВСВ един 4-ри моторен бомбандировач нямат.
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19 Това е в началото и после - пълни *** с лук! Обаче, попаднали германците (повечето) на "необразовани" американци и ей ги на сега, даже се и обединиха! А нии.......жална ни майка!
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо немците не са имали хлябЗащото пшащат репарации пт ПСВ в която безпричинно нахлуват в Неутрална Белгия и Люксембург и нападат Франция използват белгиици и французи за робски труд и унищожават с химическо оръжие войските на антантата.И преди и сега германците са военопрестъпници много преди Хитлер.Германия трябва да се дъежи слаба и покорна че иначе започв да цапа като малко дете.
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята се пише от победителите. Представете си, ако Хитлер беше успял да спечели войната, какви неща щяхме да четем сега за евреите. Истината не е точно такава, каквато ни я представят евреите със сигурност. За да постъпи Хитлер така си е имало причини, за които никой не говори (не е просто непредизвикана с нищо омраза).
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНие също не знаем нищо за САЩ и не ни интересува!Така е, и мен ме сърбят мишниците! :)))))))))))))))))))))))
14
7
 
11
 
! Отговори
True story преди 3 години
До АнонименХора прочетете малко история. Преди Хитлер немците са били в криза и обикновеният германец не е имал пари за хляб. Благодарение на него Германия има икономически бунт и става етоп икономика, каквото е и до днес.Може да го оприличават на чудовище, но истинските немци (не новите *** или черни) го почитат.
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СССР първи навлиза в концлагерите и съобщава за тяхЩом Ссср не го отрекоха значи е имало холокост.
12
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското образование - Балканче с три скорости! Американското - Харли Дейвидсън, Индиън, Буел, АТК и мн. др..........:))))))))))))))))))))))))))))))))))))Сравняваме български къърлеж със слона! :)))))))))))))
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално Сащ са пълни с наследници на германците опитващи се д подменят историята.
10
2
 
15
 
! Отговори
Дебил преди 3 години
До АнонименЩот ние като сме образови какво? Управлява ни ***, избран съвсем честно от мургавелници и продажници.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДоказва че образованието им е доста слабо.И има много кроманьонци при тях.Здраво тяло,здрав дух,във главата кух.......Вижда се пределно ясно по лицето на държавата, което показва че българското е едно голямо нище пред тяхното!
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДрагоНищо изненадващо - Холокост просто не е имало (една от големи лъжи на 20 век е това)!Имало е разбира се и една доста голяма част от американците го знаят с подробности! Но понеже на неомарксистите им е необходима поредната лъжа за да накарат сульовете да повярват че Тръмп е фашист бръщолевят всякакви небивалици и идеотизми с "чизми"!
7
7
 
34
 
! Отговори
Денги преди 3 години
До АнонименХолакоста е синоним на шоубизнес. Т.е. всичко е за пари.
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказва че образованието им е доста слабо.И има много кроманьонци при тях.Здраво тяло,здрав дух,във главата кух.
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не знаят за още много неща, като математика, химия, физика, астрономия, география, биология, чужди езици. Те са продукт на планът на елитите всички да са прости, но достатъчно умни да изпълняват комаанди, биороботи.
4
1
 
20
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
В момента в северозападо има алкохолокост.