Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо...извинявам се за бързите пръсти......да 6 са.......ако Biden спечели Аризона.....тогава с Невада прави 270.......Тръ п в момента има 213.....Сега Байдън има 264 елекорати трябва му само Невада и става точно 270 без Аризона без Пенсилвания.
94
2
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
ИЗБОРИТЕ ПРИКЛЮЧИХА В ДРУГИТЕ МЕСТА ОСТАНА НЕВАДА С 6 ГЛАСА!!!!...........Много си смутен и грешен, когато гледаш и вярваш на RT.
93
9
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Хайде, свестните, младите, образованите хора в САЩ се събудиха и гласуваха. безпрецедентна изборна активност. Пример и за България, където по избори обикновено се активизират ***, а т.нар. "интелектуалци" са за гъби, и после реват, че ни управлявала тиква. Продължавайте да спите и се надявайте, че няма да ви управлява Борисов, Славито или Маяма. Надявайте се ...
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2020г. сме, всичко е възможно. Китайските мъже ще забременяват, а в шитхола белдом ще има и педофил, след "първата дама" травестит - Майкъл.
91
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избраха си президент с деменция, който лесно ще може да бъде манипулиран. Нещо, като нашия Плевнелиев при нас - марионетка.
90
3
 
20
 
! Отговори
Ала-Бала преди 3 години
Най-големият проблем е, че Байдън е склеротик и де факто няма да знаем кой управлява най-силната страна - педофили, хомосексуалисти, извратеняци, сатанисти или някой с 39 пола
89
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Бай Дончо се...промъкна предния път за президент,с 3 милиона гласа...минус за него в национален мащаб.Тоз път ша са хване за...палците;професионалните...политикани ще го надвият.
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Тръмп каза, че "ще има измама срещу американският народ", след като обяви, че е спечелил изборите!
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Флорида отдавна е известна, още вчера.. За Тръмп няма особена надежда. Да отива и да си изпразва бюрото в овалния кабинет.
86
3
 
2
 
! Отговори
McDonald преди 3 години
Радо...извинявам се за бързите пръсти......да 6 са.......ако Biden спечели Аризона.....тогава с Невада прави 270.......Тръ п в момента има 213.....
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Не знам как изобщо може да има привърженици на" ББ но има така че всичко е едно към едно , просто сме се родили в либералната демокрация и всичко е обратно на логиката.
84
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Левите по света никъде не могат да спечелят ако не правят някакви шашми - лъжат, мажат, клеветят или фалшифицират изборите. Достатъчно е да погледнем БСП през последните 30 години.
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не знам как изобщо може да има привърженици на Байдън в БГ предвид външната политика водена от демократите! Толкова ли ви харесва да има президент,който с войни ще сее демокрация по света?"Говориш на хора с двуцифрен коефициент на интелигентност, не очаквай мисловна дейност. Все още сърбаме попарата с "бежанците" на предишния президент-демократ Обама, а те стискат палци да дойде следващия да направи мазалото още по-голямо.
82
1
 
11
 
! Отговори
Познато преди 3 години
Дават по петдесет кинта в гетата да пълнят пощенските кутии с бюлетини, както тук раздават кебапчета на *** в махалите.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Флорида тръмп може да вземе още 30 електорали гласа на 99 процента е преброено и е в негова полза.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад Байдън седи Сорос,а това изчерпва въпроса за изборите!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вицето на Байдън е Камала Харис. Тя е привлякла огромен брой подръжници...
78
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До McDonaldНАПИШИ В ГООГЛЕ : БАЙДЪН ТРЪМПИ ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗНЕ ЦЯЛОТО ГЛАСУВАНЕ!!!ИЗБОРИТЕ ПРИКЛЮЧИХА В ДРУГИТЕ МЕСТА ОСТАНА НЕВАДА С 6 ГЛАСА!!!!АЛЯСКА Е С 3 ГЛАСА НО НИТО ТРЪМП НИТО БАЙДЪН СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТЕЗИ 3 ГЛАСА!
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен S.O.S..Защо не четете преди да пишете другаря ви подкрепи демократите, които печелят така че всичко е точно. Дори радиоводещите бяха се успокоили сутринта защото вчера бяха доста разтреперани да не би Тръмп да спечели и да не могат да постигнат своите цели маскиране ваксинация и чипизация, така че S.O.S..ще викате вие защото сте в кюпа.
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивите бюлетини пуснати за Байдън след приключване на гласуването естествено наклониха вота в негова полза.