Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява

„Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка започне да приключва“
8 ное 2020 06:56, Елка Василева
128
Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява
Снимка: БГНЕС

Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократът Джо Байдън произнесе първата си реч като победител в президентските избори. Той говори пред свои привърженици в Уилмингтън в щата Делауер.

"Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да обединява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда само Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, за да възстановя душата на Америка, за да възстановя гръбнака на тази нация - средната класа, и да направя Америка отново уважавана по целия свят", заяви Байдън.

Байдън определи победата си над настоящия държавен глава Доналд Тръмп като "убедителна". Като отбеляза разочарованието на поддръжниците на Тръмп, той добави: "Те не са наши врагове. Те са американци". Байдън подчерта, че американският народ иска демократите и републиканците са си сътрудничат.

Още по темата

"Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка да започне да приключва, тук и сега. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена сила, отвъд нашия контрол, това е решение, избор, който ние правим. И ако можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим", заяви Байдън, цитиран от БНР.

Джо Байдън обяви също, че още в понеделник ще определи група от изтъкнати учени, които да са част от екипа му за борба срещу коронавируса. Коментатори определят това изявление като знак, че новоизбраният президент възнамерява от самото начало да заяви като свой приоритет справянето с пандемията.

Преди Байдън говори новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис, която ще стане жената, заемаща най-висок ранг в американската история. Тя заяви, че избирателите са донесли "нов ден за Америка."

Съобщението за изборната победа на Байдън беше съпроводено с масови празненства в столицата Вашингтон и в други градове като Филаделфия и Ню Йорк. В други градове пък привърженици на настоящия държавен глава Доналд Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са извършили изборни измами, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си пенсиониран папардак, а тамилката Кав... Камала Храчис мазно ще ехидничи и ще прави войни по земното кълбо.
77
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия президент обаче е разединител, при това, шлионин на Москва.
76
12
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Президента Радев, че изпълнява конституционните си задължения да олицетворява народа, а не се подвежда по фалшивите берлински опорки на герб, че трябва да е съгласен с мафиотското управлиние на герб и да мълчи.
75
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той раздели в дните на изборите.Но може да обедини цял свят да ги спука от подигравки за 77 дементния президент.
74
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Тръмп следва Радев !
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи на нас НЕпросветените в какво си "ПРОСВЕТЕН" каскет?
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, как може да "обединяващ", след като си измамил?? Това ми прилича на приказките на Тuквата!!
71
9
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Според щаба на Радев, на президента не му било работа да обединява...
70
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия Фигурант никога няма да каже "ще обединявам", защото мисията която му е възложена от Кримъл е: Ще разединявам !
69
1
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до biden преди 3 години
Когато нямаш факти по съществото на темата.... не ти остава нищо друго освен да опиташ да изпъкнеш като обиждаш.......
68
2
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до Борис преди 3 години
Повечето тук са "лаици" без да имат и най-малка представа какви процеси предстоят!!!! Тук си абсолютно прав, че войните тепърва започват и със тях и много други интересни процеси познавайки детайлно биографията на този "сенатор"...... много предсказания тепърва предстои да се сбъднат.....
67
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ СА ИЗНЕРВЕНИ И ЖАДНИ ЗА ВОЙНА!!!!!КОРОНАТА Е НЕСПИРАЕМ ПРОЦЕС КОЙТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ИЗЦЯЛО И ПРЕЗ 2021-ВА ГОДИНА И ТОВА НА ВСИЧКИ Е НАПЪЛНО ИЗВЕСТНО!!!!ИКОНОМИКАТА НА ФАЩ Е СКАПАНА!!!!ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ПЕТРОЛА ДА СЕ КАЧИ КАКТО И ДРУГИ СТОКИ Е КАТО СЕ НАПРАВИ ВОЙНА!!!!БАЙДЪН МОЖЕ ДА НЕ Е С ВСИЧКИЯ СИ ВЕЧЕ НО ДОРИ И В ТОВА СИ СЪСТОЯНИЕ ЗНАЕ , ЧЕ ЕДНА ВОЙНА ЩЕ ПОВИШИ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА !!!ДАНО ОБЯВИ ВОЙНА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ти наясно ли си, какво "natural-born" означава?!Елементарно....всеки един човек роден на американска земя без значение гражданството на родителите, или роден където и да било от американски родители........други въпроси?
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън още не е пложил клетва и още не е станал президент
64
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА РИЖАВОТО ТУПЕ ,ВОЙСКИТЕ НА ФАЩ ПРЕДИМНО СИ КЛАТЕХА КРАКАТА И СЛУГУВАХА НА ПАРКИНСОНА!!!ВРЕМЕ Е ЗА МАЩАБНА ВОЙНА С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ!! ЖИВ ПАРКИНСОН НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
63
6
 
0
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
а ти наясно ли си, какво "natural-born" означава?!
62
1
 
13
 
! Отговори
Борис преди 3 години
И нека войните започнат сега.Справка уикипедия и мнението му за Турция Русия дори Сърбия. Лично взима принос и убеждава тогавашния им президент за бомбардировките в Сърбия.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колкото Барако **нето, толкова и тоя ще обедини нацията. Когато на едно съсловие, като братовчедите на заврения зет им даваш само права, белите подивяват.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при Обама поне 1-ният родител беше американска гражданин и спора беше да се докаже статуса на баща му......Отново нищо подобно......оранжевия пРезидент твърдеше, че Обама НЕ е роден в САЩ.
59
3
 
12
 
! Отговори
бйхйфж преди 3 години
"направя Америка отново уважавана по целия свят"Мда, стелтовете вече са на полусъединител, едвам чакат да демократизират поредните пациенти