Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява

„Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка започне да приключва“
8 ное 2020 06:56, Елка Василева
128
Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява
Снимка: БГНЕС

Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократът Джо Байдън произнесе първата си реч като победител в президентските избори. Той говори пред свои привърженици в Уилмингтън в щата Делауер.

"Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да обединява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда само Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, за да възстановя душата на Америка, за да възстановя гръбнака на тази нация - средната класа, и да направя Америка отново уважавана по целия свят", заяви Байдън.

Байдън определи победата си над настоящия държавен глава Доналд Тръмп като "убедителна". Като отбеляза разочарованието на поддръжниците на Тръмп, той добави: "Те не са наши врагове. Те са американци". Байдън подчерта, че американският народ иска демократите и републиканците са си сътрудничат.

Още по темата

"Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка да започне да приключва, тук и сега. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена сила, отвъд нашия контрол, това е решение, избор, който ние правим. И ако можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим", заяви Байдън, цитиран от БНР.

Джо Байдън обяви също, че още в понеделник ще определи група от изтъкнати учени, които да са част от екипа му за борба срещу коронавируса. Коментатори определят това изявление като знак, че новоизбраният президент възнамерява от самото начало да заяви като свой приоритет справянето с пандемията.

Преди Байдън говори новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис, която ще стане жената, заемаща най-висок ранг в американската история. Тя заяви, че избирателите са донесли "нов ден за Америка."

Съобщението за изборната победа на Байдън беше съпроводено с масови празненства в столицата Вашингтон и в други градове като Филаделфия и Ню Йорк. В други градове пък привърженици на настоящия държавен глава Доналд Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са извършили изборни измами, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
При тръмп немаше ни една война - единствения до сега! Скедва наваксване.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
87% от вота за Байдън от Черните!Ти дори не си наясно с политическата сегментация в САЩ. Латиносите от години преобладават като численост в Американското общество!
56
2
 
7
 
! Отговори
Бял мъж от САЩ преди 3 години
не признавам Президент избран от Черните за Легитимен!
55
1
 
7
 
! Отговори
Черният Дом преди 3 години
87% от вота за Байдън от Черните!Честит Черен Дом, Бялата Раса заслужава Холокостта си!!
54
3
 
4
 
! Отговори
Biden преди 3 години
Познавайки, "кой" е той............Познаваш ми мекия.
53
5
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"" "" Повярвах му"" ""!!!!!! "Шоуто започва"!!!! Познавайки, "кой" е той............
52
5
 
6
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 3 години
колко вярват, че Йозеф Сталин, пардон Джозеф Байдън, ще изкара мандата! Камила Президент - без дори да е натурално роден Американец както Конституцията изисква - при Обама поне 1-ният родител беше американска гражданин и спора беше да се докаже статуса на баща му, а при Камила - нито един родител не е Американска Гражданин!! Измамата на Хилядолетието - Конституцията на САЩ за подпалки!!!
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдънови са криминална фамилия за затвора............Дай линкове да се "просветлим" и ние.....защото и аз мога да кажа, че сестра ти е палавница...
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАЙДЪН ДА НАПРАВИ ВОЙНА ОЩЕ В ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ!!!НАЛИ РАЗБИРАТЕ ЧЕ ТОВА Е ДOЛНA ГНУCНA ЛЪЖА!
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем германците също роптаят, защото немското правителство закупи 50 бр. "Еурофайтър".Да ама грипените никой ги не ще! Само нашият клепоух заяц си "къса косите' за провалемата сделка!
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от Понеделник КОВИД изчезва...Нали имате противошапна ваксинаШибанКаскет
47
5
 
8
 
! Отговори
ЛаптопитеНаБайдънови преди 3 години
само проститете, които не могат да четат и гледат СиЕнЕн, не знаят, че Байдънови са криминална фамилия за затвора! Дарк Уинтър!!
46
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БАЙДЪН ДА НАПРАВИ ВОЙНА ОЩЕ В ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ!!!ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА ОТ БАЙДЪН СЕ ОЧАКВА ДА НАПРАВИ ВОЙНА МОЖЕ И НЯКОЛКО ВОЙНИ ИСКАМЕ ВОЙНАИСКАМЕ ВОЙНАВОЙНАААААААААААААААААААААААААААААААААААА
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните масово гласуваха за Тръмп. Той спечели Алабама. Така, че не спекулирайте. Америка е велика държава, велика демокрация. В света има няколко силни, независима държави - САЩ, Русия, Великобритания, Израел. Това е. Разбира се, Русия е силна, но демокрация няма. Другото е пълнеж. За съжаление, Европа е точно това.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 56хахахахаха,направо си личиси кой какво е получил просто американофенче
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни върне ли МИЛИАРДЕРИТЕ за ненужните никому самолети или сега ще ни трябват срещу МАКЕДОНИЯ !!!Впрочем германците също роптаят, защото немското правителство закупи 50 бр. "Еурофайтър".
42
5
 
2
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Нашият човек спечели, измамата мина, от Понеделник КОВИД изчезва...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни върне ли.........Не БанкУ.........по скоро ще върне теП въФ блатная.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Каква ***, бе ***? Жената е дъщеря на индианка от истинското коренно население на Америка. Радвам се, че Америка попада отново дори и частично в ръцете на наистина коренен жител на онази земя.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни върне ли МИЛИАРДЕРИТЕ за ненужните никому самолети или сега ще ни трябват срещу МАКЕДОНИЯ !!!Милиардите ги търсете от Тръмп!