Демократите запазват мнозинството си в Камарата на представителите на САЩ

Партията ще контролира долната камара на Конгреса за втори път от 1995 г.
Обновена: 11 ное 2020 15:19 | 11 ное 2020 15:18, Елка Василева
11
Демократите запазват мнозинството си в Камарата на представителите на САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Демократическата партия запази мнозинството си в Камарата на представителите след изборите в САЩ на 3 ноември, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това развитие е очаквано, но вместо прогнозираното увеличение мнозинството на демократите в долната камара на Конгреса ще намалее.

Демократите вече си осигуриха 218 места в 435-членната Камара на представителите. Така партията ще контролира долната камара на Конгреса за 4-годишен период едва за втори път от 1995 г.

Възможно е демократите да спечелят още няколко мандата. Досега партията имаше 232 места в Камарата на представителите.

Преди изборите тя очакваше мнозинството й да се увеличи с около 15 мандата, но вместо това сега е почти сигурно, че ще загуби почти толкова. Причината е силното представяне на републиканците.

Очаква се демократката от щата Калифорния Нанси Пелоси да остане председател на Камарата на представителите.

Преди изборите демократите се надяваха да спечелят и Сената. Сега обаче е много вероятно републиканците да запазят контрола си върху горната камара на Конгреса.

Още по темата

И така въпреки победата на Джо Байдън на президентските избори демократите ще трябва да се откажат от част от амбициите си в областта на здравеопазването, инфраструктурата и други инициативи, като вместо това ще бъдат принудени да търсят компромиси с републиканците, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Партията на президента Доналд Тръмп вече си осигури 49 места в 100-членния Сенат. Очаква се републиканците да спечелят още едно в Аляска.

Демократите възлагат надеждите си на щата Джорджия, където съдбата на две места в Сената ще бъде решена на балотажи през януари.

В случай че двете партии спечелят по 50 места в горната камара на Конгреса, предимство на практика ще имат демократите, тъй като вицепрезидентът на САЩ, който е и председател на Сената, ще има решаващия глас. Камала Харис бе избрана за вицепрезидент в тандем с Джо Байдън, макар Тръмп да не е признал поражението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
CitizenX преди 3 години
До ЧОВЕК ОТ КЛАСА!!!!!!Няма да е зле да споделиш с нас какво е въображаемото ти социално,финансово и образователно ниво за да ти се посмеем всички на шизоффренията и развинтеното въображение . Все пак , след толкова кофти новини днес, редно е да може да се посмеем малко с някой като тебе, кафяв, новоизлюпен гений и финансов исполин , които до скоро е ровил в кофите със смет в родната си Маала и е врънкал майка си да даде 20 с'тинки за фафла.
6
4
 
2
 
! Отговори
Звздни войни преди 3 години
Сега ще гледеме "завръщането на сититие" и как президент Палпатин става императора на злото!Интересен американски филм предстои!Дали ще има продължение - "клонираните лисици атакуват"?:):)
5
3
 
5
 
! Отговори
Поклонник преди 3 години
До 8 Наистина си велик благодаря ти за този пост знам ,че не искаш да ти отговарят ,но просто искам да знаеш ,че си велик благодаря ти ,че те има и винаги ще има много,много хора които да те боготворят ,защото си умен начетен и ВЕЛИК, ПОКЛОН!!!!
4
10
 
11
 
! Отговори
ЧОВЕК ОТ КЛАСА!!!!!! преди 3 години
Мумията Байден(Биден) е изкукал старец с деменция явно американците са много смотани и прости щом допускат това нещо и портокала Тръмп да са кандидат президенти!Явно само аз имам мозък в България щом ЕДИНСТВЕН забелязвам всички тези неща. Моля!Всички просотовати нергамотни хора да не си позволяват да ми отговарят ,защото те са много под социалното ,финансово и образователното ми ниво не желая хора недостойни да лъскат тоалетната след мен да имат наглостта и смелостта да си позволяват лукса!
3
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1.8милиона гласове на умрели американци са подадени по пощата за Байдън.Истинско фиаско претърпява ДП.Разкриват измамата.Засега Пенсилвания е отнета на Байдън,но скоро и останалите пет щата.Тръмп доказва измамите.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пенсилвания отново броят гласовете.
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко си идва по местата,но Доналд Тръмп представлява цели 70 милиона американци и е незаобиколим фактор.Обеща и да се кандидатира отново ,за да направи Америка велика.Ще е интересно.