Джо Байдън нарече Овалния кабинет mi casa

Той иска от Конгреса милиарди за борба с COVID-19 в САЩ
21 ное 2020 13:18, Елка Василева
66
Джо Байдън нарече Овалния кабинет mi casa
Снимка: БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да осигури до края на годината спешно подпомагане в размер на милиарди долари във връзка с COVID-19, заяви Джен Псаки, старши съветник на Байдън. "Не може да има повече отлагания", предупреди тя, цитирана от Асошиейтед прес.

Псаки, която е съветник на Байдън по въпросите на властовия преход, каза това преди неговата първа лична среща с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидера на демократите в Сената Чък Шумър.

Бъдещият президент от демократите прие двамата си високопоставени съпартийци от Конгреса в импровизирания щаб на преходния си екип, който се помещава в сградата на театър в центъра на град Уилмингтън, щата Делауер.

Срещата, на която присъстваше и избраният вицепрезидент Камала Харис, се състоя при спазване на противоепидемичните мерки, участниците бяха на разстояние един от друг и с маски.

Още по темата

"В моя Овален кабинет, mi casa (на испански "моят дом"), you casa", каза Байдън по време на кратка част от срещата, която беше открита за медиите. "Надявам се да прекараме доста време заедно".

На пресконференция по-рано Пелоси заяви, че тя и Шумър ще обсъдят с Байдън "неотложността" на това вирусът да бъде победен, а също и как да бъде оползотворено в законодателен план оставащото време на настоящия състав на Конгреса, който предстои да бъде подновен, така че да бъдат приети мерки за финансиране и подпомагане на справянето с последиците от COVID-19.

Но изгледите пред отпускането на нова помощ във връзка с вируса през тази година остават несигурни. Пелоси заяви, че преговорите в четвъртък с лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл и ръководството на Републиканската партия не са довели до консенсус по въпроса за нов пакет от мерки за подпомагане.

Самият Байдън напредва бързо с попълването на правителството си и може да обяви номинациите си за някои висши длъжности в него още следващата седмица. В частност става дума за министъра на финансите - в четвъртък Байдън съобщи пред репортери, че е избрал човек за този пост - и за държавен секретар, чиито имена може да бъдат обявени преди Деня на благодарността, заявиха източници на Асошиейтед прес, близки до преходния екип.

"Двамата финалисти" за номинацията за държавен секретар са Антъни Блинкън, бивш заместник-съветник по националната сигурност и бивш заместник държавен секретар, и Крис Кунс, който заема бившето място на Байдън в Сената от Делауер и е член на комисията по външната политика на горната камара на Конгреса на САЩ.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белият мавзолей с Овалния саркофаг.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати, статията започва с това, че избрания президент призовава Конгреса за някакви милиарди, а на страницата на Конгреса се казва че все още няма избран президент, в качество на какъв тоя призовава, пълен абсурд и тотално погазване на всякакви закони.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза,Когато се настаня в овалният офис, това ще е и моят и вашият дом. Човека ще управлява заедно с всички съмишленици, не е нарцис и надут пуяк26279
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли кой е най - добрият старчески дом в света ?- Белия дом .
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Вярно е -всеки глас за Байдър се е броял за глас и половина и въпреки това гласовете за Тръмп са били толкова много, че това не им е достигнало и се наложило посред нощ да спират машините и да му добавят ръчно с флашки по 130 хиляди гласа отгоре на тия - това дето всички се чудеха как е станало
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе верно ли, че заради "дребна софтуерна грешка" в машините за гласуване, всеки един глас за Байдън се е броял като глас и половина?
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представители на Dominion са отказали да се явят в съда в Пенсилвания, като преди това са казали че ще се явят.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Джо, работите май зациклиха, щом съда ще решава, а там само доказателствата имат думата а не CNN и Фейсбук.
51
3
 
4
 
! Отговори
Приятел от детинство преди 3 години
От малък си е такъв нагъл !
50
3
 
2
 
! Отговори
Леле до 43 преди 3 години
Е, в случая не са виновни хората- просто цитират нонсенса, изпълзял от устенцата на Джо :)
49
5
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
И кво от туй. Клинтън го наричаше Оралния кабинет. Това няма никакво значение, защото Тръмп ще го обитава още 4 години.
48
2
 
1
 
! Отговори
Да, Пепито преди 3 години
Mi casa es su casa. Всички го зная тоя лаф.
47
8
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
е капиталист и експлоататор. той не дава хляб на хората а ги ограбва и експлоатира.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалиста няма родина
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И НА КОРАНА ЩЕ СЕ ПОКЛОНИ ЗА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ
44
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм спец по американска конституция, но в случай че съда реши че Тръмп е президент, то би следвало Байдън и другите да бъдат незабавно арестувани и съдени, защото реално се е самообяви за президент, тотално погазвайки конституцията.
43
8
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Този изкуфял многоумник скоро ще си го приберат човечетата с люспите и зелен цвят! Тръмп ще бъде отново!
42
3
 
8
 
! Отговори
пепи от Испания преди 3 години
Нема такова нещо you casa - това е неква неграмотност и то в големи размери.Само български псевдо журналист може да измисли такава глупост.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ
40
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей Джо, не бързай, защото сървърите НА DOMINION казват друго.