COVID-19 в САЩ: Най-лошото предстои, твърдят експерти

Отчита се най-смъртоносна седмица тази година
8 дек 2020 08:42, Елка Василева
27
COVID-19 в САЩ: Най-лошото предстои, твърдят експерти
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам. Битката с новата зараза са загубили 15 000 души, съобщиха здравни служители, цитирани от Ройтерс, и предупредиха, че най-лошото предстои.

Броят на заразените за миналата седмица е се е увеличил с 19 процента, което означава 1,4 милиона инфектирани само за тези 7 дни - след отбелязания преди това известен спад. Повишението е заради чествания в САЩ голям празник - Деня на благодарността, поради което много центрове за тестиране за вируса останаха затворени.

Още по темата

Правителствени и здравни служители предупредиха, че броят на заразените и починалите ще расте още в предстоящите седмици и месеци заради това, че по празниците хората не послушаха съветите на здравните експерти и масово пътуваха и се събираха с голям брой свои близки.

"Мисля,че януари ще бъде ужасен, защото ще се насложат последиците от масовите празнувания на Деня на благодарността и на Коледа", каза главният експерт на САЩ по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
свето върви към трето,и после тишина покой,благост и вечност,тииишиииинаааааааа
19
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
До do 12 До do 7 Коментне си далече от истинатасамо че те това не го осъзнават реднеците имам предвид
18
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
До Коментаторживееш в 20 векв момента ЕС е хиляди пъти по добре от САЩживея и работя на двете места повече от 30 г
17
1
 
3
 
! Отговори
ами такова е преди 3 години
за сметка на това оранжевия клоун трън, си играе голф и хич не го ***, а и харчи стотици милиони долари за дела срещу изборите, вместо да даде парите на нуждаещи се пълну гушите на адвокато като педофила руди.ама как ще ги даде, любимата му дащеря мрази бедните и получава алергия ако види или се докосне до беден индивид......в същото време печелят от наеми на картонени къщички които строят, точно от тия бедняцигнусна работа
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-лошото предстои", "януари ще бъде ужасен"После защо хората не са добре психически...
15
0
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
И на тия като на нашите тикви им са виновни хората ,че мерките им не работят и *** яко!
14
0
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
нали идва четвъртък и байдън е под пара какво може да му се случи... бързааааат - завишени болни, бързане с ваксини измислени... ако не те обявят за президент какво ви чака с жената мъж камала...
13
14
 
3
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Здравейте ЛИЛИПУТКИ (ФЕНОВЕ НА ЛИЛИПУТИН) =) САМО ДА ВИ КАЖА: ДОКАЗА СЕ ЧЕ, РААААСИЯ И КИТАЙ СА ДЕБИЛНИ ДЪРЖАВИ!!! ЕДНИТЕ НЯМА ДА ИМ ДАДЕ ПОМОЩИ ЧИЧО САМ А НА ДРУГИТЕ РАБОТА И ТЕ САМИ ЩЕ СЕ ИЗКОЛЯТ ПО МЕЖДУ СИ!!! ОТ АЛЧНОСТ И ЗЛОБА КИТАЙ ПУСНА БАКТЕРИОГИЧНО ОРЪЖИЕ ЗАЩОТО САЩ И ЗАПАДА ГИ ОТРЯЗА ЗА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ!!! НО СЕГА ЩЕ ГИ ПТРЕЖЕ И КАТО ТРУДОВ ПАЗАР И ТЕ ЩЕ СЕ ЗБИЯТС МААААСКВА ЗА РЕСУРСИ!!! МАААСКВА БЕЗ ФИНАНСОВЬИ ИНЖЕКЦИИ СЪЩО НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ ДЪЛГО... ИЗВОДА Е КОЙ КАКВОТО СИ НАПРАВИ...
12
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Що, ако живее в САЩ какво по-различно ще каже?!! Аааа за "лайфа" на трокаджиите у Шикагоу и наточените батки с наточените коли у Механата... простотия до шия. Че последните години и сума *** се изнесе насам, идея нямам как се довличат. И за Спешната помощ е прав, и за тва че всеки трети няма пет стинки в джоба и остане ли месец без работа умира прав. Тия пари дето се раздават ще секнат ама много народ и след кризата няма да се върне на работа и тогава вече ще става злею
11
2
 
11
 
! Отговори
do 12 До do 7 Комент преди 3 години
Това, което виждаш е "представителна извадка" - някакви си 20тина процента по крайбрежието, заети в технологичния и финансов сектор. Останалата част е меко казано "лош матрял", реднеци. И точно той ще го отнесе. Аз поне съм се разхождал из Тексас, ми те са средновековие там.
10
1
 
2
 
! Отговори
;))) преди 3 години
Защо вече не се кикотите и кодошите, пишман "фишъри"?Така както лъжехте и промивахте и без това болните мозъци - с размах и без да ви пука за истината - така, онзи отгоре ще ви прибира:)))))))))))))))Скоро ще дръпнем леко нишчицата, която отдавна стърчи от прокуратурата и сочи към съседа Рачко и ***-те, които продължават да изпълняват нареждането да разпространяват глупости по мой адрес.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За четири дена прочетох в пресата на САЩ мнения от специалисти, че от Ковид до 1.4.2021г. ще загинат около 300-500 00 човека официално, но починалите ще се повече. В последните години в САЩ масово се закриваха центрове за спешна помощ. Над 80 милиона американци нямат здравни застраховки и ако повикат бърза помощ за докарване до болница плащат от 3 до 8000 долара. Нормален преглед при лекар става след 4-5 часово чакане, а при специалист след 2-3 месеца.
8
2
 
2
 
! Отговори
hhahah преди 3 години
***
7
4
 
12
 
! Отговори
do 7 Коментатор преди 3 години
Не е точно, че Европа ще е по-зле от САЩ. Все пак благосъстоянието на САЩ е основно заради изнесените войни и нещастието на другите. Те на своя територия не са имали война. Досега. Пред нелечимите епидемии обаче всички са равни. А като се има в предвид начина им на здравеопазване и не особено високата им интелигентност, ще има екшън и сръбско при тях.
6
5
 
15
 
! Отговори
Некакъв преди 3 години
Еми реално си плащат заради индианците и всички заграбени и невинни хора които са убили .
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече знаете ли "Как ще ги стигнем американците, че и задминем дори?"
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ имат над 290 хиляди починали от вируса според официалните данни. Ако и там както е в България, регистрират само един от 4 починали от вируса, то реално починалите са над 1 милион.
3
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои, разбира се.Хората окончателно се превръщат в зомбита, дрогирани от фалшиви ваксини с неясни последици и скрита цел.Икономиката официално преминава в ръцете на десетина фамилии.Честито.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,ама и тия Янки,кой да им каже че ако искат да нямат "проблеми" Непременно трябва да вземат нашето Банкянско говЯдо!
1
8
 
19
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Краварите задминаха бройката от ВСВ нали ? Не че е много. Но сега ще си наваксат за всичко откраднато от разрухата. И после нямало вселенска справедливост....