The New York Times бори конспирации: Няма микрочип във ваксината на Pfizer!

Вижте какви 10 съставки съдържа тя
Обновена: 18 дек 2020 20:21 | 18 дек 2020 15:12,
72
The New York Times бори конспирации: Няма микрочип във ваксината на Pfizer!
Снимка: Скрийшот NYT

Не, във ваксината за COVID-19 няма микрочип. Това пише Катрин Ву от името на "Ню Йорк Таймс". Работата на Ву е да следи опитите за дезинформация в социалните мрежи и да развенчава митовете.

По темата за ваксината тя категорично опровергава конспиративните теории, циркулиращи онлайн, според които правителството е заложило във ваксината микрочип за проследяване и наблюдение на хората.

Във ваксината на Pfizer и BioNTech има 10 съставки, пише Ву.

"Активната съставка е молекула, наречена RNA или mRNA, която съдържа генетични инструкции за коронавирусен протеин, наречен Spike. Тя "инструктира" човешките клетки да го произвеждат", пише още в статията.

По думите на авторката на материала това помага на тялото да научи една от характеристиките на вируса, така че той да бъде разпознат и унищожен, ако се опита да предизвика инфекция.
 
Останалите 9 съставки, посочени в статията са:

1. Четири липида: Три с невъзможно сложни химични наименования, които образуват мазен, защитен балон около RNK и холестерола

2. Захароза (захар)

3. Четири вида соли: калиев хлорид, едноосновен калиев фосфат, основен натриев фосфат дихидрат и натриев хлорид (готварска сол)

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Измамата на века преди 3 години
У ваксината нищо няма а какви пари струва само!
59
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Добре де, микрочип няма. Въпросът е какво има? И какво се цели да се причини с това, което го има.
58
0
 
1
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
--- Няма микрочип във ваксината на Pfizer!----а в коя има?
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нула внимание на cpyтници.Да умират сами.
56
1
 
2
 
! Отговори
Аха преди 3 години
До Discovery ("Представям си ги хората дет са се строшили от работа, за нереално кратки срокове да създадат ваксина как се чувстват, като четат нелепите коментари за чипиране и други подобни глупости")Да бе.., разчуствахме се всички. Ще ги разбера напълно, ако си вземат ГМО- то обратно, ама надали...
55
1
 
8
 
! Отговори
Прасе с каска преди 3 години
Алоууу, фанатичните защитници на тая ваксина.Я ми обяснете, ЗАЩО шефовете на Пфайзер НЯМА да се ваксинират!!!!!Нали уж супер безопасна. Ама май друг път.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
NYT това е достатъчно!
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете аниваксърите и *** да изпyкат и да се самоизядат сами.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирах се , микрочип на видях, но смартфона ми започна да хваща 5G дори в чемеджето под кюлчетата.
51
3
 
5
 
! Отговори
и сега преди 3 години
Вирусът е РНК с обвивка от липиди белтъци. Обвивкатка му има"шипчета" с които се закача за клетъчните стени и навлиза в клетките. Там предизвиква процес на възпроиводство, което е напрактика заболяването. Според Бил Гейтс, който е спносорирал новата РНК васина, тя именно носи РНК на тези шипчета, за да можела имунната система да активира анттитела и по този начин за създаде защита. Абе, не , мерси. Въпросът е защо не ползнаха досегашните методи за производстово а на ваксини, защо с РНК?
50
0
 
7
 
! Отговори
продължение от 51 преди 3 години
Свъзват се така- А-Т, Г-Ц Сега, когато ДНК се разпрете там където има кодон да речем ААТГ В този участък, зада се запише съответно трябва иРНК с аминокиселини ТТАЦ. Огледално по зависимостта А-Т, Г-Ц. Двете вериги на ДНК се "разплитат" РНК копира нуклеидната последователност и чраз поредица от процеси се създава нова верига ДНК. Има и ще една аминокиселина казва се урацил, заместител на тимин, която също участва в "писането" на генетичната инф. Напрактика нашето тяло е тест от 5 букви
49
2
 
3
 
! Отговори
that's all преди 3 години
Не е нужно да има чип! Достатъчно е да ти затрият някой ген, като VMAT2, или да ти добавят някой нов.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНякой знае ли за какво отговаря РНК,в нашето ДНК ? Не се спуска никакво инфо,а ние очакваме коментари на медици специалисти по ДНК......РНК бива три вида, информационна транспорта и рибозомна РНК. Накратко РНК участво в процеса на кодиране предаванеи запазване на генетичната информация. Когато се копира верига от ДНК, за да се създате протеин, двойната й верига се разплита от ензими. ДНК и РНК са съставени от аминокиселите аденин, гуанин тимин и цитозини се А, Г, Т, Ц,
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицинска сестра колабира в ефир минути, след показна ваксинация с ковид ваксината!!!Потърсете в ютюб "Nurse receives covid vaccine and collapses moments later"
46
2
 
7
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
Щом един от главните сайтове за дезинформация каззва че няма микрочип, вече и аз започнах да се съмнявам!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек, има.
44
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Всеки си решава дали да се ваксинира. Не мога да разбера до кога ще се спори. Нали човечеството чакаше лекарство и ваксина и да си върнем нормалността.Сега пък отново недоволни. Всеки си има глава и да си решава.Преди години дори не се е коментирало.Всеки си е имал имунизационен календар и е имунизиран от самото раждане.Каквато и да е причината има висока смъртност в момента и затова всеки да си преценява.Видяхме, че с аспирин и силен дух не минава!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Discoveryстрошили са се колкото онея тик ток танцуващи медици
42
12
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 3 години
Представям си ги хората дет са се строшили от работа, за нереално кратки срокове да създадат ваксина как се чувстват, като четат нелепите коментари за чипиране и други подобни глупости и какво ли си мислят изобщо... смешно ли й им е, плаче ли й им се, за безумната неграмотност и глупост на населените по света...
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ще бъде манипулирано нашето РНК. Някой знае ли за какво отговаря РНК,в нашето ДНК ? Не се спуска никакво инфо,а ние очакваме коментари на медици специалисти по ДНК. До сега никой не е изказал мнение.Като че ли цялата кампания лежи на плещите на политиците.Политиците дават обещания и гаранции без да имат и най малка представа от медицина,дори и народна.Плюс това на политици вече никой не вярва защото всички знаят че са марионетки на конци.Службари на заплата,дори и президентите на държавите