Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на живо по телевизията

На 78 години той попада в рисковата група
Обновена: 21 дек 2020 23:18 | 21 дек 2020 23:18, Нели Христова
218
Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на живо по телевизията
Снимка: Getty

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън получи първата си доза от ваксината на Pfizer-BioNTech на живо по телевизията. Той заяви, че прави това, за да покаже на американците трябва да се подготвят и да се имунизират, когато препаратът стане достъпен за всички.

"Готов съм!", заяви президентът на сестрата, след като нави ръкава си в очакване да получи ваксината. А след това добави: "Дължим ви страшно много, наистина."

"Няма от какво да се притеснявате", категоричен бе Байдън пред журналистите. Той поздрави за усилията не само учените, но и администрацията на Тръмп, за бързото разпространение на ваксините.

Съпругата на Джо Байдън, Джил, също е получила ваксината по-рано днес.

"Това е само началото. Едно е да създадеш ваксината, а сега и Moderna ще се включи също, но всичко ще отнеме време", каза новият президент и настоя американците да продължат да следват правилата спазвайки социална дистанция и носейки маски. Той препоръча да се избягва пътуване, освен ако не е наложително.

78-годишният Байдън е в рисковата група при заразяване с COVID-19. В Америка CDC препоръчва хората над 75 години да са едни от първите, които да се ваксинират.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
24
 
! Отговори
Защо ли? преди 3 години
Интересна и малко обсъждана подробност е че Модерна , Pfizer и AstraZeneca са поискали от ВСИЧКИ страни където ще се разпространяват техните ваксини ИМУНИТЕТ срещу наказателна отговорност при усложнения и здравни проблеми след ваксиниране . Накратко - НИКОЙ НЯМА ДА ИМА ПРАВО ДА ГИ СЪДИ ИЛИ ДА ПОИСКА ПАРИЧНО ОБЕЩЕТЕНИЕ ако след ваксиниране получи трайни здравословни проблеми ...ЗАЩО ли ? п.с. Ако ставаше въпрос за противошапная "Спутник V бих го разбрал , ама за НАЙ-ДОБРИТЕ ваксини в света ?
50
3
 
11
 
! Отговори
Другарят Ун преди 3 години
Другарят Ким Чен Ун поздрави своя колега мистър Джо Байдън с избирането му за президент, и му пожела още дълго време да не отива при своите избиратели.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Не пиши пил! Поне не пиши завалено :)))
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях до сълзи....Тоя са го "ваксинирали" с витамин С
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голям ефект щеше да има, акобяха тръгнали дабият някой от публиката и той да беше извикаш Байдън да се ваксинира вместо него.
46
1
 
30
 
! Отговори
Смях до сълзи.... преди 3 години
Театър на абсурда! Дементен президент на масонска държава, станал такъв с изборни фалшификации се "ваксинира" за да демонстрира безобидността на отровата на Биг Фарма. Юруш народе на вакЦината.
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пишете коментари след втората ракия!Излагате се като шведското трио.
44
1
 
22
 
! Отговори
Хомосексуален брат преди 3 години
А защо Джо Байдън дискриминира хомосексуалните медицински блек братя и е избрал медицинска блек сестра да го ваксинира, вместо да избере хомосексуален блек медицински брат, а?
43
1
 
19
 
! Отговори
Случайно преди 3 години
Медицинската сестра която го ваксинира пред камерите е цветнокожа (цвят блек), чиста случайност разбира се, само простите хора вярват в теории на конспирациите и ще кажат, че умишлено е избрана цветнокожа медицинска сестра (цвят блек).
42
13
 
4
 
! Отговори
Абе защо преди 3 години
Освен просташки коментари,друго няма ?!?! От къде се навъдиха толкова елементарни хора ?!!?
41
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха с капачката ли му я биха, или през ръкава, ако ще всеки ден да си бие, все по малко хора им вярват вече на цирка, та чак и нов щам излезнал в Лондон, хахахахах, адския филм, и накрая Ангелов експерта уверява че ваксината пази и от мутиралата версия хахахахахахаххахахахахахахжажахахахахажахахахаххахахахахах
40
2
 
17
 
! Отговори
И сега преди 3 години
..още ли е жив?
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашият господар с джипката кога?
38
4
 
20
 
! Отговори
Глюкоза Венозно за преди 3 години
Дементиралият Джо - приток на Енергия! очичките му свенаха като на спортист с допинг!!
37
4
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Били са му дозата с арденохрома най -много :) педолифи сатанисти!За скандала със синчето му как праскааа малки момиченца надрусан на метаамфети нищо потули се и как е бил разследван от украинския прокурор за корупция във връзка с работато му в ' Бурисма" дето баща му се хвалеше открито как го е уволнил ако искали да получат някава финансова помощ от ФАЩ !
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя го боцнала, ама с какво? Само тя знае:)
35
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което антиваксърите не знаят е че първите 100 000 000 ваксини са от истинските работещи, за да покажат на хората че не са опасни.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, не бе, Джо Байдън от малък е обичал да ходи на цирк, и за това сега доброволно прави такива циркаджийства да реализира детската си мечта, много е просто обяснението, иначе това са теории на конспирациите, че президентите са некакви марионетки на некакви си задкулисни групировки които ги манипулират и чрез тях манипулират масите, само простите хора вярват на конспирации.
33
2
 
16
 
! Отговори
Bili преди 3 години
На тази май не успя да и подуши косата...
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А докато са ваксиинрали президента на най-демократичната и най-великата страна в света - Съединените американски щати Джо Байдън пред камерите, имало ли е музика в съпровод на хармониум, Amazing grace примерно да пуснат такова в съпровод на хармониум докато излъчват как се ваксинира на живо президента на най-великата и най-демократична страна в света - Съединените американски щати?